Пчелен восък на кожата на лицето: препоръки

Днес не може да се намери по-уникално и полезно в състава на средство за лице от пчелен восък. Той допринася за овлажняване, хранене, почистване и възстановяване, за да се справят с на сухо и лицевите ни морщинками, регенерира увредената кожа, а също така може да помогне с отстраняването на дълбоки белези.

Пчелен восък за лице

Благодарение на това, че в състава му се намира голямо количество витамин A, пчелен восък за лице е само необходимо средство за грижа за суха и стареене на кожата.

Прилагането на пчелен восък за лице

Както е известно, всеки продукт на пчеларството има уникални лечебни свойства, се използва в медицината, фармакологията, козметика. Към днешна дата, пчелен восък може да се намира в състава на много овлажняващи кремове и лосиони, лечебни кремове, слънцезащитни средства, в помадах и бальзамах за устни, както и в средствата за грижа за ноктите.

Това лекарство предпазва кожата от вятър и атмосферни влияния, защото тя бавно се абсорбира, като се образува на лицето защитно тънък plenochkoy, не вкарване при тази порите. Още му често се използва за приготвяне на козметика със собствените си ръце, тъй като той не се разтваря във вода, глицерине и алкохол. За грижа за лицето могат да се прилагат специални маски от восък.

Полезни свойства на пчелен восък за лице:

  • бактерицидни и противовъзпалителни – помага да се справят с акне, акне, обрив и други образувания по лицето;
  • овлажнителите – активно се бори със сухота на кожата, като я прави мека и кадифена;
  • хранителни – благодарение на голямото количество полезни вещества пчелен восък подхранва кожата и я обогатява с важни витамини;
  • регенериране – допринася за бързото зарастване на ожулвания, порязвания и дори белези и бръчки;
  • защитни – защитава кожата на лицето от въздействието на околната среда;
  • антиоксидант – витамин A е мощнейшим антиоксидант, така че това средство спомага за възстановяването на клетките на кожата и забавяне на процесите на стареене;
  • смекчаващи вината – бори се със сухота и шелушением на кожата.

Къде да закупят пчелен восък за лице?

В естествената си форма восък можете да закупите в аптеки, специализирани магазини за продукти на пчеларството, както и на пазара за пасечников. Най-добре с грижите за кожата да се справи и тъмен восък, тъй като при избелване се губят полезни свойства на витамин А.

За да изберете добър восък, обърнете внимание на цвета му: той трябва да бъде от бял до тъмно жълт

Ако все още се съмняват в ползата от този прекрасен продукт на пчеларството, ние ви предлагаме мненията на хора, които редовно го използват за козметични цели:

Татяна, на 38 години:

„След 30 години аз изведнъж рязко започна да забележите, че кожата ми стана вяла, около очите започнаха да се появяват издайнически бръчки. И ако ми личност все още прилича на фигурата на престъпления, тогава кожата на лицето выдавала моят истински възраст. Приятелка ме посъветва да купя пчелен восък. Аз опитах, разтопете го на водна баня, примесен лъжица восък, една супена лъжица мед и лъжица зехтин, причинени получената смес на лицето.

Резултатът стана забележим след първата употреба! Кожата е нежна, мека като в добрите стари времена! Аз все още периодично правя такава маска, плюс всичко, всичко ми кремове за лице съдържат в състава си восък. В моите 38 години ми малцина се дава дори и на 30″.

Елена, на 25 години:

„В първите месеци след раждането на дете, лицето ми стана изчезнали, от умора и недосыпа кожа се превърна в сив цвят, на сухо и една мъртва. Така че започнах да търся евтини средства, които в нито един момент ще ми помогне да си върне здрав цвят на лицето. След като прочетете за полезните свойства на пчелен восък, реших да опитам и поръчах го в специализиран онлайн магазин. Започнете да правите хидратиращи маски, и след няколко процедури на лицето ми отново придоби розов руж, кожата става мека и гладка“.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *