Превоз на пчелите на ново място: използваме камиона и ремаркето

Превоз на пчелите на ново място — важен етап в живота на всеки пчелина, когато пчеларят желае да го пчелите са здрави, а медът е имал високо качество.

Превоз на пчелите

Но трябва да се има познание, като правилно транспортирани на пчелите, за да не навреди на тяхното развитие, да направи всичко възможно най-бързо и безопасно водене на цялото семейство в безопасност.

За какво ли нужда от превоз на пчелите?

Всеки опитен пчелар, притежаващ голяма пчелина, ще кажа, че изпращането на пчелите е необходимо да се включат, защото това позволява нормализиране на жизнените функции на насекоми и увеличаване на количеството на прибраната мед.

Медоносните полета много често се намират на отдалечено разстояние от жилищни квартали, така че трябва да е или на пчелите да летят до тях, или да транспортират кошера на по-близко разстояние.

В първия случай насекомо носи малко нектар, че не е рентабилно. Затова идеалният вариант е транспортът.

Как да транспорт на пчелите в кошерите, нали?

Преди всичко трябва да се реши с период, когато се транспортират от насекоми. Смята се, че най-успешна е превоз на пчелите през пролетта или през есента. Това е свързано на първо място с климатичните особености. През лятото е доста горещо, така че пчелите могат да запариться и да умре. Също така от насекоми в това време, по-възпалени области.в и развълнуван. Така през лятото на пратката извършват само в спешни случаи. Ако говорим за времето на деня, а след това за превоз на лек автомобил, на разстояние, по-добре да изберете нощ, когато насекомите са спокойни. Транспортирани на пчелите с помощта на ремаркета, платформа, специална кутия за транспортиране на пчелите и т.н.

Че насекомите не са дезориентирани и не лети далеч на старото си място за обитаване, те трябва да бъдат транспортирани на разстояние не по-малко от 3-4 км.

Превоз на пчелните кошери в кола

Най-често пчелина пренася на разстояние 5-10 км и с помощта на лек или на товарен автомобил в зависимост от броя на кошерите в пчелина. Така че, ако е малко, се използва ремарке за превоз на пчели, или дори количка.

Но сега има и по-усъвършенствани изделия, които можете да закупите или да направите със собствените си ръце, платформа и павилиони. Те са направени специално за тези цели, така че пчелите почти не изпитват дискомфорт при такова преместване.

Ремаркета за превоз на пчелина

Най-често пчелите се предадат на прицепах. Това е най-достъпен начин, защото ремаркето е достатъчно просто да си купите (доста много обяви „продавам“ на тази стока), но той е най-труден за изпълнение, тъй като тази подробност не е подходящ за превоз на пчелни кошери.

Правила за използване на ремаркета

За да пчелите не се чувстват разклащане на пътя, на дъното на ремаркето или колички застилают слама. Кошера се поставят на разстояние от 10 см между себе си, при това на клетката трябва да бъдат успоредни оси на машината. Грузят всичко бавно, за да се избегнат трусове и да треперят — това може да възбуди насекоми. Превозват пчелин, на малка скорост, с кошерите трябва да бъде достатъчно здраво закрепени.

Как да перевозную пчелина от ремарке

За да не се купуват на специална платформа, има възможност за използване на самоделни перевозные пчелина от ремаркето. За това може да видите клипа, като за римейк на ремаркето, и по същия начин да направи своя.

За да не се купуват на специална платформа, може да се използва самостоятелно перевозные пчелина от ремарке

Най — важното- да се направят задните и странични борда на откидными, а на предния панел се създаде надеждна опора, за да ремаркето може да се поставят на земята. Удобството на тези ръчно изработени е в състояние да паркира на ремаркето в близост до мед реколта и без да е необходимо те да бъдат разтоварени на кошерите. Трябва също така да се предвиди инсталирането на брезентового покритие в случай на студ и дъжд.

Количка за повдигане и транспортиране на пчелни кошери

Количка — най-лесният начин за транспорт, но и най-трудната, защото в ръцете си далеч няма да стигнеш далече. Но дори на стационарен пчелин тя ще се окаже задължително, защото трябва да се тегли тежки пити, мед, аксесоари. Ако пчелин е голяма, препоръчва се да се направи специална количка, която ще даде възможност да бъдат транспортирани няколко кошери едновременно.

Платформа за превоз на

Всяка платформа — закупен или самодельная — най-добрият вариант за транспортиране на насекоми. Това е класически ремарке (едно – или двухосный), който се инсталира на специални борда и стелажи, стойки и т.н. Това позволява лесно да я прекъснахме всякакъв транспорт.

Платформата има малко тегло, така че не е толкова силно податливи на тряске. Може да се направи едно – или многоярусное сграда за превоз на по-големи пчелини, в които има над 50 семейства.

Използват платформата е много удобно. Намерили нова точка за добива на мед, просто подцепили цялата пчелина към колата и отидохме там на всяко доста време. Платформата може да се използва навсякъде кризата с колана и при всякакви климатични условия — достатъчно е само надянато на окото, или да сложите някакво покритие. Транспорт пчелопакетов и кошери с пчели по този начин — най-доброто решение за днес.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *