Планински мед: полезни свойства

Замисляли ли сте се, защо планината — столетници, а техните жени запазват младостта си до преклонна възраст? Всичко е просто: те дишат чист въздух, да се хранят с естествени храни и да живее в природата, която не замърсяват производство. Сред подкрепяща среда пчелки-труженицы събират идеален нектар, който ние знаем като планински мед.

Планински мед

Характеристики на сортове

Планински мед, а особено сортове с високи планини, рядък гост на всеки пазар. Купуват продукт с такива полезни свойства, голям късмет. В края на краищата той ще стане първият помощник в слякотное извън сезона, когато инфекциозни заболявания просто витают във въздуха.

Основните предимства на планински мед са:

 1. Екологично чисти растения и място на събиране.
 2. В състава екстри голям брой лечебни растения, може да има до 50 вида билки. Това е глог, магарешки бодил, различни плодове, градински чай, шипка.
 3. – Дълъг срок на годност и отлично качество. Планински мед дълго време не кристализира и не се разваля.
 4. Той лесно се усвоява, се препоръчва, дори при заболявания на СЧ, може да се дава на деца, на възрастни хора и бременни жени.

Видове планински мед

В зависимост от местоположението на растенията и състава екстри го приема условно се разделят на няколко вида:

 1. Див, който се счита за редчайшим. Се събират в планините на Урал, но човек само взима готови пити, защото събирането се занимават с диви пчели. Това лечение има тръпчив вкус и специфичен аромат.
 2. Мед от планините на Кавказ и в черна гора. Пчелите събират го на най-високите планини, така че в състава му присъстват редки бистри билки.
 3. Кестен – място за събиране на Крим и някои планински участъци от Франция.
Това е интересно:  Колкото полезен мед с пчелно млечице молочком?

Полезни свойства планински мед

Едно от основните полезни свойства на планински мед е неговото въздействие върху лигавиците. Той успокоява стена на носоглътката.

Планински мед призната от традиционната и алтернативната медицина като най-доброто допълнително лечебно средство

В зависимост от вида на меда и място за събиране, той оказва известно влияние върху организма на човека. Например, планински мед с Кавказ – най-доброто и бактерицидно средство. Местните жители го използват за заздравяване на рани и белези. А планински мед от черна гора с прекрасен аромат, използва се за лечение на психически разстройства и заболявания на нервната система.

Каштановое деликатес не е много вкусно (горьковатое, с тръпчив мирис), но перфектно третира венозни заболявания, подобрява кръвообращението, също така добре се справя с болести на стомаха. Го обичат спортисти, в края на краищата, 1 супена лъжица планински мед от кестени, освежава и тонизира.

Лечебни свойства и въздействие върху организма

Този сорт просто е пълна с витамини, минерали и микроелементи (повече от 30 позиции), и яде неговите полезни за абсолютно всички, разбира се, в разумни количества. В него се съдържа витамин А, е, каротин, желязо, калий, магнезий, фруктоза и др. Комплекс от ензими пчелите планински мед нанася съкрушителен удар върху всяко заболяване.

Някои специалисти препоръчват да се приемат по 50-80 грама лакомства всеки ден, за да изчистите организма си от „градски болести“: токсини, холестерол, бактерии.

И така, с помощта на планински мед в комбинация с основното лечение може да се справи с тези заболявания:

 1. Заболявания на стомашно-чревния тракт.
 2. На настинки, болести на белите дробове.
 3. Нервните и психически разстройства, депресия, безсъние, необяснима тревожност.
 4. Цистит и други заболявания на женските органи.
 5. Захарен диабет, разбира се, не се лекува с помощта на планински мед. Но можете да разнообразите менюто на пациента, защото този вид продукт е естествен заместител на захарта.
Това е интересно:  Какво се случва с мед при нагряване?

Козметични средства, или всичко за продукта младостта

Не може да се каже за ползата от сортове за грижа за кожата и тялото. В него малко калории, затова нежен спокойно да се консумират по време на диета.

Добавете го в състава на маски за грижа за проблемна кожа, и завинаги ще забравите за угревую обрив, червени пъпки, старите белези и слабо на вид. Първи на кожата, планински мед, предава си всичко полезно, което има в състава си.

Той ефективно се бори с целулита и излишните сантиметрами на чертежа. Препоръчва 2-3 пъти седмично да правя маски и масаж, главен компонент при които ще бъде кестен или кавказки мед.

Всички красавицам препоръчително редовно да се яде по 50 грама мед на ден. Той ще очисти тялото, ще подобри кръвообращението, благодарение на което ще ускори омывание клетки с кръв, а в резултат на това ще ви направи щастливи лъчисти здравето на кожата.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *