Цветен прашец бор: полезни свойства и противопоказанията, мнения

Цветен прашец бор се размножава в тычинках по време на цъфтежа иглолистна дървесина. Това е едно от най-полезните вещества, признат в света като комплекс пълноценно хранене. Изследвания са доказали, че в прашец бор китайската съдържа полезни вещества повече, отколкото в стъблата и листата на това дърво. Днес ще ви разкажем за полезните свойства на този природен лекарства, начина на прилагането му и резултатите от тях.

Цветен прашец бор

Какво е пчелен прашец, и как я събират?

Прашец има на всяко дърво и цвете, я с растение на растение понася вятъра или от насекоми. В нея се съдържа огромнейшее количество полезни вещества:

 • мазнини,
 • захар,
 • ензими,
 • липидите,
 • витамин А (каротин), витамини от групата В,
 • аминокиселини.

Всички тези компоненти са необходими за размножаване на растения, които правят запасите от най-добрите вещества. А за организма на човека прашец бор просто е безценно, е невъзможно да се направи в лаборатория.

Събиране на този лечебен продукт започва през май и се случва до падането на цветя, с дърветата. Периоди на цъфтеж кратки и в рамките на 5-6 дни прашец докосне семязачатков, и се случи опрашване, в резултат на което на дървото се появяват плодовете. За събиране На полезни вещества, се изпада в продължение на 2-3 дни, през време на който трябва да се види на голям брой иглолистни дървета.

Група берачи се изпраща в гората и търси бор с пъпки, които все още не са отворени. Точно такива розички срываются, след което изсушени до 3 дни в затворени помещения, или тяхното съдържание може просто трясък на вятъра.

След изсушаване прашец бор изсипват от цветове и допълнително се пресява през сито. Се прави тази работа, в сухи условия, и след пресяване природно лекарство, веднага се разгъва в запечатани пакети, така че за него не е проникнала влага.

Изсушен прашец бор е с приятен жълт цвят и лек онлайн аромат. Такъв естествен продукт – това е склад на витамини и полезни вещества.

Полезни свойства и противопоказанията за прилагане на цветен прашец бор

Учени от Китай са изследвали състава на този продукт и са се научили, че в него няма протеини, означава, че той не може да стане причина за развитие на алергии

Да се говори за полезните свойства на този природен продукт може безкрайно дълго, нека се открояват основните 9:

 1. Хронична умора, депресия, кислородна недостатъчност, туберкулоза, IBS – заболявания, които се лекуват с помощта на цветен прашец бор.
 2. Допринася за подобряване на апетита, лекува възпалителните процеси в червата, подобрява микрофлору и помага при запек.
 3. В състава се съдържа лигнин (около 30%), така че тя често се използва в рецептите от народната медицина като средство, замедляющее естествените процеси на стареене на кожата и организма като цяло.
 4. Използва се при лечение на психични заболявания, за подобряване на състоянието на пациента.
 5. Ефективен за лечение на простата и импотентност. Процент выздоровевших повече от 80.
 6. Използва се за лечение на гиперлейкоцитоза.
 7. Цветен прашец бор се прилага за възстановяване на организма при облъчени от радиация.
 8. Природен антиоксидант, предотвратява образуването на злокачествени тумори, допринася за повишаване на имунитета. Смята се, че цветният прашец бор действа на злокачествени клетки точка и ги премахва, без да причиняват вреда на здравето.
 9. Осигурява хормонално равновесие в организма на жените и мъжете. Също така помага по време на климактерического синдром.

Забележително е, че нейната употреба е почти липсват противопоказания.

Разбира се, продуктът да не се използва при личната непоносимост и в големи количества. Факт е, че голяма част от борови прашец намалява съсирваемостта на кръвта.

Лечение на какви заболявания се допълва от борова прашец?

Цветен прашец бор е много популярен в областта на спорта, тъй като тя премахва умората, намалява възбудимостта и помага за подобряване на спортните резултати. Също така тя подобрява действието на някои лекарства и смекчава последиците след химио – и лъчетерапия.

В края на 50-те години на миналия век акад. Н. Цицин проведе едно интересно проучване, което доказа способността на цветен прашец да се удължи срокът на живот. Цицин също така посочи, че пчеларите, които редовно употребяват амброзия с мед, също се отличават с дълъг експлоатационен живот.

Цветен прашец бор нормализира работата на черния дроб, премахва от нея вредни вещества, регенерира клетките. Тя се използва за лечение на заболявания на сърцето, тъй като съставът на цветен прашец борова прави кръвоносните съдове еластични.

В състава на иглолистна лекарства се намират вещества, които са полезни за хората, страдащи от захарен диабет. Те оказват защитно действие върху панкреаса и стимулира производството на дефицит на инсулин.

Заявление за отслабване

Цветен прашец бор е уникален източник на полезнейших вещества (витамини, минерали, соли), така че тя се използва по време на прехода с храната и храненето на питателна храна. Иглолистни лекарство подхранва организма и осигурява гладък и защитен изход от най-строгите диети.

С какво и как да вземат прашец?

Цветен прашец бор мешается с мед или се приема под формата на тинктура. Като „компонент на красотата“ на цветен прашец се добавя директно в маски, кремове и лосиони домашно производство. В основата на цветен прашец бор се свързва с мед, лимонов сок, кисело мляко и заквасена сметана, яйчен белтък.

Приложение при туберкулоза

За лечение на туберкулоза се приготвя тинктура за алкохол. За инфузия трябва да се съберат съцветия с цветен прашец, ги покрийте с алкохол. Ако на алкохол в присъствието на не, то се заменя с мляко. Последна доведе до възпаление и се изсипва на розички.

Полученият екстракт от борова прашец се смесва с мед, яйце и масло. Сместа отново се разбърква, преминала в стъклен буркан.

Прилага се по 3 пъти на ден половин час преди хранене. Ако забравите да вземете сладка маса преди хранене, направете го по-късно 1 час след закуска, обяд или вечеря.

Лечебна смес се взема непрекъснато е на 2 месеца, след това се прави 2-седмична пауза, след което приемът се възобновява. Лечението продължава до пълно възстановяване на силите.

Приложение за лечение на анемия и болести ЧРЕВНИ

Прилагане на цветен прашец бор е много полезен за имунитета

За готвене вие ще трябва:

 • 1 супена лъжица цветен прашец.
 • 1 литър за всеки естествен мед.

Всички съставки се смесват в дълбока купа до хомогенност. В резултат на мед равномерно придобива жълт цвят, как изглежда това, можете да видите на снимката.

Кристаллизованный мед може да се разтопи на водна баня или в топла вода. За това сложете мед в неокисляющуюся метален съд и го поставете в топла вода. Имайте предвид, че температурата на течността не трябва да надвишава 40-45 градуса, медът може да загубят своите прекрасни свойства.

Да приемате това лекарство е на стойност 3 пъти на ден по 2 супени лъжици. Схема на употреба е същият както и по време на получаване на средства от туберкулоза.

Рецепти на основата на билки

Полезно варя прашец, билки. Така, за лечение на мокра кашлица можете да използвате althaea, плодове, смокини, липу и медуницу, жиловлек, мащерка или шипка. За лечение на суха – цветя елда, ленено семе, лайка и солодку или аптечные смекчаващи кашлицата такси.

Като се вземе в чист вид?

Прашец бор обикновен човек може да се приема в чист вид, но започват да се профилактичен курс-добре със сладки смеси с мед. А след 1,5 месеца започвайте прием на бор лекарства в чист вид: 3 пъти на ден преди ядене по ½ част от чаена лъжичка.

Курс профилактично лечение не надвишава 3 седмици. Той помага да се предотврати развитието на онкологични заболявания, укрепва имунната система, нормализира състоянието на СЧ.

Възможно ли е да се дава на деца?

При всички хора на различна структура и чувствителност към неизвестни лекарства, така полезни чайове и смеси на базата на цветен прашец започват да се дава на деца от 6 години. Първо дете предлагат 1/10 част от възрастните дозата на лекарството, с постепенно увеличаване на нея.

Норма за прием е същата като при възрастни: 3 пъти на ден преди ядене. Разликата е само в това, че максималната детска порция е не повече от 1 чаена лъжичка. За укрепване на имунитета трябва да се вземат по ¼ чаена лъжичка.

Отзиви на лекари за обемно дрогата средство

Отзиви на лекари за прашец иглолистна дървесина, са положителни. Да се прецени ползата от прилагането може дори и по това, че терапевтът или пулмолог може да препоръча прашец като допълнително лечение.

Зад граница, в САЩ, Швейцария, Китай, природна медицина се прилага отдавна. Съществуват някои клинични проучвания, които доказват ефективността на лечението на простатит и импотентност борови лекарство. Невероятно, но броят на вылечившихся хора над 80%.

Когато закупите полезно натурално лекарство?

Закупуване на цветен прашец бор може да бъде в чист вид в аптека или в интернет-магазина. Цената на лекарство в аптека е около 700 лева за 100 грама, и тук цените в магазините-посредниках не са обнадеждаващи – вече 1600 рубли, но за 50 грама.

Ако има малък опит, лекарство иглолистна дървесина е по-изгодно да събират сами.

Също така може да се пие БАДы, в състава им влиза естествена прашец китайски бор. За съжаление, някои БАДы може да бъде банална фалшификат. Но съществува група от надеждни средства с прашец от бор на бамбуке, с олигосахаридами и други. Преди употребата на хранителни добавки е по-добре да се обърнете към лекар!

Цветен прашец бор – природно лекарство, помага да се справи с различни заболявания, добре действащо в двойка с медицински препарати. Тя отлично се съхраняват в продължение на една година, има приятен вкус, особено в комбинация с мед, и силен аромат.

По тонизирующему действие прашец прилича на жен-шен, но за лечебни свойства сравнение не вземете, толкова иглолистни лекарство е уникален!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *