Водния екстракт на прополис в домашни условия: отзиви

Прополис – ценен продукт в пчеларството, който се прилага не само в медицината, но и в козметологията. В състава на овлажняващи кремове обикновено не съдържа алкохол, така че в средствата за грижа за отлежаване и стареене на кожата се използва воден екстракт на прополис в шунгитовой вода. Можете да го закупите в аптеката или да направите за себе си.

Водния екстракт на прополис

Да се готви вещество е достатъчно просто, важното е да се сдобие с чист прополис, който е с добро качество и запазва всички ценни съставки.

Как да се готви воден екстракт на прополис в домашни условия?

Разтвор на алкохол не си струва да добавят в крема и се прилагат за лечение на деца, се препоръчва да се използва екстракт от водна основа. За да направите това ръчно почистете парче прополис от остатъци от насекоми листа. След това го поставете в хладилник. Вещество по консистенция много прилича на пластелин, така че при ниски температури се превръща в твърда маса, която лесно се разпада. След втвърдяване на продукта пчеларството нарежете го на ренде или в кафемелачка.

Изсипва се в на вещество с вода, му е необходимо предварително да се подготви. Най-добре е за приготвянето на лекарства се вземат шунгитовую вода, която се извършва с помощта на природни минерала. Той отлично се зарежда с вода, което я прави по-структурирана. Можете да използвате филтрирана стопилката вода.

За приготвяне на 10% разтвор трябва да се вземат 10 г смола и 100 г вода. По-трудно решение, толкова повече трябва да смола. Обикновено прилагането на лекарства вътре предполага използването на 10-30% разтвор. Поставете съд с разтвор в тенджера с гореща вода и оставете да къкри в нея 1 час. Прополисът трябва да се разтвори напълно, ако на повърхността се появяват някакви включване, отстранете ги с лъжица. След охлаждане се прецежда воден екстракт на прополис през тензух.

Ако сте в градски условия е трудно да се намери чист прополис, тогава закупете средство „Ей-Пиш-Пиш“. Това е воден екстракт на прополис 5%. Той се готви на по-шунгитовой, т.е. заредена вода, а това значи, че най-ефективен. Се прилага този екстракт на прополис в козметиката и за лечение на много заболявания. Те могат да капе на очите при конюнктивит и възпаление на роговицата. Разпространението на пчелните продукти се занимава компанията „Тенториум“.

Екстракт на прополис за очите: методи на приложение

За лечение на конюнктивит вещество трябва да се погребе в очите на по 2-3 капки в района на вътрешния ъгъл. По този начин, цялата лигавицата и роговицата ще омываться лекарство. Коментари за такова лечение са най-добри, тъй като за неговото прилагане не е придружено от парене или слезоточивостью.

За приготвяне на настойка е по-добре да шунгитовую вода

В козметологията за отлично смесване на компонентите се използва маслен екстракт от прополис. Можете да го приготвите с ръцете си по два начина:

  • чрез смесване алкохолен разтвор от морски зърнастец масло;
  • чрез перетапливания смолки с масло.

Указания за употреба

За лечение на вътрешните органи за възрастни дневната доза е 2 супени лъжици 30% разтвор. Преди да приложите лекарството, тя трябва да бъде разделена на няколко части, това ще се подобри усвояването на вещества. За лечение на източници на децата перорално приложение за един ден могат да се прилагат не повече от 1/20 част от нормата на възрастен човек. Това е някъде 10 капки. От взрослее детето, толкова по-голям воден екстракт на прополис му трябва да се даде.

Приложение за лечение на половата система и дихателната система

За лечение на синузит и синузит в носа трябва да поставите памучни турундочки, импрегнирани вещество. Точно така трябва да поставим тампони в ушите при възпаление. Воден разтвор на прополис с успех се използва за лечение на възпаление на придатъци и ерозия на шийката на матката. За това се произвежда тампон от марля и памук и са напоени с воден екстракт от прополис. Тампон остават във влагалището в продължение на 6-8 часа.

Струва си да се отбележи, че за перорално приложение може да се прилага разтвор на алкохол, но не трябва да се използва при лечение на деца и на бременни жени. Той се назначава с повишено внимание на хората в напреднала възраст.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *