Прашец от бреза: прилагане на

Прашец от бреза — доста полезен за здравето на компонент, който е силно подценена и малко, сега се прилага за лечение на различни заболявания. Това вещество е по-скоро познат като алерген, в края на краищата, всички видове цветен прашец, особено най-малките, се считат за причина за поллинозов, защото те са напръскани по въздух, попадат в организма на човека, страдащ от алергии, и предизвика у него пристъп.

Прашец от бреза

Трябва да се отбележи, че въпреки, бреза, цветен прашец и има ограничено приложение поради алергенни свойства, тя прекрасно помага в редица други ситуации. Така че ако за даден продукт няма отрицателна реакция, може да го спокойно да прилагат.

Как да се събират брезова прашец

Разбира се, много са свикнали да консумират пчелен прашец, защото то има изключително ценни свойства, освен това я по-лесно да се съберат, особено ако има пчелин. Но бреза цъфти тогава, когато пчелите са все още на зимата, така че да се събират точното количество ще трябва да си сам.

Събиране започват през март, в разгара на цъфтежа на растенията. Точно в това време концентрацията на правилния материал за най-голямата. Избират слънчев ден и започват да се събират цъфтящи обеци, които прашец все още не е валяло. Материалът се изсушава на сянка, например, прозорец, след което добиват правото дребни суровини, е, че в микроскоп само може да се различи.

Ползи бреза прашец

Бреза — растение, всички части на които са много полезни за организма. Описван вид суровини, по-специално, има благотворно влияние върху кръвоносната система на мозъка, укрепва физически, полезна при рехабилитация. Бреза стимулира възстановяването след кръвно загуба, премахва анемията. Така че продуктът доста показва на децата, които имат физически недъзи или изостават в развитието си.

Рецепта на приложение в този случай е следния:

  • смесва цветен прашец и мед в равни количества;
  • децата да вземат всяка сутрин по една чаена лъжичка от лекарството;
  • за възрастни — два пъти дневно преди хранене, в продължение на половин час, по една супена лъжица.

Укрепване на организма — това изобщо не е всичко, което прави бреза. Консумирането на наркотици, може сериозно да помогне на храносмилателния на хората с увреждания, ако той има проблеми. Така, суровините оказва антибактериално действие, противовъзпалително, обезболяващо, нормализующее микрофлору, премахва запек и други проблеми. Лекарите препоръчват да комбинирате готов препарат „Линетол“ с прашец, както следва:

  • сутрин приемайте 20 мл с една супена лъжица предварително приготвената смес прашец с мед;
  • вечерта същата доза растителна смес, но вече на 1 мл готов лекарства;
  • курс на приема — 30 дни, след което се правят на 2 седмици почивка и всичко се повтаря.

Прашец от бреза доста бързо възстановява организма, подобрява състоянието му, дава прилив на сили. Единственото противопоказание за неговото прилагане е алергия. Във всички съща останали случаи тя ще бъде чудесен помощник в дома за подобряване на ефективността, както физическа, така и умствена.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *