Тинктура от пчелен молец

Науката бързо се движи по пътя на развитието, което позволява да се създават все нови и нови лечебни препарати за борба с различни заболявания. Въпреки това, злонамерен за човека микроорганизми, бързо се приспособяват към новите лекарства. Трябва много лабораториите по целия свят отново да търси начини за лечение, изглежда, вече победените болести.

Малко по-различно стоят нещата при лечение с народни средства. Тук патогени, докато не може да реши да се адаптират и да реши проблема с оцеляването си. Защо се получава така? Отговор все още няма. Може би рядко прилагането на такива средства не позволява на болезнетворным на микроорганизми за натрупване на информация и консултации. Може би самата природа все така умело е предвидено, че се дава в ръката на човека натурални средства срещу бактерии и вируси, тя е блокирала те имат способността да се устои.

Един от най-мощните народни средства при лечение на различни заболявания е тинктура молец на пчелния.

Кой е огневка пчелният

Има пчелари една атака, с която те непрекъснато се борят. Е – восъчен молец. Името на събирателна за два вида от тези крилати вредители. Включва в себе си голяма (lat. Galleria mellonella) и малка (Achroia grisella) восковую мол. И двата вида от семейството на молец истинска (Pyralidae). Затова те се наричат огневка пчела. Има и поетично име – златна пеперуда. Така я нарича в Древна Гърция.

Вреди в кошера не самата пеперуда — тя не се храни в тази фаза на развитието и живеят за сметка на хранителни средства, натрупани ларви, а ето това са червеи, появили се от яйца, са истинска напаст. Яйцата се отлагат в кошера през нощта няколко дни подред, след което възрастното насекомо е убит. След 5 дни от яйца започват да се появяват ларви. По цвят те са бледо сиви, с дължина около 1 мм. В първите дни на своето съществуване те ядат мед и амброзия.

Важно. Ако с ларви на восъчни молци не се бори, а след това на пчелните семейства омекват и умират, или просто напускат кошера.

Докато растял хранителна диета гъсеници се разширява – в хода на пчелно млечице, пчелна пита и прополис. Няколко дни преди трансформацията гъсеници на молци погълне рамка, утеплительный материал и дори помежду си. Експериментите показват, че това са единствените представители на флората, които могат да яде и да се извари полиетилен. По време на експериментите в рамките на 20 минути с фолио от полиетилен се появи дупка, а след 40 минути на филм почти цялата изчезваше. Смилат сложни химически продукти, тъй като восък и полиетилен, гъсеници могат с помощта на специални ензими.

Интересното. Съставът на храносмилателните ензими на пчелните огневок не е изследвано до край. В различни публикации отива отссылка на ензим цераза. Въпреки това, в нито една научна работа на този ензим не се споменава. Няма и химически формули.

След един месец, достигайки 2 см дължина, на гъсеницата се превръща в какавида. Точно в този период, няколко дни преди той да се превърне, и ще светло жълти, малоподвижные и много гладни червеи, необходими за приготвяне на мехлеми и ликьори в домашни условия.

Полезни и терапевтични свойства на тинктури и мехлеми

Вече в 17-ти век и народни лечители са използвали качулки от ларвите на пчелния молец за лечение на чахотки и болести на сърцето. През 80-те години на 19-ти век руски физиолог, Vi, Vi, Мечоносци, по време на многобройни експерименти за изследване на фагоцитоза (способността на специални кръвни клетки, разпознават и унищожават чужди агенти) установи, че тинктура молец разрушава воскообразную обвивка щеки Кох, в резултат на което една умира.

Прочетете също така: Репички с мед за кашлица

След това, той отнема много време е прекарал в създаването на лекарства за лечение на туберкулоза на базата на ларвите молец. По време на изследвания е установена висока ефективност на това лекарство и при лечение на заболявания на сърцето. Оказа се, че екстракт от гъсеници тази пеперуда е допринесъл за израждат съединителната тъкан в мускулната, способни интензивно да се свие.

Постига положителен резултат, благодарение на големия брой ценни вещества: полиненаситени мазнини, витамини, аминокиселини, различни ензими, микро – и макроелементи, натрупани от гъсеници в процеса на ядене на пчелните продукти.

Проведени изпитвания на средствата за „Формула на Ра“, разработен на базата на ларвите на восъчни молци, показа, че след инфаркт на миокарда след шест месеца наново притока на кръв в мястото на образуване на белег.

Подобен ефект се наблюдава и при прилагането на тази тинктура болни с язва на стомаха и 12 язва на дванадесетопръстника.

Народни лечители смятат, че тинктура от ларвите на молец е в състояние за лечение:

 • болест на дихателните пътища и белите дробове (чахотку, астма, възпаление на белите дробове, възпалено гърло, АРИ и бронхит);
 • различни ЧРЕВНИ заболявания;
 • заболявания на сърцето: кардиосклероз, ангина, аритмию, различни пороци, миокардит, инфаркт на миокарда;
 • мъжки и женски болести: импотентност, безплодие, климактерические нарушения;
 • анемия;
 • високо кръвно налягане;
 • атеросклероза.

Се прилага това лекарство и косметологами. Те добавят инфузия в различни кремове, за заздравяване на наранявания по лицето, без образуване на белези и белези.

За разлика от мед, проучвания за изследване на ефективност на восъчни молци при лечението на различни заболявания, почти не съществува. Няма нито една работа по изследването на състава на тинктура от молец. Цитирани в публикациите на различни ензими и активни биологични вещества, присъщи на тези личинкам, не са известни химикам. Така че в официалните кръгове на тази тинктура се счита за плацебо. Доказано само способността да се въздейства върху пръчка Кох и регенерира мускулна тъкан.

Историята е известен не един случай, когато класическата наука и народни лечители расходились в тълкуването на един и същи ефект. Впоследствие се оказва, че колкото и да е странно, но традиционната медицина е била права. В нашия случай произнесе окончателната присъда не си струва. Само задълбочено проучване на химичния състав да може да се изясни ефекта от въздействие върху организма на човека.

Рецепта за приготвяне на тинктура

Тинктура от ларвите на восъчни молци основно се приготвя директно на пчелина. Можете да го приготвите и в домашни условия. Достатъчно е само да закупите на ларвите на тази пеперуда и етилов алкохол.

Ларвите трябва да са големи. Някои смятат, че се свалят ги от кошера е необходимо, преди да на жизненост, други — че само няколко дни преди трансформация, а трети казват, че възрастта на ларвите не се отрази на лечебните свойства на тинктура. Практиката показва, че всички те са еднакво погрешни – средство работи с всички възможности за подбор на гъсеници.

Алкохол трябва да бъде не по-малко от 70% на крепостта, въпреки че много народни лечители използват проста руска водка.

Начин на приготвяне е просто: в стъклена или керамична капацитет са поставени гъсеници на молци и наля спирт, след което тара плътно закупоривается. В зависимост от това, каква концентрация трябва да се получи крайния продукт, се променя и съотношението на теглото на ларвите на броя на алкохол. При съотношение 1 към 10 получаваме 10%-я разтвор, а 1: 4 – 25%-ва.

Прочетете също така: Ползите и вредите от цветен прашец с мед

Приготвена смес се поставя на хладно и тъмно място и периодично взбалтывается. Произведена от 5 дни до два месеца. Практиката на прилагането показва, че значителна разлика във времето за готвене е несъществено по отношение на придобиването на полезните свойства на готовата тинктура. Така че оптималното количество от време, през което се случва аспиратор, – 7-10 дни.

Готовият продукт има светло-кафяв цвят и меден аромат. Се съхранява в хладилник до една година.

Указания за употреба

Има обща препоръка за прилагане на тинктура от ларвите на молците. Трябва да се вземат или преди хранене, в продължение на 30 минути, или след хранене, след 1 час. Преди прием качулки трябва да се разклати старателно. Нататък е възможен прием по три начина:

 • В разредена форма. В 100 мл вода или чай размешивается няколко капки тинктура (дозата ще бъдат приведени по-долу);
 • Капается под езика и се резорбира;
 • Приема се по подобен начин корвалолу – с лъжички. След 1-2 минути глотается и запивается вода.

Дозата зависи от възрастта, теглото и вида на заболяването, както и концентрацията на лекарството.

При получаване на превантивна поддръжка, 10%-ия разтвор за деца до 12 години изчисляването се извършва в съотношение 1 капка на всеки 12 кг тегло. Първите 2 дни дозата се намалява 2 пъти. Ако не се наблюдават негативни реакции на организма, след преминаване на пълния обем. При възрастни е 1 капка на 10 кг телесно тегло. Приема се 1 път в денонощието. Пият 3 месеца, след което задължително трябва да се направи пауза. Същото се отнася и за приемане на екстракт като лекарство за лечение на различни заболявания.

Важно. Народни лечители смятат, че по-концентриран разтвор до 14 години, вземат забранено.

Заболяването, се препоръчва да се лекува 20%-ти състав. При туберкулоза пият 6-10 капки на всеки 10 кг тегло, сърдечно-съдови заболявания – 5-8, мъжки (аденом на простатата) и женски (гинекологични проблеми) заболявания – 4-7, при бронхит и астма — 4-7 капки. За пиене трябва да бъде в два приема: сутрин и вечер.

Качулки по-висока концентрация трябва да разчита на 20%-ят състав.

Рецепта за приготвяне на мехлеми молец

При лечение на порязвания, белези и колоидни белези се използва мехлем молец. За нейното приготвяне се използват следните съставки:

 • гъсеници молец – 25 гр;
 • водка – 50 мл;
 • восък – 25 гр;
 • прополис – 25 гр;
 • масло от невен – 100 г;
 • масло от жълт кантарион или лекарство Аекол – 100 г.

Стъпка по стъпка инструкции за приготвяне на мехлем: гъсеници наля водка и се съхранява в тъмно и хладно място 5 дни, след което внимателно се смесва с останалите компоненти. Получената паста маса заинтригувана на водна баня за 2 часа. Охлажда се, изложени в предварително стерилизирани буркани стъклени банки. За съхранение сложете в хладилник.

Указания за употреба мазила

Нанесете мехлем за резорбция на белези и белези върху всички участъци от лицето и кожата, възстановяване на кожната покривка, след пилинг и други козметични процедури.

Нанася с леки движения на пръстите на повредени участъци сутрин и вечер.

Противопоказания

Има общи противопоказания за прилагането на тинктура от ларвите на восъчни молци. Те предвиждат забрана на приемането им:

 • болните от хепатит в острата фаза;
 • лица с непоносимост към пчелните продукти;
 • лица, закодированным от алкохолизъм;
 • повръщане панкреатит.

Прилагането на мехлем е противопоказан при алергични реакции на восък и прополис.

Народни средства от ларвите на молец — мощен биологичен препарат. Приемат се препоръчва повишено внимание, за да лечебен ефект не се превърна в вреди на здравето.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *