Възможно ли е да има мед раждането на майка ми?

Период кърменето е много специален за всяка жена. Защото от начина на живот и диетата зависи от здравето на бебето, така че към избора на хранителни продукти си струва да се подхожда с отговорност. Във връзка с това, в храненето на жените присъстват множество забрани, защото много екстри могат негативно да повлияят на бебето. В случай, че искате да се поглезите с нещо вкусно, трябва да помислите за лакомствах естествен произход, като например за меда. В него се съдържа изобилие от полезни вещества, въпреки че се въведат в диетата си струва с голямо внимание, т. к. не трябва да забравяме за възможни алергии при детето и други неприятни реакции. Затова в тази статия ще опишем подробно обясни, възможно ли е да има мед раждането на майка ми.

Ползи на мед по време на кърмене

Лечебните свойства на продукта са ценени още от древни времена, много хора си прочувствовали го оздоравливающее въздействие. Въпреки това, в тялото на раждането на майката и нейното бебе употребата на мед се отразява по специален начин:

 • Увеличава количеството мляко, подобрява лактацията. Често младите майки се сблъскват с липсата на мляко по време на кърмене, мед също може да помогне за решаването на проблема.
 • Бебето пие мляко с голямо удоволствие, защото от употребата на мед, той става сладък, че много харесва на децата.
 • Положително влияние върху нервната система, което е полезно както за майката, така и за бебето. Жената става по-спокойна, рисковете на следродилна депресия са сведени до минимум. Детето е допълнение към диетата също ще е полезно – развива нервната система, подобрява съня.
 • Отлично се абсорбира от тялото, вливане на витамини и микроелементи.
 • Подобрява обмяната на веществата, което ще помогне на жените по-бързо да се върна във форма след раждането.
 • Подобрява храносмилането, което е полезно както за майката, така и за бебето, защото запек – често срещан проблем при бебетата.
 • Повишава имунитета и активно се бори с първите признаци на настинка, дори и в тези случаи, ако има лека температура.

Как правилно да вземе мед по време на кърмене

Може ли медът кърмещи майки? Въпреки множеството полезни свойства на този продукт, трябва да се знае за това как точно може да се консумира по време на кърмене.

Най-важното – чувство за мярка, да се консумира мед стои в малки количества, за да не се навреди на детето. За това, че медът може да донесе полза, тя трябва да има малко, но редовно.

Заслужава да се отдели специално внимание и на качеството на продукта, защото сега истински мед се продава далеч не навсякъде, и фалшиви няма да донесе никаква полза на бебето. Мед трябва да бъде прозрачен, тягучим, без външни цветове и миризми. В случай, че мед струва много отдавна, но не засахарился си струва да се чудиш защо — може би там има химия и консерванти.

Прочетете също така: Трябва ли мед засахариваться и защо?

Винаги проверявайте състава и срока на годност. Полезните свойства на различните видове мед могат да се намерят в различни таблици, където подробно са техните свойства. Най-добре е да направят покупка от познати и доказани пчелари, на които може напълно да се разчита.

Светлите сортове мед се считат за най-безопасни и по-рядко предизвикват алергии.

Мед могат да се добавят различни напитки за подобряване на вкуса, но си заслужава да се помни и за това, че от високи температури (над 40-45 градуса), в него се губят полезни вещества.

Възможно ли е раждането майка мед с чай? Може напитка, която се оказва много полезен, но важното е, както вече беше казано, че температурата на чая не трябва да надвишава 40 градуса.

Също така медът е отлично се съчетава с ябълки или шипка и краве мляко с канела и мед, за да бъде не само отличен десерт, преди лягане, но и ще подобри кърмене.

Като започне да вземат мед по време на кърмене

Консумация на мед кърмещи — да или не? Като цяло, възможно е, но най-важното при въвеждането на нови храни в диетата на бебето – да знаете, колко мед може да се яде на ден, за да го въведете в диетата постепенно.

В първия месец от живота на новороденото мед му точно до нищо – в стомаха на бебето все още не е пригодена за изваряване на този продукт. Прилагането на сладкиши в това време няма да донесе никаква полза, но може да предизвика стомашно разстройство или колики, а така също и други отрицателни реакции.

Като се започне от 2-3 месеца, майката може леко да го въведете в диетата си, за началото на добавяне буквално на върха на чаена лъжичка. Когато детето навърши шест месеца, може да се увеличи количеството до около чаена лъжичка на ден, ако детето не е добавил никакви негативни реакции.

Не давайте мед на дете директно – да го получи той може само с кърма, в най-чистата си форма той може да нанесе сериозни щети. За това казва д-р Комаровский, отново си припомня за това, колко важна е умереността по този въпрос.

Важното в прилагането на тази полезни екстри – нехайството, тогава продуктът ще бъде максимално полезна както за майката, така и за бебето.

Противопоказания за употреба

Въпреки всички полезни свойства на меда, да го консумират могат да бъдат далеч не е всичко.

 • Медът е силен алерген. Ако един от родителите детето страда от алергия към продукти на пчеларството, тогава по-добре да не се рискува, защото има голям шанс, че алергиите передалась и на бебето, така че го въведете в диетата си заслужава голямо внимание.
 • Ако имате някакви съмнения, не е излишно да се консултирате и да се консултираме с лекар, възможно ли е мед раждането на майка ми в конкретно вашия случай.
 • Съвсем малки деца този продукт е противопоказан по никакъв начин – телата им все още не може да се справи с него.
 • Ниско кръвно налягане на майката по време на кърмене. Медът има свойството да се намали натискът, така че ако една жена е и толкова ниско налягане, за да си заслужава да се изключи.
 • Голямо количество сладкиши неминуемо ще доведе до увеличаване на теглото, ще има отрицателно въздействие върху зъбния емайл. Особено опасни за фигурата се смесват много мед с орехи.
 • Не може диабетици, т. к. повишава кръвната захар.

Прочетете също така: Какъв гликемичен индекс от мед?

Противопоказания достатъчно много, но най-сериозен е алергия. Ако майката яде малко на тази на продукта, и детето започна трудност с дишането, подуване и обриви тялото, трябва незабавно да се потърси медицинска помощ и повече не се провежда подобни експерименти.

За да обобщим, можем да кажем, че медът е полезен продукт, който, в случай на правилното прилагане, може да се превърне в отлично средство за подобряване на състоянието на раждането за майката и нейното бебе. Жената получава по достъпен и безопасен начин да се угоди на себе си приятна сладост с полза за организма.

Млякото става по-пълноценна и обогащенным витамини и микроелементи, което е полезно за бебето. Най-важното е да следвате прост правилата и строго да се спазва дозировката, защото в прекомерно количество мед добавки към диетата, могат да причинят щети. По време на рецепцията, трябва внимателно да се следи за състоянието на детето и в случай на евентуални негативни реакции прием на този продукт си струва да се спре.

 

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *