Тъмен мед: видове


Тъмните видове мед са различни от светлината не само вкус, но и уникални лечебни свойства.

Тъмен мед

Тъмната оцветяване такъв продукт е благодарение на нектару, от които тя е произведена. И макар светлите сортове къде по-популярни, и затова ние най-често срещаме на пазара от пасечников, тъмен мед, според някои специалисти, съдържа по-голямо количество полезни микроелементи, а това значи, че е полезно за здравето.

Декорация тъмен мед от светло

Не съществува единно мнение кой пчелен продукт е по-тъмен или по-светъл. Всеки един от видовете има и своите уникални свойства, съдържа в състава на различни микроелементи и вещества, необходими за живота на човека.

Въпреки това, някои експерти смятат, че за хора със слаб имунитет, а също и с анемия и други заболявания на кръвоносната система тъмен мед ще бъде по-полезно. Това се дължи на голямото количество на желязо в състава на тъмен мед, както и други микроелементи.

Тъмните сортове са предимно гъсти и тягучие смес. Смята се, че това лечение е много по-сложно бъдат фалшифицирани, така и чрез закупуване на този пчелен продукт, можете да бъдете почти сигурни, че той е естествен.

Видове тъмен мед

Тъмните сортове има много по-малко, отколкото на светлите, но въпреки своя малък размер, запомняне на имена е трудна

Медена роса

Сорт медена роса придобива особена популярност в периода на сухия лятото, когато пчелите трябва да се задоволи падью на мъртвите растения. Има медена роса продукт от растителен и животински произход, в зависимост от това, кой или какво е преработен този продукт.

Това е интересно:  Кой мед е най-ценен и полезен?

Особеност на този тъмен мед е почти пълната липса на мирис, а понякога дори е налице особена миризма, неотличителна за меден продукт. По вкусови качества е малко по-различна от флорални видове: съществуват умерена сладост и един вид горчинка. Именно горчинка позволява на опитни пчелари да се определи медена роса вид.

Хедър

Първо, да се помни, е деликатес, – това му е зашеметяващ аромат. Той също така се различава малко тръпчив вкус и силен послевкус. По-плътен вкус и аромат на нежен придобива след продължителен период на съхранение. Този продукт е червено-жълт оттенък, а в процеса на кристализация се превръща в червено-кафяв.

Той се препоръчва да се използва при астма, бронхит и други заболявания на дихателните пътища, както и при ревматизъм, подагра и други заболявания. Хедър сорт чудесно се справя с безсъние, нервно напрежение, така че чаша топъл чай или мляко с по тъмен мед през нощта ще бъде от полза за абсолютно всеки.

Онлайн

Както е ясно от заглавието, естетиката на гърдата вид се получават от нектара на бор или смърч. Благодарение на специални свойства на иглолистни растения, като пчелен продукт се характеризира с отхрачващо, антимикробно, противовъзпалително, болкоуспокояващо и седативно действие.

Онлайн сорт е богат на витамини, най-вече витамини A, C, K

Също така в състава му влиза голямо количество въглехидрати и органични киселини. Този пчелен продукт е с тъмно-кафяв и по-тъмен цвят, а понякога и тъмно зелено. Е много гъста и почти не кристализира с времето.

Кестен

Вид на тъмен мед се отнасят към числото на най-полезните сортове. Кестен мед има специфична до горчивина, така че периодично се загрява, за да се отървете от този вкус.

Това е интересно:  Евкалипт мед

Но трябва да се помни, че не бива да се загрява лечение при температура от над 60 градуса, защото при нагряване изчезват всички лечебни и на други полезни свойства. Той може дълго време да остане в течно състояние, а при засахаривании все още остава сравнително равномерно.

Кестен вид на тъмен мед е уникален с това, че може дори пчелите да се отърве от болестта! Забелязано е, че болните пчелки често се премести в място, богати на кестенови дървета.

Елда

Още един полезнейший сорт тъмен мед. Той придобива своята популярност благодарение на уникалните свойства и необичаен оттенку от червения до почти черно. Също така той се различава по това, че е единственият вид на тъмен мед, който принадлежи към высокосортным. Благодарение на дневната консумация гречишного мед можете да се отървете от такива заболявания като астма, язва, ишиас, ревматизъм, подагра.

Поляна

Има остър необичаен вкус и зашеметяващ аромат. Е отлично болкоуспокояващо, затова при удари препоръчват лосиони с луговым тъмен мед. Поляна мед е изключително полезна и питателна, тъй като съдържа голямо количество полезни вещества.

Полезни свойства на тъмен мед

  • ускорява обмяната на веществата;
  • има противовъзпалително, антимикробното и рассасывающее действие;
  • облекчава умората и нормализира съня;
  • предотвратява развитието на атеросклероза;
  • повишава физическата активност.

Противопоказания

Като всеки пчелен продукт, тъмен мед е забранен за тези, които имат алергия към подобни продукти. Също така медът не се препоръчва на деца до три години.


You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy