Основни характеристики и принцип на работа екстрактори мед Грановского

За нормална изпомпване на мед на всеки пчелин, независимо от размера си, трябва да бъде мед екстрактори. За функциите на екстрактори мед Грановского, цени и отзиви за нея можете да научите нататък.

Какво е мед екстрактори и защо е необходимо?

Независимо от размера на пчелина, за изпомпване на мед мед екстрактори, просто е необходимо. Ако на семействата в пчелина съвсем малко, на собственика, достатъчно ще бъде и обикновен апарат на две рамки, но за по-големите пчелини тези модели не са подходящи. Мед екстрактори Грановского днес е силно популярен сред пасечников и се използва за изпомпване на мед в големи количества. Тя се отнася до хардуера електронен вид и могат да имат различен брой рамки.

Основни характеристики на уреда:

 1. Брой рамки – на 6 или 8. Има и малки модели (от два кадъра), но те са за по-големи частни пчелини и все повече индустриални обекти съвсем не са подходящи.
 2. Материалът на изработка на корпуса и работни детайли от неръждаема стомана.
 3. Материал за производство на вътрешния барабан – неръждаема или метал с полимерно покритие.
 4. Касети са ротор по такъв начин, че пружина, за да покажете им едновременно. Тъй като касетата не залипают вътре дизайн, мед напълно отстранен напълно.
 5. Нормалното въртене на ротора осигуряват лагери, които с мед да не са в контакт (това е важен момент).
 6. Режими на работа – автоматично и ръчно. Спиране на ротора се случва след приключване на изпомпване на продукта от двете страни на рамката. В ръчен режим ротор се спира след изпомпване на мед с една ръка, след което касети се развива и започва изпомпване в обратна посока.
Това е интересно:  Трансплантация на пчелите в кошера от пчелопакета: видео

Настройки екстрактори мед Грановского позволяват инсталирането на необходимото време за работа, представяне на скоростта на въртене на барабана, за да изберете режим (ръчно или автоматику). Освен това, можете да зададете уведомяване за завършване на процеса на изпомпване на мед, задаване на продължителност на пауза, която се отделя за обръщане на лентата.

Ред за работа на уреда

Мед екстрактори Грановского, значително улесняваща процеса на събиране на мед, е много прост принцип на работа:

 • рамки се зареждат касети (ленти се намират в радиус на уреда);
 • нажимается бутон за стартиране;
 • ротор започва постепенно да набира скорост, докато не се достигне определен индикатор на скоростта;
 • след приключване на цикъла на изпомпване на ротор започва плавно спирачката, докато напълно не спира.

Мед екстрактори Грановского е много по-ефективно, отколкото обичайната радиална. Това се дължи на особеностите на дизайна – касети са хордиально, в резултат на което скоростта на изпомпване е 4 пъти по-висока, отколкото в устройство радиального тип.

Предимства на екстрактори мед Грановского

Електронна мед екстрактори Грановского има редица предимства в сравнение с аналози. Сред тях са:

 1. Компактни размери.
 2. Малко тегло.
 3. Лесна за транспортиране.
 4. Простота на обслужване.
 5. Възможност за непрекъсната работа с големи обеми на продукта.

Ремонт на уреда може да бъде самостоятелно, в процеса на работа той клетки не се разпада. Неръждаема стомана – материал, изключително лек и издръжлив, привлекателен вид, в процеса на работа, той не губи, което също е предимство екстрактори мед. Изпомпване на мед с прилагането на уреда Грановского можете, включително в полеви условия. Той се използва предимно в големи пчелините и места, упражняване на промишлен събиране на мед.

Това е интересно:  Лекарства за пчели: основен набор от

Недостатъци устройство

Мед екстрактори Грановского има доста предимства, но има в нея и своите слаби страни. Сред тях са:

 • малка дебелина на метал – тя пречи за монтиране на крана, може да доведе до деформации на резервоара;
 • не е достатъчно за трайно закрепване на ножа – продължителна работа на връзката избледнява и производителност на уреда пада.

Полезен съвет. Можете да използвате не е тежък железен петел, а лек пластмасов. Това ще улесни процеса на определяне на корпуса и ще предотврати появата на деформационных промени.

Имайте предвид също така, че при попълване на резервоара 40 l и по-скоростта на работа, обикновено се намалява значително. Ами да уредът не подкидывал излишни изненади, проверете газопроводный кран – правилно да го лесно, но ако вие не направите това, ще пострада качеството на работата на устройството.

Видео: мед екстрактори Грановского – преглед.

Коментари

Мед екстрактори Грановского повечето пчелари харесва – те посочват, че тя има доста предимства в сравнение с други подобни уреди. Тя осигурява бърз процес на изпомпване на мед, което е особено важно за големи пчелини (частни или промишлени).

Производителите постоянно работят за подобряване на произведени от тях модели медогонок – защо уреди стават все по-практични, леки и неприхотливыми в експлоатация.

„Отлично нещо този мед екстрактори. Струва адекватно, живее дълго. Малко доработал под себе си – и сега не знам на скръбта“ – Игнат.

„И преди е правил екстрактори мед себе си, но е готова, разбира се, много по-удобно. Има малки дефекти (със същото краником – с метален понякога възникват проблеми), но като цяло уред обмислен и удобен. Аз имам моята голяма пчелин, и благодарение на медогонке аз събирам нектар максимално бързо“ – Олег.

„Откри за себе си модел, когато занимавала с отглеждане на пчели в селото. Пчелин е малко, но доста голяма, ръчно събират мед е трудно и дълго. По-късно става с мъжа ми използва Грановского вече на професионално ниво – модел уникално много добра и си струва парите“ – Светлана.

„Хареса ми модел с плоско дъно. По-рано взе с конусным – също всичко хубаво, но плоски по-удобно. Самата конструкция е здрава, когато наловчитесь, то можете да направите всичко закрепване, манипулация за почистване и поддръжка без излишни проблеми“ – Олга.

„Когато само си купили мед екстрактори, тя някак си не докручивалась до краен предел. Обърнал се към производителя – всичко мина, на отговори на въпроси, заменя. Питах няколко познати – един също са проблеми, да реши въпроса, без проблеми. Не е малко нещо и много хубаво!“ – Саша.

„На много добро, съвременно и при това на достъпни оборудване. Ако се колебаете в избора си, вижте видео за своята работа, опитайте машина в действие. За своя клас уред Грановского чудесен, цената на процедурата, при мен работи вече няколко години, докато всички, без забележки“ – Иля.

„Оценявам мед екстрактори за лесна работа и поддръжка. Настройката, всичко е манипулация за обслужване (монтаж, почистване, pr) извърши сам, дори дребни ремонти може да се направи без проблеми. Добро решение за парите за практичните хора. Някой голям пчелин, този който знае, че ръчно мед могат да се събират на безкрайно. А с спецоборудованием този процес става доста лесно, бързо и дори приятно. Препоръчвам!“ – Михаил.

Това е интересно:  Екстрактори мед: как и какво да избират, преглед на производители

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *