Мед с цветен прашец: полезни свойства и противопоказания, като да се

Всички продукти, произвеждани от пчелите, имат уникални полезни свойства и се използват широко в апитерапия и народната медицина. Медът е основният компонент на почти всички рецепти, прилагани за лечение на множество заболявания. Мед с цветен прашец, мед и прополис, мед с пчелен хляб, мляко, чесън и така нататък — списък на лекарствени продукти от мед, оказва се, е почти безкраен.

Мед с цветен прашец

Медът в комбинация с цветен прашец има много лечебни свойства, благодарение на огромния съдържанието на витаминни комплекси, въглеводородни съединения, така необходими на човешкия организъм за нормален живот.

Мед с цветен прашец – това е естествен активатор на, той стимулира всички биохимични механизми на организма, за подмладяване му, подобрява обработваемостта и на мозъчната активност. Цветният прашец с мед при ежедневен прием е в състояние да повиши сексуалното желание, засилват потентността, да нормализира работата на простатата.

Под въздействието на активните съставки, които съдържат мед с цветен прашец, произвеждат ензими, които потискат образуването на калаено-сложни съединения, попадащи в организма от жителите на големите градове с отработените газове машини.

Рецепти с помощта на мед. Как да вземат мед и цветен прашец

 • Вълшебна вода мед. Отдавна е известна една много проста рецепта за вода с мед, той е много актуален и в момента. Вземете мед, 1 супена лъжица се смесва с чаша вода и добавете сока на един лимон.

Процесът на възстановяване на организма трябва да започне с мед вода, ако се прилага правилно, тя възстановява работата на всяка клетка и орган, нормализиране на техните функции. Разбърква мед трябва да е във водата, с температура не по-висока от 40 градуса. Ако температурата е по-висока, а след това започват да се разграждат полезни съставки на меда.

Ако в мед вода добавите цветен прашец, а след това скачат положително въздействие върху системата на храносмилането, ще се случи подобряване на работата на пикочно-половата система.

 • При захарен диабет. Приготвя се смес от цветен прашец, мед и масло в съотношение едно към едно, се вземат за няколко минути преди закуска и преди вечеря, в продължение на два месеца. Деца дозата трябва да се намали наполовина. Този метод е доста противоречив, той има привърженици и противници. Някои смятат, че приемът на мед и на всички продукти на пчеларството има противопоказания за диабетици, въпреки че апитерапевты се придържат към друго мнение и винаги се говори за златна средата.
 • При детска диатеза. Цветният прашец, половин чаена лъжичка, се приема едновременно с ¼ чаша сварен разтвор: 2 супени лъжици листа от френско грозде, 2 супени лъжици. супени лъжици наследяване се стрива и се варят в половин литър вряла вода, оставете за един час.
 • При заболявания на черния дроб. Да се вземе смес от цветен прашец и мед в равни пропорции половин час преди хранене в продължение на месец. За година се провежда няколко курса за такова лечение.

Рецепти с помощта на цветен прашец и мед. От полза прашец, и как да го приеме?

Цветен прашец – продукт от преработката на цветни полени в софия под въздействието на специален секрет на пчелите се смесва с мед и нектар, трансформирани в топъл и влажен климат на кошера.

Цветният прашец, мед и медвяная роса, събирана с иглолистни дървета, прилагани в козметологията за създаване на специален серум за лечение на заболявания на епитела

В резултат на биохимични процеси в софия и структурни промени прашец е още по-ценни хранителни свойства. И благодарение на съдържащия се в него множество полезни вещества, като микро – и макроелементи, въглехидрати, витамини, етерични масла, флавоноиди, хормони, минерали, тя е още по-значимо при лечение на различни заболявания.

 • Средство, богато на витамини. 15 грама цветен прашец или цветен прашец се смесват с 1 г пчелно млечице, добавете 250 г алтайски планински мед. Сместа се поставя в тъмна капацитет. Приемайте по една чаена лъжица в продължение на няколко минути преди хранене. По същия начин можете бързо да се лекува кашлица и пневмония, като това е като помощно средство за общо укрепване на защитните функции на организма.
 • Средство за улесняване на хипертония. Смесете прашец в равни пропорции с боярышниковым или елда с мед.
 • При заболявания на сърцето. Цветен прашец (50 г), и 80 г боярышникового мед, разбъркайте добре, сложете в стерилен буркан и го сложете на хладно място. Вземат се по 10 г за 10 минути. преди ядене, разтворен смес в хладка вода.
 • При неврози, депресии, безсъние. 100 г пустырникового мед се смесва с 70 г цветен прашец. Получената смес се разтваря в 1 литър топла вода. Да се съхранява при температура 20 градуса за образуването на ензими. Приемайте по половин чаша преди ядене. Получената смес е достатъчно за една седмица.
 • При хемороиди. Sweet детелина мед и цветен прашец в размер на 15 г и се използват за лечение на това заболяване, ако се приема смес до шест месеца.
 • При анемия. Цветният прашец с мед, с пчелно млечице молочком в съотношение 1:2:1 показва уникални полезни свойства за нормализиране на работата на системата на кръвообразуване.
 • При заболявания на храносмилателната система. Цветен прашец (50 г), в смес с акациевым мед (250 г) и пергам (20 г) се използва като средство за зарастване на язви на стомаха и на червата.
 • При лечение и профилактика на болести на кожната покривка и кости. Всички полезни свойства, заедно с мед и пчелен хляб прашец проявява при лечение на заболявания на костния скелет, стави, при кожни лезии.

Заключение

Мед и цветен прашец, впитавшие в себе си всички лечебни свойства на медоносов, отдавна са смятани за храна на боговете, символи на съвършенството. Мед – вещество, там, където не проникват микроби, с помощта на мед балсамиране владетели на древна Спарта. Прашец от цветя – полезен източник на сила и красота. Цветният прашец, обогатена с мед, с качествата на консерванти и лечебни свойства дават неизчерпаем запас от енергия за човешкия организъм като цяло.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *