Зеле листа с мед за кашлица за деца и възрастни: лечение на компрес

Зеле, много отдавна се използва за лечение на много заболявания. Този зеленчук е отлична привлича гной от възпаления и притежава болката свойства.

Зеле листа с мед за кашлица

В народната медицина се използват листа зеле с мед за кашлица.

Как да се направи компрес от кашлица?

Необходимите продукти:

  • зелеви листа;
  • течен мед.

Изберете дебела глава зеле. Листата трябва да бъдат твърди и сочни. Увядающее растение не е много подходящо. Сега нарежете няколко листа, като внимавате да не ги смачка, и спуснете в много гореща вода. Течността не трябва да се вари. След престой в гореща вода, листата стават по-меки и нагреются. След като това се случи, извадете зеле от вода и нанесете върху нея мед. Той трябва да бъде течно, така че предварително трябва да се загрява на водна баня. Смазване на лист трябва само с една ръка. Приложете лепкавата страна зеле на гърдите и гърба. Да се избягва областта на сърцето.

Основно се прилага зеле с мед за кашлица за деца, тъй като не всички бебета искат да дават антибиотици. Повечето сиропи предизвикват алергии. Този компрес трябва да се прави за през нощта. За мед не на централната банка и по-дълго се запазва топлината, зелеви листа трябва да се покрива с полиетилен и замотать кърпа. На сутринта махнете компреса и се втрива в гърдите и гърба си с влажна кърпа. Обикновено са достатъчни 3 процедури за суха кашлица премина в по-продуктивни и се подобрява разхода на храчки.

Компрес от кашлица от зеле с мед може да се направи не повече от 5-7 пъти. Ако си дете и кашлица, а вие преди това никога не му давахте мед, опитайте се да си от вътрешната страна на лакътя и да изчакате няколко часа. Ако не ще обриви на кожата на вашето бебе и вие не ще откриете покраснений, след това такъв метод на лечение на кашлица може да се използва безопасно за бебето.

Това е интересно:  Чай с мед и лимон: ползи

Зеле с мед се използва за кашлица, дори и при деца

Този начин на лечение на кашлица зеле и мед могат да се прилагат при бронхит и възпаление на белите дробове. В никакъв случай не пренебрегвайте прием на лекарства, които са изписани от д-р. При обструктивном бронхит показва вдишване и прием на антибиотици.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *