Сивата планинска кавказка порода пчели: снимка

Кавказянка (сивата планинска кавказка пчела) — много често срещаният тип в пчеларството.

Кавказката планинска пчела сив

Се използва за развъждане и технологии пчеловождения, тъй като разполага с голям набор от предимства пред останалите, а именно:

  1. Интензивно търси мед и бълват го събира.
  2. Бързо търсене алтернатива на всеки медоносу и си отива по друг.
  3. Без проблеми взема прашец и с червена детелина.
  4. Е в състояние да определи и броя на склад нектар, и неговата достъпност, и концентрацията.

Сиви планински кавказките пчели — порода, родени в тежки условия и затова най-доброто място за живота й е Кавказ. Но днес изкара толкова я породи и видове, което, по същество, тя може да живее и в голяма част от регионите. Това се отнася особено за мегрельского вид.

Сивата планинска кавказка пчела: описание на

Кавказянка — кавказки пчели породи, които преди всичко имат много дълъг хобот (около 7,2 — 7,5 мм). Тегло на матката — от порядъка на 200 мг, яйцеплодность — 2 000 яйца на ден. Сиви планински кавказките пчели е много спокоен и не напада пасечника при проверка на кошера.

Сиви планински кавказките пчели и по-специално, да се погрижи за кралица на предмета на броя на яйцата в зидария. Те внимателно следят и за потомство, затова са изгодни за разплод. Затова и през пролетта, и през лятото е по-добре да се поставят в кошерите още клетки.

Те имат много ниска способност за ройливости, което ви позволява да показвате дори до 8 кралица клетки. Ако те започнаха рояк, достатъчно намаляване на един от алкохол и разширяване на гнездото.

Недостатъци на породата са сиви планински кавказките пчели

Въпреки че е толкова голям брой положителни характеристики, всички пчели сива планинска карпатской породи имат и някои недостатъци.

Кавказянка

Отделят като от тях:

  1. Сивата планинска кавказка порода пчели, които не са много устойчиви към студената зима, тъй като се отглеждат в южните райони.
  2. Насекомо не е устойчивост на нозематозу, затова трябва редовно да правят превенция, както и да проверяват кошер с предмет на това заболяване, за да се осигури нормалната температура, вентилация и топла зима.
  3. Сивата планинска кавказка пчела не е способност за бърза адаптация, и затова е необходимо да се създадат благоприятни условия за насекомите и да наблюдава жизнения цикъл и проблеми.
  4. Сиви планински кавказките пчели са склонни и към кражба, а така пчелар трябва да положат максимални усилия, за да се избегне този негативен процес.

Имайте предвид, че всички сиви планински кавказките пчели — това са няколко подвида, фото които по някакъв начин се различават. Така, в основата на всички тези насекоми сиво тяло, но има и видове, при които то е желтизну. Това е всичко, в никакъв случай не влошава качествата на този великолепен вид, а просто показва дълбоко адаптират насекоми в сряда, на техните местообитания.

Сивата планинска кавказка пчела — доста смел и отличен избор за всеки, който иска да има пчелин, в южните райони. Тази труженица ще донесе много мед, и ще бъде лесно да се справя всеки ден. В края на краищата, тя е миролюбива, невредная и устойчива работник.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *