Пчелите порода buckfast: ревюта, снимки

Предпоставки

В момента най-популярен е бакфастская порода пчели. Разбира се, за това има добра причина.

Бакфастская порода пчели

Пчелите buckfast са лесни за отглеждане, развъждане, могат да издържат на неблагоприятни условия (проста зимен сън), и най-важното, с тях лесно се управляват, те са доста пасивни по отношение на опазване на кошера. Това означава, че дори малоопытный пчелар може да бъде сигурен, че няма да бъде подложен на атака.

Предпоставки за развъждане на породата са били такива. Факт е, че в определен период от време, е възникнал сериозен проблем с масово поражение на пчелите трахейным кърлеж. Лечение на заболяването е много сложно и в рамките на няколко дни умирали цели пчелина. Този проблем сериозно е озадачила на всички пчелари. В резултат на това учените са започнали заключението на породата, която ще бъде защитена от заболяване. Трябва да се признае, че това при тях се получи. Произходът на buckfast британското.

Отделянето на породата

Първият, който започва на нова порода, е английски свещеник Адам. Основа за създаване на бакфастской порода пчели се превърна в друга порода – италианска. За отделянето отне да проучи азиатски видове. Факт е, че те по някаква причина могат да се противопоставят на паразиту. За това бяха необходими много да пътуват и да влагаме дами от различни краища на планетата. Между другото, в днешно време, можете да направите това по-лесно: има възможност за поръчка пчеломатки buckfast от Германия (в интернет може да намерите по-подробно описание на вариантите на поръчката).

За премахване На породата отне повече от 10 години

Всичко е възможно, не веднага. Смята се, че като цяло за премахване на породата отне повече от 10 години. В резултат на това беше създадена така наречената жизнестойкий вид, който в днешно време придоби широка популярност. Може би по-късно се появи друга болест, и ще трябва да изведе на нещо ново, но в днешно време е трудно да се намери нещо по-добро, отколкото buckfast. Изглежда пчела няколко темней от италианската, това може да се види на снимката.

Интересно е, че по-късно се оказа, че тези пчели са подходящи не само за влажно и мъгливо английски климат. Насекомите могат да се адаптират и към други условия, да речем, към суха. Повишено налягане не влияе неблагоприятно влияние. Друг интересен факт: на матката могат да се кръстосвали с други породи. Ако прочетете ревюта онлайн, а след това ще стане ясно, че този метод често се практикува пчелари (виж описание на метода в научната литература). В резултат на това широко се разпространява порода пчели buckfast, и техните качества са похвални.

Разпространение

Бакфастских на пчелите, както бе споменато, много по целия свят. Но често отбелязват, че чистокровную порода в днешно време се намира невъзможно. Така се случи, че във всеки регион на пчелите преминал с други, за да се получи по-добър вид. В сметка във всяка страна пчелите си.

Казват, че гадина толкова активно, колкото е необходимо. Това е царицата снася яйца доста дълго време. На човек на тези насекоми нападат изключително рядко, но в никакъв случай не се препоръчва да се проверяват кошерите и в лошо време. През зимата бакфастских на пчелите обикновено се поставя в пчелопакеты, там те се чувстват отлично. Изпитват дори и най-студените зими.

Предимства на породата

Дефинира основни предимства на тази порода. Най-основното предимство е отлична устойчивост на вида към опасни болести, като например

  • аскосфероз;
  • акарапидоз;
  • причинява nosema.

Те могат да бъдат трансплантирани в други кошери и се смесват. Това е голям плюс, тъй като с други видове такъв номер не излиза. Кошерите са в конфликт. Разбира се, важно е това, което се произвежда голямо количество мед, получена с отлично качество.

Вид се отличава с ниско ниво на агресия

Както беше отбелязано, вид се отличава с ниско ниво на агресия, т.е. пчелите не нападат пасечника. Това е особено важно, когато работи човек с недостатъчна квалификация. С други пчели, той може да пострада. Опасно е да се премине с бакфаста на друга порода.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *