Майски мед: полезни свойства

Пролетното развитие на пчелите е много важно за събиране на първия нектар от растенията. В края на краищата, ако семейството на пчелите е липсата на сила, тогава и нектар тя почти не събере, а това означава, майски мед не ще бъде направено. Така че ранното укрепване на семействата на пчелите е първата задача на пчеларя.

Майски мед

За бързо изграждане на броя на пчелите и тяхната сила се използва превръзка. Ако пчелите имат необходимото количество цветен прашец и мед за отглеждане на ларвите през втората половина на развитие на пчелните семейства тяхното потомство се разраства с огромна скорост. Тяхното количество се увеличава три пъти. Семейство от 30 хиляди пчели, може в продължение на един месец да се култивира още 60 хиляди пчели. За това семейството се нуждаете от голямо количество мед. Около 9-11 кг, за себе си, още 10-15 кг за ларвите. Още около 7-8 кг отива на отделянето на восък. А в силно семейство, пчелите средно се изисква 1,5 пъти повече храна.

Обезпечени, за да се хранят пчелите бързо се разширяват гнездото и увеличаване на силата си. Първи май мед е възможно само при силно семейство. Здрава пчела бързо да намира точното си растението и се събира с него колкото се може повече ценни мисли. Така че задължително трябва да проведе пролетното развитие на пчелите и още през есента, да се оставят да им достатъчно количество храна.

Събиране

Нека да разгледаме, какво е майски мед. Това е най-първата пролетна добив на пчелите, т.е. абсолютно всеки нектар, събрани през пролетта. Пчелите събират по време на цъфтежа-голямата част от медоносни растения. Сред тях са кремове, касис, подбел, ябълка, върба, градински чай, череши, ягоди, виолетов, круша, червена боровинка. Точно заради това разнообразието от този сорт се получава много вкусно и полезно.

Майски мед се събират в края на май

Когато се събират майски мед, гледат, така че той е дозревшим. За това трябва да пчелите запечатват питите забрусом. В продължение на още три седмици той се влива и узрява. Първият пчелен нектар се събират в края на май или началото на юни. Някои нечестни пчелари, които искат повече пари, прекарват досрочную евакуация. Полученият по този начин майски мед едва ли ще бъде от полза, да, и много бързо може да забродить и да стане несъедобным. Ако не знаете как да се направи разграничение на зрели майски мед от незрелого, след това погледнете визуални видео или купувайте си само шест месеца след изпомпване. Точно толкова време трябва, за да постигне истинския цвят и аромат. В противен случай има висока степен на вероятност, че ще си купите не е естествен майски мед, произведен от захарен сироп.

Това е интересно:  Северен мед: полезни свойства

Как изглежда майски мед

Майски мед има лек аромат и приятен, много сладък вкус. В него няма нито капка горчинки, а само лек послевкус. На снимката можете да видите, че цветовата гама е разнообразна – от почти бял до жълт цвят. Понякога дори се среща прозрачен, с оттенък на кехлибар. Цвят на естествен май мед се дължи пропорционално количество цветен прашец, събран от различни растения. Характеристика на май мед е, че си вкусови качества се проявяват веднага, а са разкрити с времето. След около 3-6 месеца след изпомпване при настоявшегося май мед се появява ментоловый аромат с хладен вкус. Също така е важно да се знае, че е естествен продукт, не за дълго време бонбони и носи огромна полза за здравето.

Способността дълго време не кристализира се дължи на големи количества фруктоза, която е включена в състава. Именно благодарение на този майски мед отлично се усвоява, съвсем не нагружая на панкреаса. Затова се препоръчва да се вземе дори и на диабетици. Калории от май мед 380 ккал на всеки 100 грама продукт. По своята калоричност той може да се сравни с агнешко или кондензирано мляко. Тъмните сортове са с още по-голяма калоричност.

Полезни свойства на май мед

Този сорт е много полезен и лековит, точно тази килер здраве. Той помага при:

 • Умора, общо изтощение на организма;
 • Нарушения на нервната система;
 • Главоболие;
 • Разстройства на съня;
 • Настинки и ВЗЕМАНИЯ, често се използва като средство за изпотяване средство;
 • Силна топлина и фебрилни състояния;
 • Отворени рани;
 • Спиране на кръвоизливи;
 • Атеросклероза;
 • Проблеми с черния дроб;
 • Утайката в бъбреците. Той успешно разгражда и лесно изхода на всички натрупвания;
 • Проблемите с перхотью;
Това е интересно:  Какво може да се обозначи приснившийся човек в съня си пчелен мед?

Майски мед е много полезен за здравето

Неговите антибактериални свойства са широко признати и често се използва за бързо възстановяване и белези тъкан, лечение на кожни заболявания. Полезни свойства на май мед се използва и за укрепване на косата, за създаване на маски за подмладяване на лицето и като естествено болкоуспокояващо.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *