Palm мед: ползи

С помощта на изследване на израелски учени съвременните хора е известно, каква полза имат дати на човешкия организъм. Според резултатите от изследвания, консумацията на фурми намалява нивото на холестерола, намалява риска от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. По същия ефект има и palm мед. Той представлява гъст сироп, по консистенция прилича на гъст натурален пчелен мед.

Palm мед

Какви са разновидности на фурми

Повече от всичко на плодове се продава и се произвежда в Саудитска Арабия. Също така те се отглеждат в Ирак, Северна Африка, Мароко. В страни с доминиращата религия исляма дати с мляко са първата храна след залез слънце през месец Рамадан. Растенията наброяват над 1500 разновидности. Най-често срещаните видове са:

  1. Китайски дата. Той се нарича хинап. Расте в Азия и Средиземноморските страни. От него се получава добър palm мед, който често се използва като сос за различни ястия.
  2. Канарезе плод. В заглавието ясно е, че тя расте на Канарските острови. Тя се отглежда като плодовую култура и декоративно растение. Дърво дървета канарските острови финиковой палма достига височина от 6 метра.

Полезни свойства на хляб пустинята

Плодовете съдържат над 19 микроелементи, полезни за организма. В варени във финиковом меда (silane) съдържа голямо количество въглехидрати (4585%), по-голямата част е фруктоза и глюкоза. Мазнини в сироп по-малко от един процент. Необходими за правилното функциониране на организма цинк, мед, магнезий, фосфор, натрий, желязо и други елементи, съдържащи се в силане.

Общо palm мед включва 15 соли и минерали

Голям брой различни витамини, аминокиселини и хранителни влакна, прави silane отличен заместител на обичайното мед. В състава на финикового сироп се съдържа пектин в размер на 4%. Съдържанието на селен в състава на сироп намалява риска от онкологични заболявания, той укрепва имунната система. Дати положително влияние върху психофизическое състояние на човека и помагат за подобряване на настроението.

Как да произвеждат мед от фурми

Silane е бил изобретен още през Вавилония. Тя е създадена в процес на упорита работа, свързана с отжимом сок от прясно отрязани плодове. Сиропът се съхранява толкова дълго, колкото и обикновен натурален пчелен мед. Начин на приготвяне мед се разделя на следните етапи:

  • почистване на фурми обелени и премахване на семена;
  • pressers сок от плодове чрез дървена преса;
  • фильтрование сок през сито и платно, изтъняване на захар, вода;
  • изпарение в меден котел до гъста меласа;
  • готов състав, поставени в стерилизирани буркани и се съхранява на хладно място.
Това е интересно:  Характеристики на гречишного мед и нейните уникални качества за лечение на заболявания

В silane може да включва различни добавки, и той ще се превърне в чудесен сос за всички видове ястия.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *