Полезни свойства на събрания от пчелите с татарски черен клен мед

Отстраняване на кошерите на регионите, където цъфти татарски клен, който е известен под друго името си черноклен, пчеларите се стремят да се сдобият с рядък сорт мед. Помислете чернокленовый мед: полезни свойства и противопоказанията. Такъв мед се сдобият доста трудно, защото продължителността на цъфтежа на храста е само на няколко седмици (края на април – началото на май).

Особеност на този деликатес е, както следва:

 1. Тъмен наситен цвят. При рассматривании сладост на светлината, тя играе тъмно-червен огън.
 2. Срок на събиране (средата на пролетта).
 3. Уникалността на аромата. Миризмата напълно за разлика от познатия аромат на пчелен мед, тук се усеща лека кисело, аромат на карамел.
 4. Терпковатый вкус. Обикновено присъства вкус на бадеми. В устата се усеща много дълъг приятен послевкус.
 5. Безопасността в продължение на дълго време в течно състояние, тъй като кристализация отнема дълъг период от време. Първите малки кристаллики видими само след 12 месеца.
 6. Пастообразная консистенция. Пресен пчелите продукт се различава съществено плътност.

Се намира в чист вид на мед от черноклена много трудно. Той най-често присъства като един от компонентите на горите от пролетта на продукта на пчеларството. Ценителите на пчелен екстри твърдят, че именно горски събиране в състояние да се справи с всички болести.

Състав на мед от черноклена

Мед черноклена се различава от другите сортове на своите състав:

 • фруктоза – 50%;
 • глюкоза – 30%;
 • малтоза – 5%.

По-горе захар се считат за много бързи въглехидрати, така че те са включени в списъка на лесно достъпни източници на енергия, които са на разположение на тялото ни. Тези съставки допринасят за слаженному функциониране на скелетните мускули, сърдечния мускул и нервната система. Излишъкът на тези захари се натрупват под формата на мазнини за запас.

Това е интересно:  Уникални характеристики и свойства каштанового мед

Това е изключително рядко срещано лакомство съдържа много натурални витамини (общо са повече от десет). Всички, няма да изброявам, посочим само някои от този списък:

 1. С.
 2. А.
 3. РР.
 4. V.
 5. Д.

Също така този продукт на пчеларството съдържа:

 • биогенните стимуланти;
 • фолиева киселина;
 • органични киселини (щавельная, лимонена, ябълчена, винена);
 • пантотенова киселина;
 • над 300 полезни минерали, микроелементи.

Ползи мед от черноклена е безценен, като се има предвид неговият уникален състав. А най-важното е, усвояването на този пчелен продукт се извършва от човешкото тяло на 100%. Помислете детальней полезни свойства и противопоказанията аристократично тъмната сладост.

Ползи и приложение в народната медицина

Чернокленовый мед още отдавна се радва на авторитет у нашите предци. Те се даде предпочитание на по-тъмните цветове пчелен продукт и не напразно. Сега учените са в състояние да докажат, че в продукта на пчеларството съдържа около 500 полезни вещества. А тъмните сортове, продукт на пчеларството съдържат повече минерални вещества, някъде на сто върху 70.

Благодарение на необичайно лечебните свойства на тъмната пчелния сладкиши тя се използва в народната медицина за лекуване на такива заболявания:

 1. Пикочнокаменна болест.
 2. Токсикоз.
 3. Заболявания на стомаха, храносмилателните органи.
 4. – Бери.
 5. Заболяване на черния дроб.
 6. Подуване.
 7. Безсъние.
 8. Възпаление на белите дробове.
 9. Настинки, болести.
 10. Грип.
 11. Стоматит.
 12. Болки в гърлото.
 13. Гастрит с повишена киселинност.

Освен това, целебна сладост препоръчва да се консумират, за възстановяване на силите в послеродовом период. Тя отлично се справи с такъв проблем, тъй като укачивание в транспорта. Използват го и като болкоуспокояващо, противомикробного, тоник, анти-възпалителни лекарства. Тази съставка влиза в състава на различни козметични средства, които са предназначени за грижа за епидермиса.

Това е интересно:  Колко калории в меда?

Много полезен е този черен мед при наличието на заболявания на стомаха. Той се използва под формата на мед вода, поради това, че той показва тези действия:

 • нормализиране на производство на стомаха сок;
 • подобряване на отделителната функция-ЧРЕВНИ;
 • стабилизация на киселинност на стомашния сок;
 • активиране на процеса на регенерация на увредените тъкани, органи на СЧ.

Също така сладък нектар от татарски клен се препоръчва да се консумират поради тези му свойства:

 1. Регулиране на обменните процеси на организма.
 2. Повишаване на иммуноустойчивости.

Кленов пчелен продукт и често се използват в стоматологията. Той има прекрасна исцеляющий ефект при лечение на стоматологични заболявания, скорбут. Още едно страхотно, но хубава черта, е противорвотное. Безценен помощ за този сладък средства по време на раждане. Той оказва отлично тонизиращо действие, допринася за отхождению детска места, благодарение на стимулация на контракции на матката.

Яжте рядък сорт мед трябва да се индивидуални дози. На ден се препоръчва 3 – 4 приема. Започва всяко лечение на това средство трябва да бъде в малки количества, за да се определи наличието/липсата на алергична реакция към този продукт.

За подобряване на зрението се препоръчва да приемате уникалната сладост със сок от моркови, зърнастец, офика, боровинки. Отбелязано успокояващо действие от този сорт. Освен това, установено положително влияние върху тонуса на кръвоносните съдове.

Видео: мед черноклен.

Кой е забранено да се консумира мед от зъбен клен?

Ползата от разглеждания продукт на пчеларството голямо, но не се злоупотребява с това лечебно средство. Още повече, че има някои противопоказания за неговата употреба. Чернокленовый медът е противопоказан:

 • на деца под три години.
 • при откриване на захарен диабет;
 • в стадий на обостряне на гастрит, язвена болест;
 • при определяне на алергия към продукти на пчеларството;
 • при обостряне на панкреатит;
 • хората, страдащи от наднормено тегло. Особено ако те се стремят да загубите тези излишни килограми.
Това е интересно:  Свойства на май мед или защо е толкова ценен?

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *