Пчелиное пчелно млечице: полезни свойства и да навреди, тъй като приемат, мнения

Пчелиное пчелно млечице — това е доста ценен и важен компонент на много лекарства, полезни свойства, които му позволяват да се използва за лечение на много болести, дори и най-тежките.

Пчелиное пчелно млечице

Този продукт се получава по следния начин: царицата снася яйца, част от които в бъдеще е предназначен за узряването на нови дами. В тях са повече полезни вещества, малко по-различен състав на храна, което позволява да се формира коренно различен начин по функции малкото насекомо.

Специални клетки, в които тези яйцата са поставени, и да има пчелно млечице пчелиное, прилагането на който отдавна вече излезе извън пчелина. В тази клетка младите пчели снасят това вискозен и кисело бяло вещество.

Тя позволява на маткам, за да расте и да се формира. Ако това вещество е толкова полезно за пчелите, естествено, си заслужава да се консумират и хората, защото тя е намерила широко приложение за премахване на заболявания от различен вид, както външни, така и вътрешни.

Пчелното млечице е пчелиное: полезни свойства

Пчелиное пчелно млечице, не просто продукт. Мненията на потребителите показват, че, като си, може да се синхронизира работата на всички органи и системи, за подмладяване на организма, за да се почувствате по-добре, бодра, по-хубав. Ето само някои от причините, защо си струва да приемате пчелно млечице пчелиное:

 • укрепване на целия организъм;
 • нормализиране на обменните процеси и ускоряване на растежа в развитието на тялото;
 • адсорбирование токсини в червата и кръвта;
 • заздравяването на организма след такива ситуации, като травми, операции;
 • антибиотични свойства като антибактериално, и антивирусно, и фунгицидные.

Като пчелиное пчелно млечице, може вече да не мисли, къде да отиде на полечиться от една или друга болест, в кой санаториум да изберете, защото този продукт замества и лечение, рехабилитация и възстановяване. Той дава такъв ефект, че с него други се сравни, не може.

Това е интересно:  Рецепта тайна от горчица и мед, за ефективно отслабване

Пчелното млечице е пчелиное: състав

При пчелен на пчелно млечице е доста богат състав, който е различен в зависимост от местообитания, порода насекоми и много други фактори. Основните съставки в него, като мед, прополис, perge, са органични киселини, аминокиселини, витамини, въглехидрати, микроелементи. Също така тук присъства на ензими, хормони, мазнини, белтъчини и други вещества, необходими за развитие.

Характеристика на пчелен на пчелно млечице е, че броят на микроелементи и витамини в него е балансирана точно за човешка кръв. Точно така лекарства на базата на внимателно пренесе и в редица случаи могат да се прилагат дори и от бременни. Еднократна доза при него е доста малка — около 0,5 г.

Колко струва продукта

Пчелиное пчелното млечице е изключително ценен продукт, който има своето приложение в терапия, козметика, дерматология и други индустрии, така че цената за него значителна. Средно грама продукт (а това е достатъчно за 2-4 дни) може да се закупи за 1-5 долара.

Естествено пчелиное млечице има малък срок на годност

При това трябва да се вземе предвид, че се продава или сухо пчелно млечице или в естествената си форма, също така има и то в гранулите. Да купуват даден продукт струва само познати пасечников, които знаят много в пчеларството, в края на краищата начини да натурпродукт много сега.

Как да приемате пчелиное пчелно млечице

Продукт, както вече беше казано, е доста широко действие, затова може да се прилага за лечение на всички видове проблеми: заболявания на стомаха, черния дроб, сърдечни заболявания, различни видове рак, доброкачествени тумори тип lipoma и т.н.

При това мляко е много просто да се консумират. Не трябва да се задават въпроси, как да го вземе в състава на всякакви лекарства. Достатъчно е просто да се хранят го в препоръчителната доза за възрастни е около 0,3-0,5 g, за деца е няколко пъти по-малко, то има няколко крупинок.

Това е интересно:  Как да се направи и да се прилагат свещи с прополис за лечение на простатит?

В случай на превишаване на дозата са възможни различни странични ефекти, като безсъние, повишена нервна възбудимост и дори еуфория.

Ползи и вреди от пчелно млечице

Ползи пчелно млечице е безценен, но има няколко състояния и болести, при които е по-добре да не се консумират:

 • тежки инфекциозни заболявания в остра фаза;
 • обостряне на различни хронични заболявания, например, панкреатит;
 • болест на Адисон;
 • алергия към компонентите на суровини;
 • индивидуална непоносимост;
 • последните предозиране молочком.

В останалите случаи прилагането на лекарството ще бъде полезно за организма.

Лечение на стерилитет

Пчелното млечице е много активно влияе върху сексуалната сфера на мъжете, така и жените, че многократно е доказано на практика. Продукт за укрепване на имунитета, намалява общото количество на холестерола, отколкото подобрява обмяната на веществата и повишава вероятността от забременяване.

Действие на продукта многократно неизпитани същества, както и човека

Освен това, суровини доста активно се бори с различни видове заболявания на репродуктивната система: миомой, мастопатией, ерозията, инфекциозни болести, аденомой, простатитом и т.н., А при бременност изобщо е продукт на избор.

Много видове пчелен суровини често не се препоръчват за бременни. За молочке може да се каже обратното. То ще засили силата роженицы, благоприятно ще се отрази на плода и ще мине през процеса на максимално естествено.

Възможно ли е да се прилага на деца

Това пчелиное суровини още в древността се прилага за ускоряване на развитието на изоставащите деца, особено на недоносени. Разбира се, децата сами не могат да го употребява, така че млечице се въвежда ректално в смес с вода (1:1) в доза 3 мл дневно три пъти на ден.

Курсът на лечение е 1 седмица. Разбира се, подобна манипулация трябва да се извършва с одобрението на лекуващия лекар. Но като цяло, няма нищо лошо в тях, не, напротив, детето бързо започва да наддава на тегло, става по-спокоен, балансиран.

Това е интересно:  Популярни рецепти за отслабване и грижа за кожата на основата на кафето с мед

Да Не забравяме и натурпродукте и на тези, които се учат. Пчелното млечице е страхотно укрепва имунната система, затова е важно в период на масова атака на микроорганизмите в тялото на детето — през есента и зимата. Също така продуктът действа в ролята на адаптогена и биостимулятора, той подобрява паметта, се занимава с нормализиране на микроциркулацията на кръвта в мозъка, подобрява работоспособността.

За детето е имало обичайно го вземат, може да се смесва продукта с мед, разтворени в 100 пъти. Еднократна доза, при това е една чаена лъжичка. Но това средство може да се яде през цялата година.

Външно приложение на суровини

Клетки — един от най-популярните средства за козметика. Те се прилагат външно при различни възпаления под формата на лапи, компреси и избърсване, е достатъчно просто да се разбърква суровини в 70% алкохол и се разрежда с вода 1:5.

Също така може да се инжектира вещество в състава на мехлеми, кремове, маски, шампоани, гелове. Средство ще притежава подмладяващ ефект, ще съживи кожата, нормализира състоянието на придатъци. Също така могат да се комбинират мляко с билки, например, лайка, поредица за подобряване на ефекта и по-комплексно действие.

Както вече бе посочено, има сурово пчелно млечице, течен, под формата на гранули. Тъй като всичко изглежда, може да се види на снимка. Естествено, всяка консистенция се прилага малко по-различно. Така, сухи гранули приемат, рассасывая им език преди хранене в продължение на 15 минути, на гладно. Средство показва стабилен ефект на вече през първия месец на прием.

Също така, може да се разрежда суровини вода и се приемат през устата, като тук вече трябва да се вземе предвид масата на човека. Да не се бърка в дози, по-добре е да се консултирате с диетолог или билкар, тъй като пчелно млечице — това е един от малкото пчелните продукти, предозиране на които ще бъде забележим.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *