Разбитото на крем мед

Крем-мед е изобретена през далечната 30-те години, когато американските пчелари за първи път вкуси разбийте мед маса. Още от този продукт могат да се видят по рафтовете на витрините, както и да се опита измислям от себе си.

Какво представлява продукта?

Ако дълго разбивате мед, а след това може да се постигне неговото преминаване от течна форма на крем. В този си вид сладостта на няколко променя свойствата си, без да губи ценни лечебни качества. Поради наличието на голямо количество мехурчета въздух, които се натрупват аромат, получена маса има по-изразен вкус и мирис.

Гъста форма дава възможност без проблеми, намазани с сладост на парче хляб или хляб. При този крем е добре пази и не разпространява по повърхността. Те почти невъзможно да замърсят или накапать на масата.

Тъй като продуктът в процеса на производство не е бил подложен на термична обработка, а в състава липсват допълнителни съставки, всички му качества съответстват на класа на мед, който служи като основа за крем.

Бити мед не е обект на процес на кристализация. Той винаги остава нежна и мека, готова за консумация. В кремообразном състояние маса запазва своите свойства в продължение на една година и при спазване на условията за съхранение, подобни на обикновения мед.

Ползи и вреди

Както вече беше казано, кремаво продукт притежава всички ценни качества на изходния материал. Независимо от сортове мед, могат да се подчертае общите за всички тях имоти, които се използват за лечение и профилактика на заболявания:

 • противовъзпалително действие,
 • напълване на недостиг на витамини и минерали,
 • заздравяването на раните ефект,
 • подобряване на храносмилането,
 • нормализиране на хормоналните нива,
 • насищане на организма захари.

На всеки клас съответства на техните специални свойства. За приготвяне на разбитите мед най-често се използват изнасилване и слънчоглед — на първо място, поради по-ниска себестойност. Така, за рапичното сметана мед са характерни следните свойства:

 • нормализиране на липидния профил на кръвта,
 • извежда токсините и солите на тежките метали от организма,
 • подобряване на обмяната на веществата,
 • стимулиране на производство на стомашен сок и ензими,
 • меко успокоително действие.

Важно е да запомните, че в младшем възраст от употребата на пчелните продукти могат да предизвикат алергична реакция във връзка с липсата на напълно се формира имунната система.

Тъй като съдържание на захар и калории крем-мед не се променя, това ще останат противопоказания затлъстяване и захарен диабет, особено в етапа на декомпенсации. Забраната се отнася и за тези, които поне веднъж е установена алергична реакция, всяка форма на продукти на пчеларството.

Прочетете също така: Лечението на прополис язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника

Начини за приготвяне на крем-мед

В промишлен мащаб десерт правят по следната технология:

 1. Течен мед защитава в специални съдове в продължение на 10 дни при температура 14oC. Това е необходимо, за да са се образували малки кристали, които в крайна сметка ще се поддържа подходяща структура на продукта.
 2. Масата се пренася в помещението, където се поддържа температура на ниво 26oC.
 3. Последният етап — размешивание в продължение на дълго време на бавни обороти мешалок. При внимателно да се погрижи за това, че температурата не трябва да надвишава 28oC.

При спазване на технологията, маса, няма нужда да добавяте никакви вещества за подобряване на вкуса. Само безскрупулни производители могат да добавите продукт сироп за намаляване на цените на изходните материали.

От течен мед

Как се прави крем мед? В домашни условия за приготвяне на крем с мед нужда от миксер или плешката, термометър и, всъщност, мед.

Първото нещо, за да получат малките кристали на структура на сладкиши, мед трябва да се охлажда. За това през нощта го прибират в хладилник. След това, трябва да се разбърква десерт в продължение на 1-2 минути до мътност и запечатване на маса, а след това отново се слага в хладилник. На следващия ден процес на смесване се повтаря. Така правят, докато не се образува гъста крем-мед, който е в състояние да поддържа формата.

Също така може да се направи крем десерт, смесване засахарившийся с течен мед. Процесът се състои от следните етапи:

 1. Чаша крупнокристаллического мед се добавят 2 литра разтопено (това може да се готви на водна баня и се охлажда), махнете сместа в хладилник преди достигане на температурата на 10oC;
 2. Десерта внимателно се разбърква 1 минута, а след това отново се поставя в хладилник;
 3. Кликнете два пъти на ден се разбърква до постигане на консистенция на гъста заквасена сметана;
 4. В подготвената др добавят още 2 литра течен мед, разбъркайте три пъти в продължение на 2 дни;
 5. Готовият десерт ден защитават, за да се отърве кремовую маса от излишък на въздух;
 6. Продукта се излива в банките, отставляют в хладно помещение и чакат, кога ще бъде кристализация.

Прочетете също така: Лечение на гастрит прополис

От засахарившегося мед

Преди взбитием трябва да се разтвори на мед, за да не остана по-големите кристали. За това най-добре се възползват от парна баня. Толкова по-малки шансове за намаляване на лечебната стойност на продукта. Медът трябва да се защитават за отделяне на гъста и течна части. След това можете да преминете към процеса на разбъркване.

Десерт се приготвя в продължение на 3 дни, като периодично разбиване маса. След като деликатес придобива приятен светъл цвят и гъста консистенция, може да го изсипете в банките. Заслужава да се отбележи, че веднага след приготвяне на крем-мед все още не разполагат с необходимата консистенция. Той достига до нея за 3-4 дни.

Можете да използвате и други рецепти. Главното условие е спазването на пропорциите на течен мед към кристаллизованному. От тях може да бъде от 9 до 1 или от 5% засахарившегося продукт от общата маса на сладкиши.

Рецептата с пчелно млечице молочком

За да се насити на крем-мед допълнителни лечебни качества, в него се добавя пчелно млечице. Технологията на приготвяне се различава само по това, че в процеса на разбъркване се добавя мед, пчелно млечице, в количество 1% от целия обем на продукта. Така, на 500 грама на изходния материал, ще са необходими около 7 грама пчелно млечице.

Да се консумират този крем-мед е показано на хора с такива заболявания, като:

 • анемия,
 • изтощение на организма,
 • иммунодефицитные състояние,
 • кислороден глад,
 • заболявания на сърцето и кръвоносните съдове,
 • възпалителни процеси,
 • нарушения на сексуалната функция,
 • автоимунно заболяване
 • бъбречна недостатъчност.

Тъй като десерт е силен алерген и има високо съдържание на калории, трябва да се консумират на малки порции. Една чаена лъжичка на ден е достатъчно.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *