Шмелиный мед: ползи

Bumblebee — разновидност на пчелите. Той се различава по-големи размери и пъстър цвят. В семейства, пчели друга йерархия, и те, за разлика от обикновените пчелите събират нектар само в очакване на лоши атмосферни условия или презареждане. Те никога не се събират нектар в резерв, така че шмелиный мед — рядкост в панаири, и не го добиват в промишлени мащаби.

Шмелиный мед

Моля, обърнете внимание, шмелиный мед се различава от пчелен състав и вкус. Притежаваше ярко изразен цветен вкус и силен аромат. Той не е толкова здрав, по-течения и прилича на захарен сироп. При провеждането на тест в него открихме два пъти повече протеини и цветен прашец, от пчелином нектара. Това е свързано с размера и нуждите на децата на пчела.

Състав шмелиного мед:

  • протеини;
  • захароза;
  • цветен прашец;
  • минерали.

И всички тези компоненти, е два пъти повече, отколкото в пчелином нектара. Поради нисък вискозитет, то трябва да се съхранява при по-ниски температури. Съответно, лечението с този препарат болести ще бъде по-ефективно. Основният проблем е в малко количество пчели. Те да не правят запасите за зимата, тъй като живеят само за едно лято. Зимата преживява само една царица, която всяка пролет създава ново гнездо.

Използването на шмелиного мед:

  • при лечението на заболявания на дихателните пътища;
  • за лечение на заболявания на стомаха и червата;
  • при заболявания на черния дроб и на жлъчния мехур;
  • за отслабване.

За лечение на кашлица при бронхит се използва смес от мляко и нектар пчелите. За тази лъжица средства се разтварят в чаша мляко. Пие вещество трябва 3 пъти на ден след хранене.

Това е интересно:  Лечебни свойства на меда с живицей и противопоказания за неговото приемане

Защо имаме нужда от пчели?

Но най-често пчели в близост до дома си не се отглеждат за получаване на нектар, както и за подобряване на реколтата на много растения. Факт е, че това е насекомо работи не само в слънчево време. Тя опыляет растения и по време на дъжд и силен вятър.

Така че дори и след края на студената пролетта ще можете да получите добра реколта с овощни дръвчета и зеленчукови култури. Дъждът също не спира насекоми, те на своите волосках понасят много цветен прашец и допринасят за перекрестному на опрашването.

Много градинари привличат пчели в своята оранжерия. За разлика от пчелите, те не се бият отново за стъкло и отлично се ориентират в пространството. Това е насекомо, дори и през нощта ще се намери изход от помещения, тъй като вижда в тъмното. Тези насекоми ще бъдат опрашени парникови култури и да получите щедра реколта.

Пчели не дават предимство на определен медоносу, така че, за разлика от пчелите опрашват почти всички овошки. Те не летят към далечните разстояния. Най-често те събират нектар в близост до гнездото си. След като видя тези насекоми, не прогоняйте им, тъй като те са в състояние да увеличи добива на краставици, чушки и домати. За съдържанието на търтеите може да се закупи малък двустаен кошер. Но те могат да облюбовать старото една куха или място под покрив.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *