Померанцевый мед: полезни свойства

Почти всички цветове, които дават нектар, пчелите събират мед. Има екзотични сортове, които не са получени от цветовете, а от кора и сок от дърветата. Към един от екзотични сортове се отнася померанцевый мед. Този нектар събрани по време на цъфтежа на цитрусовите дръвчета.

Померанцевый мед

Обикновено такъв нектар популярен в Абхазия и Грузия, защото именно в тези региони растат и цитрусови плодове. Цвят и вкус померанцевого мед може да се различават. Често се срещат разновидности с лек цитрусов аромат и приятна киселинност. Но понякога можете да опитате тъмно кафяво нектар с изразена горчивина.

В померанцевом меда се съдържа много витамини, минерали и микроелементи. Благодарение на това с успех се прилагат при лечението на различни заболявания. В Грузия померанцевый мед често се използват при приготвянето на десерти, особено за печене. Благодарение на това, пайове и тарталети стават красив златист цвят и миришат добре.

Сфера на използване померанцевого мед

Обикновено такъв нектар съветват да ядат бременните жени. В този продукт много магнезий, желязо и селен. Тези минерали спомагат за избягване на анемия и подобряват състоянието на бременната жена.

Померанцевый мед често се прилага при лечение на деца

В народната медицина померанцевый мед се използва за възбуждане на апетита. Затова го препоръчват при анорексия и намаляване на масата на тялото. Често по нектар лечение мочекаменную болест, заболявания на бъбреците и дори сърцето.

Това е натурално средство, с помощта на който можете да се отървете от кашлица, бронхит и ВЗЕМАНИЯ. Този продукт повишава хемоглобина и повишава съпротивителните сили на организма.

Лекарства от померанцевого мед:

  • тинктура;
  • свещи;
  • масло;
  • вода.
Това е интересно:  Защо мед пяна?

Най-често се използва мед вода. Освен това, използва се не само вътре, но и локално за лечение на заболявания на кожата. Смята се, че с помощта на този инструмент може да се удължи младостта. Благодарение на съдържанието в него меда масло от портокал с успех се използва при антицелулитни обертываниях.

За това 100 мл нектар загрейте на водна баня и добавете към него една чаена лъжичка канела на прах и няколко капки витамин а сместа енергично се втрива в проблемните места. Нататък тази маса трябва да увийте с фолио и се оставя за 1 час. През 15 сесии ще откриете, че целулитът се превърна в по-слабо изразени.

За лечение на кашлица лъжица нектар се разтварят в чаша мляко. В този разтвор може да се налива сода за хляб на върха на ножа. Лекарството се пие преди лягане. Това облекчава пристъпи на суха кашлица и извежда на храчки от бронхите. Да не се използва за деца до три години, тъй като са възможни алергични реакции.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *