Банани и мед за кашлица: народна рецепта

За уникалните свойства на естествен мед ние знаем много неща. Този сладък деликатес активно се използва в рецептите от народната медицина с мляко, чай, плодове. Лекарство за кашлица с мед и банан – това е чудесен начин, който ще помогне да се отърве малко дете или възрастен човек от неприятните симптоми на настинка. Всички компоненти са евтини, а приготвянето на лекарства отнема до 10 минути.

Лечение на кашлица банан с мед

Там повече, че малкото дете с удоволствие ще яде бонбони, малко вискозно им. Мненията на хора, които често приемат това вкусно лекарство, свидетелстват за ефективността на лекарството.

Защо точно мед и банан?

Банани – това е доста високо-калорични продукти, който се счита за изключително питателна.

Да-Да, този плод редовно се хранят спортисти, за да запълнят изразходвана енергия. В състава на банани много калий, който е записан във плодът дори и след дълго съхранение и досаден транспорт. В края на краищата дървета, които растат банани, растат само в почва, богата на калий. Именно затова в средство за кашлица и добавен банан.

За меда могат да кажат много, се открояват основни характеристики:

  1. Богат витаминен комплекс, в който има флуор, магнезий, желязо, калций, цинк.
  2. Облекчава възпаления, обеззараживает.
  3. Облекчава кашлицата, улеснява отделянето на храчки.

Лечение на кашлица банан и мед – това е двоен удар на бактериите, които просто не могат да се справят с тези силни съставки. Нека по-скоро се учим как да приготвите това лекарство.

Това е интересно:  Маска от мед и сол за лице: рецепта

Рецептата е полезно лекарство за кашлица: използваме мед и банан

Има няколко рецепти за приготвяне на средства. Предлагаме на вашето внимание два варианта.

Рецепта №1

Вземете банан малък размер и намачкайте го калории. По-добре да вземете плод, който е добре узрял – той е по-мек и по-лесно разминается. Поставете смес се в метална купа и добавете една лъжица мед.

Има няколко рецепти за лечение на кашлица с помощта на мед.

Медът може да се вземе през май или липа – сортове, които най-често се прилагат за лечение на кашлица. Подготвяме лекарство за температура, се разбърква и се чака, докато не придобие златист цвят.

Рецепта №2

Също разминаем банан, а след това се вари в малко количество вода. В готовата смес добавяме вторият компонент.

Прилагане

Природна медицина приемат преди ядене за 1 или 1,5 часа и 3 часа след хранене. За възрастни се приготвя двойна доза лекарства на ден. А деца до една година не могат да се лекуват с помощта на рецепта за кашлица от банан с мед, защото децата мед не се препоръчва. Курс – до 7 дни в комплекс с обикновените сиропи и хапчета, които е предписал лекарят.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *