Полезни свойства на мед с пчелен хляб и как правилно да приемате


Сред пчелните продукти много хора знаят за ползата от цветен прашец, прополис. Но не всички са запознати с пчелен хляб и нейните лечебни свойства. Най-голямо приложение в народната медицина намира мед с пчелен хляб. Полезни свойства, като приема, противопоказания и друга информация ще намерите в нашата статия.

Какво е полени?

Пчелите събират прашец за храна пило и пчели работнички. Те се лекуват с нея си слюнка, изложени по сотам, залейте с мед, контейнерите кола маска.

В резултат на естествена ферментация получава се прашец. Тя се нарича пчелен хляб, хлебина. От него се хранят децата, да се хранят пчелите през зимата. На вкус тя прилича на ръжен хляб с характерна горчивина.

Състав

В пчелином хляб присъства набор от полезни вещества, необходими за храненето на пилото. В нея са включени:

 1. Аминокиселини.
 2. Мастни киселини.
 3. Фруктоза.
 4. Набор от витамини от група Б.
 5. Витамини A, C, D, P.
 6. Йод, хром, калий, цинк, фосфор и други микроелементи.

Също така на perge намери iaa, отнасящи се до гормоноподобным вещества, ензими пчелите.

Трябва да се отбележи, че съставът на хлебины, както и нектар, зависи от времето и мястото на събирането. Защото и полезното действие ще се различават. Например, цветен прашец и нектар, които се събират в чисти гори и степите на Септември и Алтай, имат по-богат състав от продуктите на пчеларството въз основа на една-две култури. Цена таежного мед по-висока, но ползите за здравето несоизмерима с парични разходи.

Каква е ползата от мед с пчелен хляб?

Прашец на вкус, има лека горчивина и плътна структура. За лечение и укрепване на имунната система най-често се използва комбинация — мед с пчелен хляб.

Връзка на полезните свойства на тези две пчелните продукти, позволява да получите вкусен и полезен продукт, който има дълъг срок на годност.

Помислете полезни свойства и противопоказанията за прилагане на пчелния прашец в комбинация с мед.

Полезни свойства

Мед, цветен прашец — полезни свойства и силата на тяхното въздействие върху организма на човека позволяват да се дължи и на техните лечебни вещества. Тези два продукта на пчеларството, съединените заедно, имат уникални свойства, които са в състояние да стимулира организма за борба с болестите, повишаване на имунитета.

Това е интересно:  Цветен прашец за черния дроб: лечение

За хората, работещи тежък физически труд, спортисти мед с пчелен хляб ще помогне за възстановяване на силите. Същият ефект имат те върху пациенти, подложени на тежка болест, операция. Благодарение на наличието на половин дузина аминокиселини, които постъпват в организма само с храната, може веднага да се съди за ползите от профилактични консумация на пчелен хляб, смесени с мед.

Противопоказания

Въпреки очевидната полза хлебины с рециклирани пчелите нектар, трябва да се помисли, че ползите и вредите — това са две страни на употребата на даден продукт за лечение.

При пчелните продукти се предлагат няколко основни забрани:

 • алергия към продукти, произведени пчелками;
 • захарен диабет;
 • онкология в последния етап;
 • миома на матката;
 • гръдната възрастта на децата;
 • индивидуална непоносимост.

Непоносимост към пчелните продукти се проявява с гадене, дискомфорт в стомаха или червата, подуване. При диагноза диабет от втори тип може да се вземе малко количество от сместа с разрешение на лекаря. И бъдещи майки могат да ядат малко количество от сместа, която има полезно въздействие върху развитието на плода, но само с разрешение на д-р.

Важно! Вземете амброзия с мед, прополис трябва да е като лекарство, в малки дози, дори и при липса на алергия и други противопоказания.

Прилагане

Смес от цветен прашец с мед народната медицина препоръчва да се вземат при следните заболявания:

 1. При анемия курсова прием на смес може да доведе нивото на хемоглобина в норма.
 2. Стомашно-ЧРЕВНИ заболявания полезен продукт, премахва запек, облекчава болката при язва на стомаха, гастрит.
 3. При интензивна работа на компютъра, пиене на лечебна смес премахва умората на очите, подобрява зрението.
 4. Не могат да бъдат пренебрегнати полезно въздействие на тези продукти на пчеларството в съдове, което подобрява общото състояние на сърдечно-съдовата система.
 5. Уникално приложение на прашеца с пчелен нектар и в напреднала възраст. Тя е в състояние да забави процесите на стареене, за подобряване на паметта, да се предотврати развитието сенилен склероза.
 6. За мъжете пчелен хляб, смесени с мед, полезен е при дпх простатата. Той дава възможност за решаване на проблема с мъжкото здраве. Препоръчва се да се добавят в сместа прополис за усилване на терапевтично действие.
 7. И разбира се, употребата на хлебины с мед, спомага за подобряване състоянието при простудни заболявания, по-бързото възстановяване. При болки в гърлото приемат порция мед с пчелен хляб, бавно я рассасывая.

Пчелен хляб в съвпад с нектар дава жизненост е много по-добре, отколкото кафе и други енергетиката. Затова не се препоръчва използването на амброзия с мед преди лягане.

Това е интересно:  Пчелен восък в козметика и козметиката

Жени забелязват подобрение на състоянието на кожата, косата, след първото пиене на прашеца в мед. А добавянето на тези продукти на пчеларството в маски за лице придава на кожата матовость и бархатистость, тонизируя и повишаване на нейната еластичност. Се препоръчва да се вземе мед с пчелен хляб за превенция на инфаркти и инсулти, множествена склероза и импотентност.

Как да приготвите сместа?

Традиционно мед с хлебиной се смесва през лятото, когато медът не кристализира, а пчелен хляб е по-свеж и притежава всички полезни свойства. Важното е, че амброзия в чист вид рядко могат да се срещнат в продажба, защото тя дълго време не се съхранява, е предмет на ферментация. И тук е в съвпад с мед хлебина запазва всички полезни свойства за дълго време.

Такава смес може да се съхранява в продължение на една година, ако банките със смес от затворите плътни капаци като конфитюр или кисели краставички.

Класическата рецепта е прието да се готви разбъркване сушени цветен прашец с мед в съотношение 1:1. Вымороженную или гранули амброзия смлени кофемолкой, след това се смесва с миксер с мед. Той не само запазва пчелен хляб, но и подобрява вкуса му. Полезни свойства на сместа са подобрени няколко пъти, създавайки уникална връзка.

Връзка пчелен нектар и хлебины в равни пропорции не е задължително. Може да се смесва една част от пчелен хляб и две части мед. Някои пчелари се приготвя лечебната смес в съотношение цветен прашец с мед, от порядъка на съотношенията 4:1. Може да се направи полезно лекарство за себе си, ако придобие лято в пасечников амброзия.

Начини на прилагане

Помислете как да приема лечебната смес. За общо укрепване и профилактика се препоръчва да се използват лечебната смес в следващата доза е по една чаена лъжичка два пъти на ден.

При необходимост може да се увеличи броят на етапа, до три пъти. Народната медицина съветва да се започне първоначалния прием с четвърти лъжички един път, постепенно увеличаване на броя: първо до ½ лъжичка, след това до цяла една чаена лъжичка.

Тази предпазна мярка е свързана с възможна алергична реакция, дори ако по-рано не е имало на продукти на пчеларството. Също могат да възникнат проблеми от страна на СЧ, ако се приемат веднага голямо количество на нов продукт.

Това е интересно:  Лечението на прополис при рака: лечебните свойства и противопоказанията

В зависимост от заболяването се различават начини за приготвяне на цветен прашец с мед и дозировка за лечение.

Видео: цветен прашец с мед.

Рецепти

Като един от вариантите укреплена смес препоръчваме да се готви следния състав:

 • цветен прашец (10 г);
 • мед (150 гр.);
 • пчелно млечице (1 г.).

Всички съставки се смесват и се съхраняват в хладилник, в непрозрачен стъклен буркан. Приемайте сутрин на гладно по една чаена лъжичка. Курс на приема — един месец.

Ето няколко рецепти за приемане на прашец с мед при различни заболявания:

 1. При анемия лечители съветват да се готви следващия хоросан. В топла преварена вода (1 литър) се разтварят в 50 грама цветен прашец и 200 грама мед. Ако има възможност, по-добре да вземе таежный мед. Разтворът се оставя за няколко дни при стайна температура, за да изготви. Приемайте по 1/3 чаша преди ядене. За отслабване това решение е да се пие по една чаша половин час преди хранене.
 2. При повишено налягане смес, приготвена от нектар и хлебины в съотношение (2:1), една чаена лъжичка часа три пъти на ден. Курс на лечение — за три-четири седмици. Добре допълва такова лечение пиенето на билкови чайове.
 3. За лечение на ендокринни заболявания медицински състав се приготвя от една част мед и 4 части хлебины.
 4. За приготвяне на превантивна смес, освен пчелен хляб и мед, взети по петдесет грама, приемайте по 5 грама прополис. За укрепване на организма достатъчно, за да яде преди ядене по една чаена лъжичка два пъти на ден. При настинки и грип брой техники увеличават до три пъти, пиене на топло мляко или билков чай.

В продажба може да намерите готови смеси нектар, рециклирана пчелите, и хлебины. Сред тях трябва да се подчертае мед с пчелен хляб Тенториум. Това е фирма, изготавливающая продукти от екологично чисти продукти, получени от пчелите. Мъжете продукти Тенториум интересуват от това, което може да се използва за възстановяване на силите при занимания със спорт, тежък физически труд.

Мъжете, страдащи от заболявания на простатата, могат да се консумират пчелен хляб с мед за лечение, усилване на мъжката сила. Освен това, смес от тези продукти на пчеларството подобрява работата на черния дроб, на бъбреците, което е важно за мъжете насилници алкохол. Добавяне на прополис засилва лечебно въздействие смес.


You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy