Прополис: заявление, лечебните свойства и противопоказанията, мнения


Прополисът е уникален продукт на пчеларството, който се откроява от останалата част на поредицата. Факт е, че това вещество има цял комплекс прекрасни качества, с които не може да се похвали с мед, пчелно млечице и др

Прополис е незаменим продукт в пчеларството

Традиционната медицина обърна внимание на вещество, сравнително наскоро. Сега лекарите често казват за това, че прополисът има свойствата на антибиотик, и в този смисъл той е в няколко пъти по-силно, широко известен на пеницилина.

Това означава, че в момента има лекарства от прополис са свободно достъпни за потребителите. Трябва да се отбележи, че тяхното прилагане на прополис оправдава изцяло, тъй като помага в редица случаи и тогава, когато останалите лекарства са безсилни. Причината за това е, лечебна сила на прополис.

Как да се вземат, как да се използва вещество, ще се обсъди по-нататък. Също така става дума за състава на прополис. Пчелен прополис приложение е много широко, тъй като в състава се намират следните химични елементи, влияещи благоприятно върху функциите на организма:

 • алуминий;
 • калций;
 • ванадий;
 • калий;
 • натрий;
 • магнезий;
 • цинк;
 • манган;
 • желязо;
 • фосфор.

И това далеч не е целият списък. Освен това, широкото прилагане на прополис се дължи и на факта, че той съдържа витамини от почти всички групи. Излиза, че го прилагат не може само по време на болестта, но и след това за възстановяване на организма. Също така препоръчват вещество на здрави хора, за поддържане на имунитета. Разбира се, лекувани с пчелен лепило и заболявания, свързани с недостиг на витамин (недостиг на витамин и др).

Роля в кошера

Преди да отговори на въпроса, че може да се лекува прополис, трябва да се даде определение на това понятие. На първо място трябва да се определят така, защо за себе пчелите е вещество, каква е истинската му цел. Сфера на използване всъщност е доста широка. Това е и капачки, които си затварят божи, и заделывание пукнатини в кошера. Това се случва, подобрение на пчелен бита.

В редица случаи пчелите трябва да се затвори входът е, например, при силни студове или навършва вятър, тогава също така се използва това вещество. Може би най-основната функция е за дезинфекция. Точно това свойство се използва медицина. Пчелите са третирани с веществото своя кошер, за да предпази себе си от много бактерии и вируси. Както показва практиката, това действа ефективно.

Това е интересно:  Пчелен подмор: ползи и на вредите, рецепти

Всъщност, за да отговори на въпрос, отколкото е полезно прополис, много трудно, тъй като действието му е много обширна. Но като основни лекарства той се използва много рядко. Най-често тя се използва като помощно средство. Той засилва действието на съвременните антибиотици и други медикаменти. Тяхното широко прилагане на прополис е доста верен. Сега е ясно, какво е прополисът. Някои смятат, че това е пчелен тор. Това не е така.

Събиране на прополис

Събирането се извършва в един кратък период през пролетта. Факт е, че лепкава субстанция, която е основен, разположен на дървесни бъбреците, които тоягата само в определено време. Пчелите събират тези лепила, но в същото време пчеларите посочват, че за прополис това не е достатъчно.

Всъщност, пчелите добавят и цветен прашец, както и своята тайна, отделяна челюстната жлеза

Състав на прополис е много сложен, той се състои от много вещества, но основните са:

 • смола от растителен характер;
 • етерични масла;
 • дъбилни вещества;
 • восък.

Заболявания на устната кухина

За лечение на болести на устната кухина вещество се използва в чист вид. Смола прополис под формата на специални пръчици или колбаси, придобито по никакъв аптечном пункт. Нататък просто откусывают и дъвче парче, т.е. използва се като дъвка. Често възниква въпросът, дали може да поглъщат прополис. Отговорът е двусмислен. Съобщават, че ако дадено вещество попадне, нищо лошо няма да се случи.

Но много не се препоръчва. Разбира се, лечение на стоматит прополис — това е доста често срещан метод. Инструкции за употреба може да се намери лесно в Мрежата. Също propolisnoe масло се прилага при коригиране на клиновидного дефект на зъбите.

Заболявания на дихателните пътища

Прополис при ангина (масло, прополис, понякога това е репейное масло с прополис) се използва много често и отлично помага за: болката намалява, зачервяване стихва. Това е в пъти неефективна, отколкото намажете сливиците масло, този метод е остарял и се счита за неуспешен. Разтвор на прополис в течна форма може да се използва като капки. Ясно е, че капки закапываются в носа. В резултат на това дишането става свободен и чист.

За разлика от „Нафтизина“ или „Галазолина“ нашето вещество не само разширява кръвоносните съдове, но и оказва лечебен ефект, т.е. отстраняват причините за заболяването. Преди употреба се препоръчва да прочетете ревюта. Има и средства, разработени от професионални фармацевти, продавани в аптеките, например, „Атомер“ — спрей за носа.

Инхалация прополис се прилага в случай на заболявания на горните дихателни пътища. Смята се, че инхалации прополис ефективен, но не винаги достъпни поради високата цена на метода. Понякога се използва прополисът при туберкулоза на белите дробове: бавно, но сигурно болест, се оттегля. В редица случаи се лекува златист стафилокок. Разбира се, в полза на прополис за организма голям, така че при вдишване се възстановява не само на дихателната система, но и се повишава имунитета, подобрява състава на кръвта.

Това е интересно:  Полезни свойства и противопоказанията за употреба на пчелния прашец

Мъжки и женски болести

Прилагането на прополис в действителност изненадва. Факт е, че лечението на прополис женски болести съвсем не изключва факта, че лекуват им и мъжки заболявания. Като се използва разтвор на прополис в такъв случай, като лечение на дпх. В този случай трябва да приемат лекарството само под наблюдението на лекуващия лекар, а за лечебните свойства и противопоказанията, може да прочетете в инструкциите за употреба.

Също момиче използват прополис за отслабване, а мъжете се практикува лечение с прополис колит. Това е възпаление на дебелото черво, при което се наблюдава изтръпване, парене и други неприятни симптоми.

Начин на приготвяне на тинктура

Мнозина се чудят, как да се направи за себе си лекарство за себе си. Съществуват различни начини за прилагане на прополис. За някои от тях вече става въпрос по-горе.

Прополисът има положителен ефект върху черния дроб, разтвор на прополис я възстановява, подхранва

Най-често прополис се прилага (препоръчително покажи на снимката):

 • в чист вид;
 • под формата на мехлеми;
 • като алкохолна тинктура;
 • като воден екстракт.

Всичко това лесно се приготвя в домашни условия. Вместо да отиде на лекар и да вземе рецепта, можете да правите самостоятелно. Трябва да се разбере, че много често това води до негативни последици. Важното е, да не вредят на живота на черния дроб и организма като цяло.

Alcoholate, разбира се, е изключително, не е препоръчително деца. Прополис за деца се прилага под формата на воден разтвор. В полза на което е вещество, добре разтворимо във вода. Тук трябва да спомена, че се нагрява вещество може. За разлика от мед, той не губи своите полезни свойства при излагане на високи температури. Защото активно вещество плавят, удобни за използване по фармация.

Странични ефекти прополис

Независимо от широкото прилагане на прополис, имат място случаи на алергия към прополис. Разбира се, тези случаи са редки, но все пак трябва да бъде за него са готови. Ако имате симптоми на алергични реакции трябва да се консултирате с лекар и да се определи какъв точно е алерген, предизвиква такава реакция.

Това е интересно:  Тинктура на прополис при лечение на гастрит

В състава на вещества съществуват специфични компоненти – кофематы. Изследователите казват, че точно те са причина за реакции. Това е един от най-алерген. Реакция възниква тогава, когато кофематы въздействат на организма на човека по такъв начин, че той започва в големи количества произвеждат хистамин, който въздейства:

 • кожни воалите;
 • върху дихателната система;
 • върху храносмилането.

Ако вземете храносмилането, алергия от прополис тук се проявява по следния начин. На първо място, губи апетит, има неприятни усещания в стомаха. Възможно метеоризъм. Разстройство на стомаха и диария. В редица случаи са възможни силни болки в корема. При първите признаци на реакция трябва да се обадя в „бързо“. Самостоятелно лечение тук няма да помогне.

Прополисът може да въздейства и на кожни воалите. Най-често срещаният ефект – слабото зачервяване на кожата в някакво място. В този случай трябва да прекрати да прилага лекарството. Скоро зачервяване изчезва от само себе си, се прилагат мехлеми и антисептици не е необходимо, тъй като алергичните реакции не са с бактериален характер.

Понякога се наблюдават обриви червени точки, опухлостей. Тези симптоми могат да бъдат придружени от сърбеж и парене. В никакъв случай не може да върже зачервяване. Използвате лекарства, мазила и не се препоръчва. Ако симптомите не се проявява прекалено силно, е необходимо да се обадите на „бърза помощ“, за да получи най-малко консултация с квалифициран лекар.

Върху дихателната система и може да повлияе на това вещество. Задух, спазми при дишане, тежък дъх, кашлица, възпалено гърло – най-често срещаните симптоми. В този случай най-добре е да приемат лекарство.

Във всеки случай е необходимо предварително да се консултирате с лекар и да получи рецепта, тъй като самостоятелно лечение може да доведе до печални последици. Когато след няколко часа симптомите изчезват, функции на организма възобновяват своята пълноценна работа.

Не трябва да се уплашиш, ако се чувстват зле при прилагането на пчелен лепило. В съвременния свят има многобройни лекарства, които могат да се справят с вашето заболяване. А този инструмент е по-добре да не се използва, трябва да се разбере, че алергия не може да се излекува напълно. Може само да се определи какъв точно е алерген влияе върху тялото неблагоприятно.

Изследователите отбелязват, че не са подходящи продукти, мед 5-10% от пациентите. Предпазни мерки и странични ефекти са описани в инструкциите, така че този наркотик може да се счита за пълен. Всеки трябва да открие за себе си това средство за защита.


You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy