Пило пчелите: горбатый, мешотчатый, печатни и други, лечение

Пило, пчеларите, наречена яйца, ларви и какавиди, които още не са излюпени и не станат пълноправни членове на семейството.

Пило пчелите

Много често младите пчели се отнасят към рак се определя от потомство.

Печатни пило пчелите

Ще забележите, че в един момент донышко от клетки запечатани (обикновено клетка се нарича стотна). Това се случва по следната причина. Факт е, че ларвата е като да гъсеница, която обгръща себе си фина паяжина. На този етап тя се превръща в какавида (стъпки на процеса може да се види на снимката). Какавида постепенно прероден в пчела или трутня. У нея започват да се появяват очи, после крачета и крилца. Първо, какавида от бял на цвят, но на съзряване тя потъмнява: първо, светло кафяво, след това тъмно-кафяв. Това означава, че пчела ето-ето ще се излюпи.

При това има ясни срокове, когато насекомото остава запечатанным. Утробата съзрява по-бързо – за 9 дни. Работна пчела — 12 дни. Търтеите — 14 дни. Но в някои случаи и по-малко известни причини се излюпват търтеи на 2 дни по-късно. Ами, трябва да приемат това за даденост и да бъде от административна. Период за намиране на ембрионите в клетки и се нарича отпечатан потомство.

Пчеларят трябва да знае всички нюанси, за да се открие евентуална на болестта в ранен стадий. В Нарушение на условията за люпене също е лош знак, трябва да се обръща на това специално внимание. В научната литература могат да се запознаете по-подробно как да се проследи пило пчелите. Препоръчително разгледай видео уроци, за да се разбере след колко дни пчелите контейнерите потомство. Распечатывают на всяка клетка пчелите сами.

Лекарство от ларвите на

От семидневных ларви произвежда лекарство гомогенат, което се използва за подобряване на потентността, увеличаване на мъжката сила. Половината от това вещество има същия състав, който е и пчелното млечице.

От семидневных ларви произвежда лекарство

Открита висока стимулация на половите жлези. Лекарство често и активно се прилага. От странични ефекти, е само алергична реакция към продукти за пчеларството. Такива пациенти това лекарство не се препоръчва.

Пчелен потомство: видове

Така че, може да се заключи, че пиленца, е само на два вида: мъжки и женски. Има в предвид търтеи и обикновените пчели. В същото време ларва може да се превърне и в матката. Но трябва да знаете, че за жените не са разпределени специални клетки, матката се ражда от същото яйца, че и на работната пчела. Еднодневна пило пчелите се приема за изхода на матката. В този случай това не е ларва, а яйце.

Трябва да запомните, че има и клетки, които са пълни с мед. И медът може да бъде във всички питите, след това има и в мъжки, и в женски. Това обясняват по различен начин, но същността не се променя. Няма нужда да се панирате, ако сте видели разноцветни капачки клетки, това още не говори за болестта на пчелен на потомство, а само за това, че вътре в меда. Защо? Рак се определя от потомство пчелиному са необходими тези меден кегове. Така че, капачки могат да бъдат следните цветове:

  • бели;
  • жълти;
  • синкаво-бели.

Казват, че клетки се разтягат под тежестта на миналата година на мед. Интересното е, че в тези клетки царица снася само трутневое яйце, в резултат на които се получават малко по-различни форми, с по-изпъкнала, както вече бе отбелязано, капак.

Горбатый потомство

Горбатый пило при пчелите – това е заболяване, което, за съжаление, е доста често срещано. В противен случай болестта, наречена трутовочность. Семейство в този случай е в такова състояние, че матката става трутовкой, т.е. снасят само неоплодени яйца, от които се излюпват само търтеи. В резултат на това самите пчели, за да снасят яйца, но тъй като те не могат да се чифтосват, а след това отново в резултат на едни се излюпват търтеи.

Пчелите могат да бъдат изхвърлени потомство, ако то не отговаря на пода ларви

Но особено се страхуват да не си струва, тъй като има начини за борба с болестта. Трябва да предпази семейството си от излишък на храна, преместете го на хладно място. Или ще бъдат отнети всички клетки, за да пчелите преминават в други семейства, или семейство се дават нови клетки със здрави потомство (цяла клетка), нататък всичко върви добре. Най-важното, което трябва да гледате, за да потомство е нормално, иначе цялото семейство може да умре.

Решетеста потомство

Дори ако семейството ви е здрава и благополучна, може да се случи следното. Пчелите могат да бъдат изхвърлени потомство, ако то не отговаря на пода ларви. При това е ясно, че докато отложено яйце, ларви няма, а следователно, клетката остава непокътната. Се страхуват от това не си струва. Съществува норма пропуски, които може да търсите в научната литература. Ако всичко отговаря на стандартите, а след това не се вземат мерки, не е нужно. Това означава, че в редица случаи пчелите правят правилно, че изхвърлят потомство (това може да е яйце, ларва).

Мешотчатый потомство

Мешотчатый пило пчелите – заболяване, което се характеризира с това, че може да убие ларвите и какавидите. Възниква болестта най-често по време на охлаждане на улицата. Прилича външно гнильцу, но клетката не гният, а стават чували. За лечение на това заболяване е доста просто:

  • засилване на семейство потомство;
  • трансплантация болни матката;
  • изпълни хранене сироп.

Каменно пило

Аспергиллез – появата на жълто и черно, гъбичка, която води до това, че пчели и пило да умре. Появява се в резултат от повишена влажност в кошера. Се случва по време на студения сезон. На въпрос, отколкото да се лекува каменно пило при пчелите, отговорът е прост. Трябва да се премахне всяка засегнатата пчела, яйце, ларви. След това трябва да се направи създаването на топло зимуване. Понякога пчелите са в лабораторията и да изследват по-внимателно, за да се определи по-точно причините.

Calc пило при пчелите

Аскосфероз е опасно, защото се влияе от всяка ларва, всяко яйце. Цялото семейство може да умре. Причината – гъба apis, което засяга семейството си коренова система. Яйце не страда, попада гъбички в устата ларва. Определя болестта на выброшенным от кошера куколкам, които приличат на семена. Да се определи това е лесно, лечение или химично, или по новата методика на: безрасплодные слоеве на пчелите. Резултатът – цяло яйце и здраво семейство.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *