Воден разтвор на прополис в домашни условия: рецепти и коментари

Всичко, което правят пчелите, е много полезен за човека. Като мед, така и странични продукти — цветен прашец, пчелно млечице и т.н. — се прилагат в официалната и народната медицина. От особено значение е алкохолна и воден разтвор на прополис, известен още като пчелен клей. Когато се приема през устата под формата на такива форми като тинктура или инфузия, той оказва лечебно действие върху имунната система на човека, подобрява общото състояние на организма, да се прилага в лечението на заболявания на хранопровода, ерозии на лигавицата на някои органи и други заболявания. При този начин на приготвяне на водна екстракт от прополис — много е просто занимание в домашни условия.

Така че, прополис на вода — воден екстракт полезни, химически активни вещества, който е с цвят разреден с мляко и кафе. Разбира се, възниква въпросът: как прополис се разтварят във вода, защото тя е лепилото, което има органичен произход? В действителност, тази лекарствена форма не е толкова разтвор, колкото водна суспензия от прополис, т.е. взвесь, равномерно разпределени във водната фаза. Така че активната субстанция пада в утайка и трябва да се разклати преди употреба.

Воден екстракт на прополис: да си направите или купите в аптеката?

Модерна аптека използва достатъчно средства за пчеларството, с помощта на които може да се извършва лечение. При това те са доста достъпна цена и високо качество. Така, в аптеката можете да закупите воден прополис на шунгитовой вода (дестилирана вода специално почистване, която след това е обогатена с йони на сребро), който ще има най-високо качество. Му е достатъчно само се разрежда до изискваната концентрация и се пие по избраната схема. Но онзи, който поддържа собствен пчелин, или има свободен достъп до пчелиному клею, по-добре себе си приготвите разтвор и да сте сигурни в качеството, опазването на околната среда, на коректността на заявлението. В една и съща лекарствена форма, ще струва на пациентите е напълно безплатно.

За тези, които повече се доверява на фирмен медикаменти, може да се препоръча известен екстракт „Ей-Пи-Ви“ (по други източници „Ей Пи Ви“) на фирмата „Тенториум“. Това е известно средство, за които има много положителни отзиви от други купувачи. Въз основа На него може да се приготви воден разтвор на всяка концентрация.

Полезни свойства на водната настойка от прополис

Тинктура във вода — много достъпни на обществеността средство, защото тук е избран за най-евтин и удобен разтворител. Пчелният продукт има достатъчно широко приложение. Го използват в борбата с гъбички, микроорганизми, с помощта на него стимулират организма да се излекува. Препаратът се използва за борба с различни проблеми. Така, купуват се или се приготвя на воден разтвор на прополис за очите, кожата, ЧРЕВНИ, ставни и други органи и системи на човека.

Как да се готви воден разтвор на прополис в домашни условия

Приготвя прополис на водна основа достатъчно просто. За това е необходим само пчелен клей и вода. За това го бяха замразени до пълно замръзване, за да придадат на обекта за крехкост. След като го смила, за да се подготви тинктура от прополис водна.

За приготвяне на лекарството е необходимо на всеки 20 грама на суровини се разреди в 100 мл вода и да се влеят воден разтвор при 80 градуса, не по-малко от час. През това време цвета на прополис водни промени в наситен кафяв, усилва миризмата си. Лекарството не е достатъчно, за да настояват и охлажда, трябва да се отцеди от остатъци от пчелен восък.

Ние варени на вода, прополис доста малък срок на годност. При съхраняване в хладилник на тъмно място той запазва своите свойства не повече от седмица, след което трябва да бъде изхвърлен. Всички полезни ефекти от прополис водни и тяхната сила зависят от качеството на изходния код, както и спазването на всички норми, които предписва рецепта.

Указания за употреба на прополис водни

Лекарството се приготвя доста лесно да и се прилага при много заболявания, тъй като няма странични ефекти (освен алергии и непоносимост). Варени на вода, прополисът може да се използва за заздравяване на рани, за борба с инфекцията, укрепване на организма, при отравяния (варени на вода, настойка от прополис има бактерицидни и адсорбционные свойства).

Също така е показано прилагането му деца. Така, той е прекрасно болкоуспокояващо при рани, подобрява регенерацията на тъканите, има изразено противовъзпалително действие.

Когато се приема топла вода тинктура от прополис

Препарати от прополис водни препоръчва се при ЧРЕВНИ заболявания (гастрит, панкреатит, язва), сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане. Характерно действие е намаляване на нивата на холестерола и липидите, което е полезно в по-напреднала възраст. Също така високата активност данни разтвори показват по отношение на гинекологични и андрологических заболявания. Лекуват те и заболявания на очите (конюнктивит), на кожата (изгаряния, възпаления, акне). Както и за подобряване на имунитета се препоръчва ежедневно да приема по една чаена лъжичка от лекарството преди всяко хранене. Препаратът е показан всички категории на населението, тъй като е много сигурно.

Пчелен восък — универсален продукт, който ще бъде от полза за всеки, така че тази суровина трябва да бъде във всеки дом.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *