Зелен мед: характеристики

А вие знаете ли, че медът е не само златист или жълт? Сортове екстри в природата се срещат и бял, и черен и дори зелен. Той има специфичен вкус и нестандартни аромат, но сорт изумрудения цвят – най-полезен природно лекарство. За това що за чудо е зелен мед, ние ще ви кажем сега.

Зелен мед

Особености и характеристики на зелен мед

Мед зелен цвят най-често пчелите събират и произвеждат, поради липсата на обичайните растения-медоносов. Няма да цъфтят ливади? След това насекомите се събират сладковатые да се извлече сок от растения, особено популярна се смята за медена роса иглолистни дървета.

По своите характеристики и начина на събиране на емералд сорт подобен на прополис за приготвяне на последния пчелки използват дървесна смола. Имайте предвид, че нюанс от този сорт може да бъде от изумрудения до почти черно. Същото се случва и с нюанси на прополис.

Разликите зелен мед: структура, аромат, вкус

Поради нестандартни медоносов нежен зелен цвят има горчив вкус, а в останалата част не се различава от обичайния ход на светлите сортове златист оттенък. Аромат на продукта зависи от неговия състав, може да бъде тревичка или иглолистни.

Съвместимост зелен продукт е по-гъста, по причина на увеличеното 3 пъти съдържание декстриноподобных вещества. Вискозитет на продукта зависи от характеристиките на всички растения, преработени на сок от които попадна в състава му.

Това е интересно:  Изключителни лечебни свойства уникален мед Сибирския кадифе

Концентрацията на фруктоза и захароза в него по-ниски, отколкото в цветни разновидности, така че той не кристализира или процес засахаривания протича много бавно. Да се съхранява мед зелен цвят, трябва внимателно, този продукт има свойството бързо скисать. Ако сте закупили буркан изумрудения екстри, тогава си заслужава да се прелива в стъклен контейнер и се изпраща в хладилник.

Бъдете внимателни: фалшификати!

Някои недобросъвестни продавачи уверя градски купувачи, което нежен зелен цвят – това е цвете мед, смесен с прополис. Това е лъжа, не си струва да вярват. Прополисът е достатъчно скъп продукт, и му трябва много, за да се оцвети 500-1000 грама мед.

Възможно ли е да се готви прополисный зелен мед у дома?

Разбира се, има мед с прополис, но той е кремаво или кафяв оттенък и достъпна цена. В този случай към продуктите от цветния нектар добавят 10-20%, прополис, и състав се използва за медицински цели. За укрепване на организма достатъчно и 3% прополис на голям брой просто флора сортове.

Зелен мед, домашно производство на по-малко полезен от естествения

Смесва лекарство така:

  1. На водна баня растапливается 95-100 гр светло сортове мед.
  2. В отделен контейнер (изберете по-дълбоко) на водна баня се поставят по 5 грама прополис.
  3. Сега изсипете меда в българия (обратното не допускаме!) и се смесват лечебно средство до хомогенна маса.

Възможно ли е да се оставят мед изумрудения цвят в кошера за зимата на пчелите?

За зимуване на пчелите лечение на изумрудения цвят не е подходящ. В продукта на практика няма протеини и минерални соли, които са необходими на организма на пчелите. Затова зелен мед от кошера, за да бъде изваден изцяло, а на негово място си заслужава да постави цветя или специална храна.

Това е интересно:  Отличителни признаци и полезни свойства померанцевого мед

Каква е ползата на меда зелен цвят?

Това е деликатес се счита за по-здравословен, отколкото просто украса. В състава на много ензими, и тя се използва за лечение на следните заболявания:

  1. Анемия и загуба на кръв, продукт повишава нивото на хемоглобин в кръвта.
  2. Той се препоръчва да се дава на пациентите, удовлетворяваща курс на лъчетерапия и болеющим левкемия.
  3. Доказано е, че лечение на изумрудения цвят е ефективен помощник при лъчева болест. Продуктът премахва радионуклиди, пречиства тялото от токсини и шлаки.
  4. Може да се консумира този сорт екстри при отпускането на червата, заболявания на ставите, след раждането.
  5. Добре възстановява организма при психическо и физическо изтощение.
  6. В състава на меда зелен цвят много етерични масла, затова се препоръчва при настинки, суха и влажна кашлица, болести на гърлото и дихателните пътища.

Редовният прием на зелен мед ще помогне да се подготвят тялото за епидемия сезонни заболявания, постепенно се възстановява обмяната на веществата. Но не трябва да се включат: в денонощието можете да изядете една не повече от 1 супена лъжица. Децата често не харесва вкуса на изумрудения екстри. За да го даде на бебето, можете да се разтвори гъста маса в млякото.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *