Селекция на пчелите

Селекция на пчелите — един от важните етапи на размножителния размножаване на насекоми, на които задължително трябва да притежава един пчелар, който иска по-големи, за да се отдадете на пчелите.

Селекция на пчелите

Тази работа се състои от следните етапи:

  • подобряване на условията на пчелите;
  • идентифициране на най-продуктивните семейства;
  • развъждане на тези семейства, с цел увеличаване на потомство и извеждане на нови дами;
  • изключение е появата на търтеи и дами, получени от близкородственных връзки;
  • умъртвяването на неуспешни семейства.

Высокопродуктивную семейство за отглеждане на пчелите да се идентифицират достатъчно просто. За това трябва да се проследи, коя от тях най-добре се развива на пролетта и носи максимално количество мед, восък и други продукти. Ако пчелите не една година, трябва да се анализира издръжливост и устойчивост към различни заболявания.

След като семейството се определя, произвеждат селекция на пчелите. За това е било разделете я на резници и рояци, или се извежда само за дами с трутнями, които се използват за подобряване на характеристиките на други семейства. Първият метод е подходящ, тъй като пчелар знае какви признаци ще наследят пчелите и колко ще бъде полезна на семейството. Но по този начин развитието върви бавно, така че при необходимост бързото размножаване използват втория метод. В края на краищата, тя ви позволява бързо да получите много дъщерни дами, които ще подобрят характеристиките на по-слабите семейства.

Племенна работа водят важно. Селекция на пчелите позволява непрекъснато подобряване на характеристиките на семейства на пчелина си, а също така ще помогне да се избегнат много проблеми. Така че, ако пчеларя се занимава с селекцией на пчелите, то е в полза не само на него, но и на околните. В края на краищата, човек, който държи на пчелите в малки количества, не е в състояние да изведе овцете сам, така че може да ги получите от племенни. Това ще позволи повишаване на генетичния фонд в страната, поради лоши търтеите не муха към племенните маткам и не ще влоши характеристиките на бъдещото потомство.

Племенна работа водят важно

Трябва да се преговаря с местните любители, за да те следи много от техните търтеи, замени старите дами. които като път и продуцируют мъжко, на по-младите, племенни. Така че ще остане благородно потомство, и на по-големи пчелините, и ще се подобри състоянието на по-малките.

Разбира се, подбор — това е много сериозно и изисква сериозна подготовка за професията. Може да подаде нови видове, подобряване на някои производствени характеристики. Но това е на ниво специалисти. За начало трябва да се научат да изведе на силни семейства, които ще дават много мед и други продукти, както и твърдо ви от суровата зима и други климатични особености на региона.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *