Свещи от простатит с прополис: препоръки

Прополисът — вещество с изключително уникални свойства. Той се използва за лечение на много болести, защото има изразено обезболяващо, противовъзпалително, антимикробный ефект. Така, в медицината активно се използват свещи с прополис от простатит и аденом, тинктура за лечение на кожни заболявания, ректално свещи за борба с хемороиди, лекарства за лечение на вътрешни болести.

Свещи с прополис от простатит

В края на краищата, тя е сурова много активно, а нейната достъпност и малка цена, както и възможността да направите средство за лечение със собствените си ръце правят прополис доста популярна. Освен свещи с него не оказват отрицателно влияние върху организма, докато други лекарства имат силно изразени странични ефекти.

Сам по себе си, прополис, ако от него се готвят качествено лекарство (а такива на пазара достатъчно много. Така, свещички „Прополис ЛЕКАРИ“ при простатит или дпх са доста популярно средство за защита) не оказва отрицателно въздействие върху човека. Но за съжаление, отзиви за лечението на прополис не винаги е толкова преливащи се цветове, по желание.

При достатъчно висока цена на свещи от простатит не всички лекарства са качествени, в тях често се срещат вместо прополис битум, смола и други компоненти, което мотивира потребителите се интересуват, мога ли да направя свещи за лечение на простатит на базата на прополис себе си.

Разбира се, прополис под формата на такава лекарствена форма, като свещ, се използва не само при простатит. Те активно лечение на хемороиди, гинекологични заболявания, в края на краищата, благодарение на тази форма на лечение протича на мястото на поражението, което намалява количеството на странични ефекти и подобрява терапевтичния ефект. Препарати от прополис можете да си купите в аптеката, да знае името на лекарства надеждни производители, така и да направите сами у дома.

Как да направим свещи от прополис за лечение на простатит

Лечение на такива заболявания като простатит и аденом, с помощта на свещичка с прополис се прилага достатъчно дълго време, съответно, има много рецепти за тази лекарствена форма. Ето някои от тях. Най-лесният начин изисква наличието на следните вещества:

  • прополис — 50 грама;
  • восък — 50 грама;
  • животински мазнини (агнешко, козе, свинско или ланолин) — 200 г.

Инструкция за готвене.

Избрания от мазнини се отоплява до течна консистенция, след което се разбърква с предварително нарязания на ситно прополис. Сместа се загрява, като се бърка с лъжица, докато се превърне в хомогенна маса. След това добавете ситно настърган восък, който се използва като сгъстител. Изисква се опитаме да се получи максимално еднородна маса, въпреки че това е доста трудно. В заключение течната част се изсипва в чиния и колбаса. След това я нарязва на еднакви парчета, от които се правят свещи. Всяка свещ от прополис не трябва да тежи повече от 11 г и имат диаметър над 1 виж Дължина, обикновено е 5-6 виж Количество прополис в такава лекарствена форма около 0,3-0,5 г на един суппозиторий. Да се съхранява трябва да е в хладилник при температура не по-висока от 8 градуса.

Друг начин на приготвяне на лекарството

За това са необходими следните вещества:

  • прополис — 40 г;
  • животинска мазнина — 200 г;
  • алкохол медицински — 220 мл.

Начин на приготвяне.

Прополисът внимателно се смила и настояват за алкохол в продължение на 10 дни, като периодично се разбърква сместа. След това получената настойка се приготвя на слаб огън, за да се изпарява целия алкохол. В крайна сметка се оказва кафява маса, към която се добавят основа (масло или друга мазнина) и се вари до получаване на хомогенен разтвор. След като това се случи, сместа се охлажда и образува от него свещички (средно получава 10 единици), които са опаковани във фолио и се съхранява в хладилник.

Свещ може да готви за себе си, а може да се купи в аптеката

Ако сами не се получава производство на наркотици, може да се обърнете за помощ в готовящую аптека, където по лекарско предписание могат да се готви свещи за лечение на мъжки заболявания. Там обикновено като основа се използват бутирол, какаово масло, желатино-глицериновую смес. Аптека свещ е с дължина от порядъка на 8 см и тежи повече от 10 г.

Свещи за лечение на простатит, независимо дали са закупени или произведени със собствените си ръце, се използват вечер, непосредствено преди лягане. Курс на лечение — 30 дни. След това се прави пауза от 2-3 месеца и отново се повтаря лечението.

Ректално препарати от прополис се считат за доста безобиден. Като правило, те носят на организма само полза, оказвайки положително действие не само на простатата, но и други органи и системи. Важно е само да се помни, че да ги вземе, не може при личната непоносимост и алергия към продукти на пчеларството. В други случаи, специфични странични ефекти не се наблюдават, която прави това вещество е един от най-популярните в лечението на много от мъжките проблеми, по-специално, простатит и аденом.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *