Прополис за кашлица: миро, тинктура с мляко

Прополис – ценен продукт в пчеларството, който се оказва терапевтичен ефект при много заболявания. Много често се използват прополис кашлица.

Прополис срещу кашлица

Това се дължи на факта, че веществото има болест-модифициращи антиревматични лекарства ефект и действа като антибиотик. Освен това, усилва регенерацията на тъканите, което допринася за бързото отхождению храчки от дробовете и бронхите.

Как да се пие прополис при кашлица?

Обикновено продуктът се използва в чист вид, но много ефективна и тинктура от прополис кашлица. Тя се готви за алкохол и се добавя при приготвянето на инхалации. За това в тенджера с вряща вода изсипете една чаена лъжичка тинктура и поставете 40 г пчелен восък. Накройтесь кърпа и дишат двойки. Ако имате на разположение небулайзер, изсипете 5 мл ракия в резервоар и сложете си маска. Включете уреда и дишайте получившимися двойки вещества. Препоръчва се да направите процедурата 2 пъти на ден.

За прилагане на прополис при кашлица възрастните трябва навлажнете бучка захар тинктура и бавно го смучат. Ще се окаже, че е нещо като бонбони за кашлица. Струва си да се отбележи, че тинктура на прополис за кашлица на деца по този начин, не се прилага. Най-добре е бебетата да се направи инхалация, тъй като лекарството съдържа алкохол.

Прополис с мляко против кашлица

Този метод се прилага за лечение на заболявания на дихателните пътища при деца и възрастни. За приготвяне на сместа, добавете чаша топло мляко 20-30 капки тинктура и приемайте преди лягане. Разбира се, децата това не може да пие, така че за лечение на деца ще отговарят на следващата рецепта.

  • растолките 80 г пчелния смолки;
  • смесете я с масло;
  • дръжте сместа на водна баня за 20 минути;
  • изсипете течността в тъмна бутилка и се оставя да се охлади.

Прополис при кашлица трябва да се пие 3 пъти на ден.

Прополис при кашлица трябва да се пие 3 пъти на ден. Децата чаена лъжичка лекарство, което трябва да се разтвори в топло мляко. Или просто може да се яде една чаена лъжичка от веществото и да пиете мляко. Тази рецепта е от полза за хората, които не обичат да вземат сиропи и таблетки за кашлица.

Лечение на кашлица с тинктура от прополис

Възрастните могат да си вземат лекарството вътре. Децата си заслужава да закупите тинктура с малко съдържание на алкохол, но за пиене не си заслужава. Трябва да се 30 капки тинктура се изсипва в чаша с топла вода и изплакнете с разтвор на гърлото. Такава гаргара ефективно при фарингит и болки в гърлото.

Инструкция за изготвяне на компреси

Доста ефективни са компреси на прополис при кашлица. За приготвяне на компрес трябва да се готви прополис за алкохол от кашлица в гореща вода и импрегниран плат на тази течност. Налагат тъкани на гръдния кош и гърба. Оставете средство за 30 минути, предварително обвити в плат пациента, топло одеяло.

За приготвяне на лапи може да се използва мехлем от прополис. Рецепта за мехлем за кашлица:

  • 15 г пчелен смолки;
  • 120 г масло.

Поставете продукт на пчеларството във фризера за 1 час. След като се втвърди решетка парче на фино ренде. Поставете в тенджера масло и шоколад. Поставете капацитет на водна баня и оставете да къкри 20 минути. Охлажда се миро. Рецепта за приготвяне на мехлеми е много прост, той е по-удобен за семействата с малки деца. Прилагането на това средство при кашлица е в смазывании на гръдния кош или разтварянето му в млякото и се приема орално. Преди употребата на лекарството се гарантира липсата на алергия към мед. При липса на алергични реакции продукти на пчеларството може да се прилага за лечение на кърмачета.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *