Лечение на хрема тинктура от прополис: рецепти и коментари

Прополис при хрема

Родителите често се повдига множество въпроси относно този актуални неща като лечението на прополис хрема. Това е, защото течен прополис настинка – ефективното средство, което може да се прилага самостоятелно в домашни условия. Специална подготовка за това не е необходимо, всичко се прави бързо и лесно.

Тинктура на прополис при хрема

Разбира се, за да купя тези капки в аптеката рецепта не е необходимо, но цената ще бъде значително се различават в голяма страна. Освен това, отидете на лекар и да се направи рецепта, все още се препоръчва, тъй като се лекува средства на традиционната медицина, без да участват в този специалист е опасно, се препоръчва като минимум да прочетете ревюта.

Тинктура на прополис при хрема се прилага много често, тъй като лечение с тинктура от също ефективност има плюсове още и от психологическа гледна точка. Факт е, че децата охотно се съгласяват на такива вливане, тъй като, ако е вярно направи разтвор, капки са приятни.

Прополисът има големи лечебни сили, съдържа почти всички групи витамини и хранителни вещества. Притежава силен дезинфекционен ефект. Не помага само при алергичен хрема, тъй като не може да потисне действието на алергени. За ефективността на това средство може да се намери мненията в Мрежата.

Противопоказания

Смята се, че противопоказания при това средство не, и прополис настинка децата може да се дава във всеки случай. Но никой не е отменен такова нещо като индивидуална непоносимост. Също така не са изключени алергични реакции към лекарството. При появата на първите признаци на алергия, е необходимо незабавно да се спре прилагането на препарата.

В българия е възможна алергия

В този случай е по-добре да спре на други средства (необходим е рецептата). По-добре да не си играе с огъня, особено ако лечението се случва без контрол от страна на лекар, който да предпише рецепта. В този случай вината за случилото има един, ти ще си виновен, ако нещо се случи с детето. Трябва да бъдете внимателни.

Понякога правят тест — дават дъвчете парче прополис. Ако след половин час се проявява алергични симптоми (задух, зачервяване или сърбеж по кожата, кашлица), тогава по-добре не се лекува това дете тинктура от прополис.

Протест

Трябва да знаете един момент. Натурален прополис притежава горчив вкус. Тъй като при лечение с тинктура от това вещество в някои случаи се забелязват негативни реакции на децата, тъй като лекарството изглежда им е горчива. В това няма нищо страшно, защото детето бързо ще свикне с вкус, и той започва да му харесва.

Рецепта ракия

Рецептата е много проста. Произведени десятипроцентный хоросан, т.е. прополисът се разрежда във вода в съотношение 1 към 10. След това той се нагрява на водна баня. След това е необходимо да се филтрира лекарство и се охлажда до стайна температура. Бъри средство трябва 3 пъти на ден. Не се препоръчва да се забави лечението, максималната е за срок от 30 дни. Но обикновено помага настойка много по-бързо: седмица – и детето ви е напълно здрав.

Това е интересно:  Прополис в гинекологията: лечебни свойства

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *