Прашец от остеоартрит


Цветен прашец — най-продаваният продукт на пчеларството, който има не по-малко полезни свойства, отколкото мед. По различен начин тя се нарича хлебиной или пчелен хляб, тъй като донякъде напомня по вкус на ръжен хляб.

Лечение на остеохондроза с помощта на цветен прашец

Този продукт разполага с много лечебни свойства и се използва при различни заболявания. Особено помага прашец от остеоартрит, кожни заболявания, болести на СЧ, диабет. Тя е много вкусна и полезна, а и да го съхранява много удобен, тъй като тя не губи вкусовите си качества и полезни свойства с течение на времето.

Свойства и приложения на

Този продукт е с различен цвят, тъй като имотите нектар на различните цветя се различават. Така, полени могат да бъдат с цвят от жълт до кафяв. Прилагат я под формата на различни форми: паста, пелети, пити, смес от мед и т.н.

Това е много ценен и рядък продукт. Закупени само в малки количества, тъй като пчелите много я не се прибират, а синтезират изкуствено от този хляб е невъзможно.

В този меден продукт, съдържа много ценни и незаменими компоненти. Така че, тук има аминокиселини левцин, валин и треонин, въглехидрати, органични киселини, витамини, протеини. Този богат състав нужда от пчелите за потомство. Разбира се, пчелен хляб не по-малко полезна и за хората.

Прашец е низкокалорийным продукт. В 100 грама се падат до 196 калории, това е много малък процент. Така че учените и специалистите препоръчват, всеки ден да се консумират поне малко тази хлебины, за да добавите нужния запас от витамини, се компенсира скудность на хранене, възстановяване на собственото си здраве, красота и младост.

Цветен прашец — много полезен продукт

Особено популярен хлебина сред спортистите. Като естествен източник на протеини, въглехидрати и други ценни вещества, тя дава естествен анаболен ефект, ускоряване на развитието мускулна маса. Затова той активно се използва в период на рехабилитация след травми, за възстановяване след операции, за укрепване на организма.

За разлика от други продукти с пчелина пчелен хляб няма да има отрицателно влияние върху СЧ. Освен това, тя активно се използва за лечение на неговите заболявания, като гастрит и язва на стомаха. Също така продуктът се отразява на нивото на холестерол, намаляване на него, възстановява необходимото количество на хемоглобина, като следствие, нормализира работата на сърдечно-съдовата система. Освен това, прашец е природен антидепресант, затова се препоръчва на лица с нарушения на нервната система.

Цветен прашец и болки в кръста

Много актуален е въпросът за прилагането на тази рециклирана прашец в лечението на остеохондроза и заболявания на ставите. Разбира се, по-често е за лечение на живи пчели, които жилят засегнатите райони, но тя не всичко е показано, докато прашец има противопоказания.

При остеохондроза се препоръчва следната схема на прилагане с метилов алкохол:

  • преди всяко хранене в продължение на 20-30 минути, за да отнеме до една чаена лъжичка на този продукт;
  • обилно се консумират вода в количество не по-малко от 1,5-2 литра на ден;
  • освен прашец варя специална такса или от goutweed, или от репей, а също така комплексни такси от хибискус, валериана, роза, борови пъпки, бреза, жълт кантарион и други билки, които подобно действие.

Обикновено, полени няма отрицателно действие, така че да го използвате, препоръчително е винаги да, дори в отсъствието на болести. Трябва да се отбележи, че ако е избрана схема за лечение на остеоартрит и други пчелни продукти (пчелна отрова, пчелен мед, прополис), това не означава, че полени противопоказан. Напротив, нейният прием ще увеличи действие на данни лекарства и ще повиши тяхната ефективност.


Това е интересно:  Лечение на хрема тинктура от прополис: рецепти и коментари

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy