Пчелите какашки: че това е от полза

Мнозина смятат, че пчелните какашки – това е прополисът или дори на мумията. В действителност това няма нищо общо с истината няма. Прополис, също е продукт на жизнената дейност на пчелите, но той се отделя от специални жлези на корема на насекомото. Мумията “ – това изобщо добивът на смола, и отношението си към пчелите не е доказано.

Пчелите какашки

Обикновено пчелен изпражненията в здрави семейства пчелар, изобщо не се вижда. В идеалния случай цялата зима насекоми ядат храна и скапливают кал в специален приемника-чревния тракт. Той разполага с голяма дължина, така че може да се натрупват много отпадъци. След прелитане на пролетта насекоми опорожняются. Съответно, пчелни какашки остават по листата на дърветата или още е на някое място, където забрела труженица по време на прелитане.

Появата на диария в кошера показва нозематозе или недостатъчна вентилация на пчелен къща. Труженицы принудени да яде много храна, че да продължават да работят като и изгони излишната влага от кошерите.

Прилагането на какашек пчели

Лайна насекоми не се използва за лечебни цели, тъй като могат да съдържат причинителите на много заболявания.

В здрави семейства пчеларят просто няма да може да се съберат на носилка, тъй като при успешна зимата всички труженицы успешно това до пролетта и опорожнятся по време на прелитане

Пчелите какашки нямат нищо общо с:

  • прополис;
  • подмором;
  • мед.

Всички тези продукти също получават при участието на пчелите, но не с помощта на техните отделителната система. Медът представлява смес от прашец, нектар с тайна челюстните жлези. Пчела, може да се каже, срыгивает съдържанието на зобика.

Що се отнася до podmore, то мъртви насекоми, също се използва за медицински цели. А прополис получени чрез събиране на лепкав вещества, с листа и пъпки и смесването му с тайните жлези на хоботке, крака и корема. Тази смес насекоми намаза всички пукнатини в кошера.

Заслужава да се отбележи, че движението на червата на пчелите, не се използват в народната медицина, тъй като е невъзможно да се събере в достатъчно количество.

Но въпреки това много хора продължават да твърдят, че подмор е на пчелните екскременти, тъй като ги выгребают от дъното на кошера. Но това мъртви насекоми и техните останки. В пчелином подморе се съдържат всички вещества, които произвеждат труженицы. Това е отрова, восък, мляко, мед и прополис.

Освен това, хитин, покриващи тялото насекоми, съдържа хепарин. Това е вещество, нормализира кръвното налягане и помага да се отървете от заболявания на черния дроб. По-рано ефективността на това средство е недоказана, но съвсем наскоро учените са потвърдили биологична стойност вещества.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *