Правила за ползване Апироя и мнения на пчелари за този препарат

По време на роене на пчелните семейства пчеларите прекарват много усилия в това, да хванеш рой. Има много лекарства, които помагат примами рой. Един от най-добрите се счита за апирой. Инструкция, цена, отзиви пчелари показват полза от това лекарство.

Инструкция

Според опитни пасечников, като примамка на пчелите по време на роене най-добре да прилагат апирой: инструкция на това лекарство точно описва всички правила за прилагането му. Този инструмент представлява гел белезникав цвят, на базата на синтетични феромони на пчелите, които са сходни по своя ефект натурални вещества.

Нанесете лекарството по време на роене на пчелите, за да ги привлече в кошера. Феромоните оказват влияние на поведението и физическото състояние на насекоми. Нанасяне на Апироя на гнездо привлича там насекоми. Предимства на активите се крият във факта, че апирой е безопасен за пчелите, а също така той не оказва отрицателно въздействие върху продукти пчелен производство: мед не губи своите вкусови качества, в състава му също не се променя.

Правила за ползване Апироя:

  1. В потомък трябва да се прилага гел под формата на малък кръг, за което е необходима една четвърт чаена лъжичка средства. Препаратът се нанася преди очакваното роением или в началото.
  2. Стръв се използват през целия период на роене. Важно ежедневно актуализиране на гел.
  3. При използване на роевень 2 ч. л. Апироя за еднократна употреба нанася върху тяхната вътрешна страна.
  4. Роевни с гел, окачени на разстояние до 5 метра от земята в радиус от 100-600 метра около пчелен стопанство.
  5. Капани проверяват на всеки два дни, в случай на улавяне на пчели и трансплантация в кошера, роевни с апироем може да се използва за още 10 дни.
Това е интересно:  Варроатоз пчелите: методи за борба

Опаковка с гел се отварят само в пчелина. Препаратът се съхранява на сухо и тъмно място при температура от 0 до +25°. Цена – от 185 до 270 лева за флакон от 8 дози.

Мнения за лекарството

Опитни пчелари активно се използва Апирой на своите пчелините. Техните отзиви говорят за това, че с изключение на пряка функция на лекарството е полезно и при други творби с насекоми.

„Преди две години беше сложен bee сезон. Роене на пчелите се случват много често. Улов на рояци без Апироя е трудно, благодарение на него, ние сме уловени повече от 30 на рояци. Първоначално се изкачи на дървета и спиливали клони, и така нататък до безкрайност, а след това все пак са купили това средство. Ние сме мазали вътрешната страна на роевни апироем, за по-добър ефект засадени там матката, след това закрепляли роевню на високо поле, подписват го и чаках, докато там ще се съберат цял рояк. Много добро средство, без труд може да се примами на пчелите“ – Сергей.

„Апирой аз използвам, когато трябва да бъдат трансплантирани на кмета или на зрелите майки клетки в кошерите. Това средство повишава степента на прием на кмета пчелосемьей: пчелите по-добре да ги приемат, което намалява възможността от загуби на матката. Това е особено важно, ако купени племенни на матката“ – Василий.

„Аз обикновено използвам лекарството Апирой, ако трябва да се засадят матката към пчелосемье. И Апирой се характеризира с простота на използване. Аз съм буквално на грахово зърно на това средство, рисуват го в клетка с на матката преди да да я поставят в кошера. Апирой трябва преди това се смила по повърхността на клетката. Същото трябва да направите и при подсадке на матката, която покрити капачка. Капка Апироя трябва да се смила по колпачку, а след това прехвърляне на матката към семейството. Много средства, по-добре не се прилага, в противен случай може да има обратна реакция, т.е. пчелите не приемат матката. Благодарение на феромонам, от които се състои Апирой, пчелите се успокои и са лоялни към матката. Аз забелязах, че насекомите е по-добре да приемат жените с този гел, отколкото без прилагането му“ – Александър.

Видео: събиране на рой с прилагането на Апироя.

Това е интересно:  Алергия към ухапване от пчели: лечение

Апирой – това е сигурно средство за привличане на насекоми по време на роене. С помощта на този наркотик пчелари ще могат да преживеят този период, без да се намали числеността на своя земя.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *