Рецепта елда с мед и орехи в помощ на щитовидната жлеза

Ще Опишем, от елда, мед и ядки са полезни за щитовидната жлеза. Има рецепти прости форми и, съдейки по мнението на хората, отлична работа. Предимство на лекарствени продукти пред аптечными лекарства се състои в това, че те по-добре се абсорбира от организма и не предизвикват странични реакции.

Щитовидната жлеза е доста чувствителен към различни промени на външната и вътрешната среда. Ако човек живее в регион, където има недостиг на йод в естествени почви и води, тогава силно се повишават рисковете от заболявания на този орган. Като резултат от нарушена работа на всички вътрешни системи – нервна, сърдечно-съдовата, храносмилателната, костна маса и др.

Проблеми на щитовидната жлеза

Сред заболявания эндокринного характер се считат за най-честите заболявания на щитовидната жлеза. Този орган е много чувствителна към баланса на хормоните и гомеостазу на организма. Но катастрофата в нейната работа могат да изглеждат по различен начин:

 1. Базедова болест – се характеризира с увеличение на размерите, появата на токсични гуша и прекомерно изработката на хормони.
 2. Эутиреоидный йододефицитный гуша – има различни форми, но почти винаги води до образуване на възли.
 3. Разрушително тиреотоксикоза – при това се осъществява на обширно разрушаване на фоликулите с тиреоидными хормони.
 4. Тиреоидит – антитела на организма непрекъснато атакува щитовидната жлеза, считайки я инородным тялото, в резултат на което тя постепенно намалява и престава да изпълнява своите функции.
 5. Доброкачествени или злокачествени новообразувания гърдата – не винаги са онкологией, но оказват съществено влияние върху функционалността на органа и изискват хирургическа намеса.
 6. Лекарствено-индуцирана тиреотоксикоза – понякога при предозиране по време на прием на лекарства, аптеки трясък в работата на щитовидната жлеза.

Опасност данни заболявания се състои в това, че симптомите не се проявяват веднага и изглеждат неясни. Техните лесно да се смесват с други проблеми в организма на човека. Така че пациентите понякога е твърде късно откриват патология. Най-лесният за разпознаването на заболяването се смята за хардуер изследване – ЕХОГРАФИЯ.

Благотворен ефект мед и орехи

Живеейки в эндемическом региона човек почти не получава желаното количество йод с храната и водата. Така му се пада допълнително, за да се химикали, с цел профилактика.

Но има и друг начин за попълване на необходимите микро – и макроелементи в организма на човека. Така, мед и ядки, са богати на витамини, минерали, омега-3 киселини, флавоноиди и други полезни вещества. Така че е достатъчно редовно да се консумират в състава на лечебна смес, за да компенсира недостиг на йод и други важни елементи.

Тези продукти не е чудно, се считат за лечебни и се прилагат за приготвяне на повечето народни средства. Те са в състояние да повиши имунитета, подмладяване, за ускоряване на обменните процеси, стимулира работата на мозъка, изграждат функции на вътрешните органи и системи.

От полза елда?

Тази задницата нищо чудно, че се нарича „кралица“, тъй като тя притежава отлични вкусови качества, непретенциозна, при отглеждане, но, което е най-важно, съдържа в себе си много богат витаминен състав. Дори ако се яде само нейните, тялото постоянно се доставя максимално количество полезни микроелементи – желязо, мед, цинк, фолиева киселина, аминокиселини, фосфор, витамини от групите В и др.

А благодарение на факта, че тя е непретенциозна, в грижи и расте на различни почви, дори и без торове, най-често в продажба влиза чиста зърно, без токсини и отровни вещества в състава. Но за подобряване на лечебните качества препоръчват да се използва за рецепта зелена елда, който не е преминал топлинна обработка. Тя се счита за максимално полезна и по-добре се усвоява от организма.

Рецепти

За лечение на всички проблеми на щитовидната жлеза и нормализира неговата работа се предлагат такива начини на приготвяне:

 • Чаша елда се смила в кафемелачка. 1 супена лъжица орехи кайма или пулверизирани други достъпен начин. Сухите съставки се таксува с 1 супена лъжица мед. Важно е да запомните, че задницата трябва да се смила само малко, но не сменяйте я елда брашно. Се поставя готовия състав в стъклен буркан и се съхранява в хладилник. Приема в медицински цели, трябва по една супена лъжица три пъти на ден преди ядене основната храна. Курсът е с продължителност 6 седмици. След това трябва да се направи почивка поне месец. Важно е за един ден, който ви е по-удобно, да се откаже от храна и се хранят само данни за състава с неговата вода.
 • В същото съотношение нарязаните съставки се смесват, но нека първо се загрява на водна баня не по-дълъг от 7-8 минути. Се използва също и една супена лъжица три пъти на ден, но при това е необходимо за лечение на отделят само един ден в седмицата да не се яде друга храна. По този начин, разбира се простира в продължение на няколко месеца.
 • На чаша елда дават два пъти повече орехи и попълнете ги нерафинированным с растително масло (костюм слънчогледово масло, зехтин или сусамово). Този състав се взима по 1 супена лъжица. л. до шест пъти на ден.
 • Ако разбърква се в ядки, сушени кайсии и стафиди, в същото съотношение, смелете в блендер или месомелачка, а след това подправете с мед и се получава страхотна витамин смес. Това лекарство е добре повишава имунитета и благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система.

Противопоказания

Тъй като съставките за рецептата са натурални, това не предизвика никакво съмнение в техните ползи. Но трябва да бъдат внимателни, тъй като има категории хора, на които този състав може да нанесе непоправими вреди. И макар че те са малко, но задължително трябва да се вземат предвид и противопоказания:

 1. При наличие на алергия към продукти на пчеларството.
 2. Индивидуална непоносимост към някоя от съставките, тогава по-добре ги замени с други, или да се откаже от лечението.
 3. По време на бременност и при остри състояния хронични заболявания е по-добре да се консултирате допълнително с лекар.
 4. Децата до три години, също не е желателно да се дава мед и ядки, поне не без знанието на педиатър.

Профилактика на заболявания

Много по-лесно да се предотврати всяко нарушение в работата на щитовидната жлеза, отколкото да се лекува вече стартирани проблеми. Така да се знае, че в храната не са достатъчно йод и други ценни микроелементи, трябва да се опитаме да се консумират повече натурални продукти, богати на витамини и минерали.

За това ще отговарят на ядки, мед, елда, морски дарове, морски водорасли, пресни зеленчуци и плодове. Понякога има смисъл да се приемат поливитаминни комплекси или естествена храна, особено ако е диагностицирана анемия и недостиг на витамини в кръвта. Не забравяйте да преминават редовни медицински прегледи, за своевременно откриване на заболяването в ранен стадий.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *