Дизайн медогонок: коя е най-добрата, радиални или хордиальная

Добре е известно, че има два проекта медогонок: радиална и хордиальная. Ще се опитаме да се претеглят всички за и против и да разберете кое устройство е по-добре.

Дизайн медогонок

Първо, трябва да определят, какво всъщност представлява мед екстрактори. Това не е нищо, тъй като устройство за получаване на мед метода на центрофугиране. Всичко е много просто: мед от пити първо биват специален начин, а след това се поставят в по-горе слушалката.

Видове медогонок

Всички екстрактори мед – касетофон тип, само в радиални касети разположени по радиусам кръга, а в хордиальной – хордам. Така лесно се обяснява тяхното име. Потребителите отбелязват, че радиална мед екстрактори, със собствените си ръце – един от най-добрите възможности. Но все пак ще се опитаме обективно да разгледа въпроса, коя мед екстрактори по-добре, радиални или хордиальная, каква конструкция екстрактори мед е за предпочитане.

Всички екстрактори мед – касетофон тип

Казват, че хордиальная машина е малко по-сложно за поддържане. Работно постоянно трябва да бъде близо до него, а мед екстрактори, радиални с електрически люк изисква внимание само на 15 минути на час. Плюс не трябва да се извадят питите и да ги поставите на другата страна, когато от една страна медът е изпомпана.

Предимства и недостатъци

Усилието се разпределя по такъв начин, че в радиална машина клетки почти не се разпадат, остават непокътнати. Специалистите съветват да използвате рамки, произведени в завода, те продължават по-дълго. Веднага трябва да се добави, че е отстранена много по-трудно от хордиального апарат, тъй като някои клетки вдавливаются в кассетную на окото и се залепват. Т.е. може да се определи ясни предимствата радиални машини:

  • безпроблемно управление;
  • лесна поддръжка;
  • лесно почистване.

Хордиальная машина има такъв недостатък: клетки могат да влязат в контакт с части от машината. В резултат на това се увеличава вероятността от разпространение на гнильцы, че, разбира се, е негативен фактор. Ако се чудите, коя е най-добре мед екстрактори, трябва да се вземе предвид и това, че самодельная радиална мед екстрактори, може да бъде съмнително качество. По занятие този начин много по-лесно да хордиальную машина, и това е основното му предимство. Но трябва да знаете нюанси дизайн медогонок.

Ако говорим за чистотата, това трябва да се добави, че в радиални устройства барабан е защитен метален лист, в резултат на разрушени клетки, мъртвите пчели не могат да влязат в мед и го замърси. В крайна сметка продукт е много по-чисти.

Изводи

Разбира се, важно е и това, че сложни механични машини в работата на това, което е дадено на физическа сила, работно се уморява. Освен това, ако говорим за хордиальном апарат, тогава човек трябва да се върти на всички механизми (касети, лостове и други), заедно с барабана. Понякога се налага да работят заедно, заменяйки един на друг. Но да се направи такава машина могат да бъдат доста скъпи, но трябва да има някакъв опит в почистване и експлоатация.

Приключвам може да се факта, че ако ви е важно скорост на изпомпване на мед, а след това радиална мед екстрактори, ще вземе на работа едва ли не 2 пъти по-бързо, неефективна и качественней. Продуктът ще се окаже по-чист. При това не трябва да се прилага физическа сила. Хордиальная машина, макар и бавно, но може да събере себе си.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *