Пчелният прашец: полезни свойства и да навреди, тъй като приемат, противопоказания

Пчелният прашец приложение е доста широко в лечението на много заболявания, тъй като полезни свойства на нея трудно се надценяват. Събират я на пчелите, а това говори за нейната годност и лечебни свойства, които се различават от характеристиките на класическия продукта в по-добра посока. Нищо чудно, че възможностите за лечение на пчелния прашец днес много, защото тя лекува както вътрешни, така и външни заболявания.

Пчелният прашец

Пчелният прашец е доста достъпен продукт, наред с други, които имат лечебните качество. Има няколко начина да го изкарам: поемане на собствен пчелин, да не могат да се възползват от всички тези, които я няма; самостоятелно да се съберат, като се използват пыльцеуловитель, за да се справят, да изсъхне; да закупи на пазара или на фирми, които реализират БАДы, например, НСП.

Първият начин е, разбира се, най-надеждни и качествени, но не всички налични собствено пчеларство, последният спасява от много дълги и сложни стъпки, като например събиране на суровини, сушене и т.н. освен това сега има достатъчно обяви купува/продава както на дребно, така и на едро пчелен прашец и амброзия.

Как да приемате пчелен прашец

В зависимост от това, което вземат суровини, ще се различават инструкция по прилагането му. По-долу разправя, как да пие от пчелния прашец лечебни съединения и с какво:

 1. За подобряване на състоянието на имунната ви система, приемайте по 1/3-2/3 ч. л. пчелен прашец.
 2. За да се използва като тоник или за отслабване се препоръчва да се използват по една чаена лъжица три пъти на ден прах, пчелен прашец — ползата ще бъде неоспорим.
 3. За лечение на стомашно-чревния тракт пчелният прашец пиене има и в количество 1 чаена лъжичка три пъти на ден. Язви и отравяне — това не е всичко, което е в състояние да изцеляват пчелният прашец и обножка. Тя може да лекува токсикоз, отравяне с химикали, тъй като суровини има свойства на сорбента.
 4. Препоръчително е да се използват за възстановяване след операция, която има благотворно влияние върху организма.
 5. Както мъже, така и жени могат да се прилагат за лечение на хипертонична болест, захарен диабет (пчелният прашец при диабет се използва с повишено внимание), различни онкологични заболявания. За начало трябва да се приема по 1/3-1/2 чаена лъжичка, с постепенно увеличаване на дозата.
 6. Употребата на пчелния прашец вярно и за лечение на заболявания на дихателните пътища, както при възрастни, така и при деца, освен ако, разбира се, не полени алергия. Химичен състав, известни полезни свойства и оценки показват, че това е едно от най-добрите средства за профилактика от всички съществуващи. Приложение на пчелния прашец в този случай комбинируют с мед, като смес 1:1, за да се удължи ефекта. Цената на това лечение ще бъде значително по-ниска, отколкото на класическия. Вземете една супена лъжица три пъти на ден преди да се яде.
 7. Препоръчва се редовно приемане на пчелен прашец, страдащи от полови нарушения: намалена потентност, простатитом, заболявания на женските репродуктивни органи. Също така тя може да се прилага на спортистите поради висока калоричност (в спорта това е един от най-важните продукти) и биологична стойност, е полезно и при бременност, но за бременни трябва да бъдат внимателни, за да не провокира алергии. Също така си струва да привикнат децата към този продукт, защото той засилва имунната система, подобрява общото състояние на организма.

Пчелният прашец: приложение и рецепти

Днес има много рецепти на основата на този суровини, придружени от снимки и видеоклипове, които позволяват правилно всички да се готви.

Полезни свойства от пчелния прашец доста

Рецепта 1:

 • 60 г пчелен прашец;
 • 300 г мед.

Всичко се смесва до хомогенност, се поставя в съд и се покрива с капак. През седмицата препаратът е готов за употреба. Как да приемате? Ежедневно преди употребата на храна изяждат лъжичка този ферментирал мед. Противопоказания почти липсват, курс на лечение за неограничен. Се съхранява средство в тъмно място, препоръчително е да правите малки порции, тъй като срокът на съхранение е малък.

Рецепта 2:

 • 20 г пчелен прашец;
 • 500 г мед;
 • 80 г сок от алое.

Мед с пчелен прашец се смесва, а след време се добавя сок от алое. Правят лекарство хомогенна и се оставя да престои известно време. Полезни свойства на този инструмент са намерили приложение в лечението на заболявания на СЧ в домашни условия. Как да приемате смес? Тя се използва по една чаена лъжица три пъти на ден половин час преди хранене.

Също така на базата на този суровини могат да се приготвят маски и други лекарства, козметика. В края на краищата, както всички продукти на пчеларството, цветен прашец благотворен ефект върху кожата. Тя подмладява я омекотява. Противопоказания при това, за разлика от индустриални продукти, на практика няма.

Ползите и вредите от този нектар

Разбира се, както всеки продукт на пчелите, този изключителен нектар има много полезни свойства, има благотворно влияние не само върху стомаха, хормоналната система и кожата. Тук има системен ефект върху целия организъм:

 • подобряване на зрението;
 • борбата със заболявания на кръвоносните съдове;
 • лечение на нервната система;
 • противовъзпалително, антимикробный и фунгицидный ефект и т.н.

За съжаление, прашец има и противопоказания. Тя не може да се прилага при алергии и индивидуална непоносимост. Също така трябва да бъдат внимателни при сериозни заболявания на черния дроб и бъбречни заболявания, различни автоимунни заболявания. В противен случай тя лесно се понася от организма и има само положителен ефект.

Прилагането на суровини ежедневно

Ако няма противопоказания за употреба на прашец, да го използвате може да бъде ежедневно, освен това тя е много достъпна. Изглежда лечение, както следва:

 • възрастни приемат по 12 грама на прах дневно;
 • за деца — 8 г;
 • минималната възраст за кандидатстване — 3 години, при това дозата се намалява;
 • най-доброто време за прием е сутрин на гладно.

Трябва да бъде внимателен, придобиване на прах, защото може да се препъне на недобросъвестни доставчици. Така че трябва да се намерят добри пасечников, разберете отзиви за тях, да разберат, как изглежда продуктът, и да ги използват за собственото си удоволствие.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *