Доведе до допълнителни загуби пчеларство: снимки, видеоклипове

Доведе до допълнителни загуби пчеларство – това е чудесно решение за пасечников, които се стремят да увеличат броя на сезонен добив на мед. Разбира се, в кочевом пчеларството са налице значителни плюсове, но има и минуси, които особено влияят на съдържанието на пчелите на пчелина като цяло.

Доведе до допълнителни загуби пчеларството

Днес ще направим малка екскурзия по този вид на пчеларството, нека да ви покажа снимка, помислете недостатъци, вие сте запознати с уроци видео.

Какво доведе до допълнителни загуби пчеларството?

В рамките на меден сезон пчелина пътуват, когато се премести от едно място на концентрация на медоносни растения на друго. За един сезон може да кочевать от 1 до 3-4 пъти. Пътувания са планирани, се съставя ясен план, карта, в която вписывают дати, маршрути. Така, например, можете да получите на мед с цъфтящи дървета, а след това да успееш да пчелите към мястото, където цъфти акация. Разбира се, всичко зависи от вашия регион.

Причина за транспортиране на пчелина може да бъде следното:

  1. В радиус от 3 км растения, обработени с пестициди за защита от насекоми-вредители.
  2. Кърмата база в региона не отговаря на нуждите на пчелите.

А кочевка пчелите допринася за следните подобрения:

  1. Пчелите се развиват по-бързо, особено през пролетта.
  2. Увеличаване на броя на мед, тъй като в резултат, печалбата, която покрива разходите доведе до допълнителни загуби на пчеларството.

От минусите може да се разпредели на неудобство за самия пасечника: чести движения трябва да се контролира отдалечено пчелина. По време на сезона на събирането на меда сте напълно потопени в поредица пренасяне.

Как да се организира събрани преместване?

Номад модерни пчелина взето заложите на колела. Ако нещо е поставено на професионално ниво, много е удобно да се използва оборудван автомобил с ремарке или миниван (mpv).

Преди да напусне, трябва да се споразумеят със собствениците на ферми, където възнамерявате да поставите пчелина. Те трябва да даде съгласие, дори го потвърждава писмено, за да не се получи така, че кошерите са транспортирани, както и собственик на земеделието се е променила решението си. Също така си струва да научите, не се ли местните медоносы химия и отрови срещу вредители.

Много е важно да се избере правилното място за настаняване переездных кошери. Това трябва да бъде защитена от ветрове и течения максимално равна площадка: гора, засаждане на дървета, поляна. Някои пчелари по време на сезона, да организират групи и са взети 3-4 пчелина. Заедно по-лесно да организираме всичко, а след това последователно водят бдение, да сподели знания с другите. Но има и минуси: разпространение на заболявания на пчелите, може да краде и конфликти.

Товарене на кошерите

Товарене на кошерите започва вечер, след половин час–час след като пчелите допълват години. Съответно, превоз се извършва през нощта или в облачни дни, когато пчелите от кошера, за да не се свалят.

Превоз на пчелина се извършва през нощта

За транспортиране предпочитане е да използвате е товарен транспорт. Полагане на кошерите започват от стол на водача, като клетка по такъв начин, че те да лежат напречно на машината по време на рязко спиране точно те не падат. Ако използвате ремарке, кошерите са изложени са успоредно на движението на транспорта. За правилата за товарене подробно може да научите от обучение видеоурока.

Кошерите изграждат на няколко нива, ако при вас се получава само 1 ред, след това му е необходимо да записва въже. Също така на дъното на камиона или ремаркето наля слой от пясък през 20-30 см за утяжеления.

Има специални павилиони, получили името кочевая пчелин на колела. Но пригодността им за закупуване е под въпрос, ако вывозите кошери периодично. В този случай е по-мъдро да наемете такава пчелина. В някои случаи при транспортиране на дълги разстояния е по-удобно да ползват железопътен, морски или авиатранспортом.

В случай на дълги и по-дълги отлучек си заслужава да закупите номадски къща пчелар. В зависимост от стойността в него има душ, кухненски бокс и място за спане.

Има ли нужда от годишния износ на пчелина?

Извозване на пчелина на кочевничество – това е вашият личен избор. Някои пчелари идват толкова от нужда, други виждат в кочевничестве начин да печелите, тъй като броят на сезонно мед се увеличава в няколко пъти.

Изнасят ли пчелина, всеки сам решава

В някои случаи е извадено част от пчелина, а другата половина остава за събиране на мед с местните медоносов. Трябва да се намери човек, който ще пътува с пчели доведе до допълнителни загуби на пчеларството, или да се погрижи за останалите.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *