Среднерусская порода пчели: снимка

Среднерусская порода пчели, ако говорим за чистия си вид, съществува в Руската Федерация на територията на Башкортостан и в няколко региона в непосредствена близост.

Тази порода пчели има специални биологични характеристики. Нищо чудно, че централната руски пчелите са станали родоначальницами много породи, особено студоустойчиви, които са били отглеждани за северните райони на страната. Централната руска пчелите активно се интересуват и други страни, в които са популярни на пчелина, като за разработване на нови породи, така и за правилното съдържание.

Тяло среднерусских пчелите голямо, тъмно сиво на цвят, не е жълт на цвят. Когато пчеларя инспектира рамка, насекоми натрупват на дъното на сот, образуват характерната „брада“. Тази порода се отличава специална озлобленностью. Хобот е 5,9-6,4 мм. Семейството ройливые. Среднерусская пчела се различава, особена адаптиране към продължителна зимата, тъй като могат да издържат до 6 месеца (от средата на октомври до средата на април). Много индивиди са способни дори и на воля в тежки условия преживеят зимата, да не говорим за комфортна изолирани кошери.

Среднерусская порода пчели, добре е и факта, че нейният вид много по-малко податливи на основните заболявания, като медена роса токсикоз, причинява nosema. Семейството е много добре запазена през зимата в количествено отношение, и за сезон отклонение може да достигне до 5%. Опитни пчелари, разводящие тази порода, понякога дори се опитват абсолютно пълна безопасност на семейството си през зимата. Но трябва да се помни, че те имат ниски хигиенни лента, така че често са податливи на атаки восъчни молци.

Пчеломатки на централната руска порода, ако условията за размножаване на създадени по най-подходящ начин, снасят до 2 хиляди яйца ежесуточно. При това, ако възрастта на матката е до три години, освен образование на голям брой яйца семейство има малка вероятност за роене. Не по-малко важен показател за стойността на централната руска порода пчели е тяхната экономность в яденето. Всяка малка уличка на зимуващите пчели за зимата изяжда не повече от 1-1,2 кг храна.

Характерни различия на централната руска порода пчели

За да се разграничат помежду си такива породи като кавказка и среднерусская пчела, видео и фотоматериалы проучи изобщо не е достатъчно. Тук е необходим сериозен опит и знания. Разбира се, има и характерните особености на всяка порода, но дори те не си позволяват да бъдат сигурни в точността на определяне.

Първата разлика: signet мед „суха“ и е бял на цвят. Това се дължи на факта, че пчелите, обгръщащ мед в пчелна пита и запечатывая шапка, оставя между тях една малка разлика, така че отвън изглежда, че клетката е суха. Ако опаковката на капачката точно на мед, тя ще изглежда на мокро.

Ето защо, след като снимка на централната руска пчелите, всички признаци, определя породата е възможно само на място. Да дойде, да вдигне капака на кошера, да вземе рамка. Ако пчелите са събрани в характерната „брада“, имат уникален цвят, достатъчно злобен, а медът е запечатан от сух тип, най-вероятно, това е точно среднерусская порода. В края на краищата, кавказянки са мокри печати, а други породи се различават още и по цвят насекоми.

От толкова добре среднерусская порода?

Тези насекоми са доста издръжливи и са трудолюбиви. Те са свикнали да работят по цял ден като в прохлада, така и в жегата. Важно е само да не вали дъжд и силен вятър.

Добивайки мед, пчели първо сгънете го в магазина списание, а след това в расплодную част. Това е важна информация, защото, ако не вземе предвид това, може да се изпомпва от насекоми цялата храна и ги оставят през зимата без храна. Освен това тази порода не е склонна агресивно защитават собствените си запаси и не се занимава с кражба.

Има още една важна положителна черта: насекоми имат голям меден зобик (може би, тази порода има най-голям зобиком сред всички други). Това е много важно, защото едно насекомо за един полет може да донесе повече нектар, а оттам и повече мед ще е натрупан.

Централната руски пчелите, дори когато събират още малко мед, винаги са силно ангажирани в отглеждането на потомство, което ги отличава от южанок. Това е особено ценно за северните райони, където през пролетта на нектар е достатъчно малък, а семейството трябва да се развива и да набира сила.

През юни-юли пчелите се обръщат към друго занимание — подсилени мед реколта, което е особено полезно за Сибир, където по това време на разгара на цъфтежа. През август подкуп вече пада, което дава възможност на семейство отново активно се направи потомство, за да е достатъчно да се подготвят за зимата.

Този вид е много придирчив към работата на пчеларя, го чистоплотности, така че, хвърляйки му, трябва винаги да се грижи за собствената си сигурност и собствените си действия.

Видове популации

Чрез закупуване на среднерусских на пчелите, трябва да се вземе предвид, че има няколко популации на тези насекоми, които имат някои разлики:

  • башкирская;
  • алтай;
  • татарски;
  • poliska;
  • минно-таежная и др

Тези пчели трябва да се пазят, тъй като те изчезват, са изложени на метизации с завезенными насекоми, изчезват заедно с издълбани гори и изоставени ниви. Затова всеки, който се занимава с развъждането на тази пчела, поема, в действителност, отговорността за нейната будущность и надежност.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *