Пчелоудалитель собствените си ръце: чертежи, снимки


Пчелоудалитель — средство, което трябва да пчелар за по-спокойна и сигурна работа на пчелина, защото благодарение на него може да се избегне агресия на пчелите, които се намират в корпус с мед.

Пчелоудалитель

В момента има много модели на това устройство, тъй като покупных, така и домашно приготвена, така че всеки пчелар, просто трябва да го има.

Всеки пчелоудалитель, по какъв изготвянето той, какъвто и да е направена, — това е просто клапан, който се отрязва на пчелите от кошера, благодарение на специален дизайн. Известно е, че когато пчелите са хвърлени без матка и са извън гнездото, те се опитват да напуснат това място. Конструкция пчелоудалителя ги принуждава перелазить само през един процеп в място, което е удобно пчелар. Там те се натрупват далеч, в ъгъла, което позволява иде вече има почти без тяло, отделно от пчелите.

Видове пчелоудалителей

Тъй като пчелоудалитель — проста конструкция, която може да направите дори на себе си, има доста много от неговите възможности с помощта на различни материали и форми: квадратни, триъгълни, кръгли и т.н., Най-популярен пчелоудалитель „Квебек“, „Хамали“, 16-бягане и други варианти.

При пчелоудалителя „Квебек“ триъгълна форма. Чертеж може да се види на снимката.

Чертеж пчелоудалителя

Да се направи такъв инструмент е достатъчно просто: от шперплат обработена рейки и да бъде заверен в триъгълник, в центъра е тесен, а в ъглите също се запазва разстоянието между пръчка. Самата рамка трябва да съответства по размери на корпуса с мед. Площ затворете окото. Повече за това, как да се направи пчелоудалитель със собствените си ръце, може да се гледат на видео или инструкциите, доставени с инструкции стъпка по стъпка снимка.

Това е интересно:  Как да се подготвим пчелите за зимата и да се образуват гнездо?

Пчелоудалитель „Квебек“

 

Още един добър вариант — пчелоудалитель „Портър“. Тя е готова модел, доста достъпна в магазините. Той може да бъде както на металик, така и от пластмаса. В основата на модела — ленти (метални или пластмасови), които във формата на клин. Черта на дизайна е, че пчела, когато попада надолу по корпуса, не може да се върне на позицията на устройството и да се върнеш обратно с мед. Този уред дава възможност за няколко часа изтрий всички пчели с необходимото място.

Сами може да се направи и 16-бягане тип пчелоудалителя, който има няколко доста забележителни предимства:

  • много подобен на клапан;
  • лесен за работа;
  • пчелите бързо попадат на кошера и не могат да се върнат обратно;
  • напълно е безопасна и удобна за употреба.

За любовник е абсолютно без значение какъв модел да изберете и какво да направите със собствените си ръце, в края на краищата всеки вид това устройство е вече доста важен помощник, с опит може да реши, че е по-добре и по-удобно.


You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy