Начини за прилагане на окситетрациклин за лечение на гнилец по пчелите


При откриване на гнильцовых заболявания при бившите си, пчеларите често окситетрациклин се използват за пчелите, указания за употреба което е доста лесен, което позволява бързо да се вземат мерки за лечение на насекоми. Освен това, този медикамент е безопасно за самите пчели и всички продукти на пчеларството.

Описание на наркотици

Окситетрациклин хидрохлорид принадлежи към лекарствата, който антимикробното и антибактериално действие, препятствующим възпроизвеждане грам положителни и грам-отрицателни микроорганизми и вируси. Не оказва лечебно въздействие върху организма при наличието на инфекции, появили в резултат на pseudomonas aeruginosa, дрожди, протея. Има вид на кафяво-жълт прах.

Синоними на този наркотик са:

 1. Биостат.
 2. Аламицин.
 3. Оксимикоин.
 4. Оксациклин.
 5. Террамицин.

Антибиотик террамицин, в състава на което влиза окситетрациклин, се прилага за лечение на американски и европейски видове гнилец по пчелите. Това лекарство се продават под името терракон TM 25 или TM 10. Обикновено тя се смесва с пудра захар, тъй като той е най-ефективен в сухо състояние. Разтворен терракон бързо се влошава.

Лекарството окситетрациклин хидрохлорид широко се използва не само лекарство, но и ветеринарией. Той активно се използва за лечение на животните от:

 • гастроэнтероколита при младите екземпляри;
 • респираторни заболявания бактериална природа;
 • салмонелоза;
 • colibacillosis;
 • пастьорелоза;
 • мастит и гинекологични заболявания зверове.

Това лекарство е ефективно въздейства върху много видове инфекции, убива патогени и в най-кратки срокове помага за отстраняване на симптомите. Антибиотик за ветеринарната медицина е търсен лекарство, което помага бързо лекува домашни любимци и е с ниски разходи.

Лечение на насекоми

В пчеларството окситетрациклин хидрохлорид е необходим за лечение гнильцовых заболявания при пчелите. Най-опасни са два вида гнильцовой на болестта:

 1. Гнилец печат на потомство, или американски.
 2. Гнилец при отворен потомство, или европейски.
Това е интересно:  Произход и отличителни характеристики на пчелите порода Карника

Болестта убива ларвите, които умират и стават гниющей маса на дъното на кошера. Гнилец се смята за много опасно заболяване за пчелите, тъй като заболевшая пчелосемья може да умре напълно, ако навреме не се започне лечение. Друга опасност – риск от заразяване на останалите пчели (а след това и на кошерите) на пчелина; в най-тежките случаи заболяването може да проникне и в съседните на пчелните земи.

Най-доброто време за лечение на пчелите – период от началото на пролетта до началото на меден събиране на или веднага след изпомпване на мед. С помощта на окситетрациклин хидрохлорид, да започне уелнес манипулация нужда от разпределението при настаняване на болен на рой нов домикам, които са преминали дезинфекция. Обикновено този антибиотик се прилага за:

 • опудривания;
 • пръскане;
 • кърменето насекоми.

На една рамка с пчели се изразходва активно вещество с тегло 0,05 грама. Най-добрият начин за лечение, прегледи от пчеларите, се счита за пръскане. Прахът се разбърква с малко охлаждане преварена вода, след което се добавя към основното количество вода е приятна температура.

Тя трябва да се готви размер 15 мл в една рамка (достатъчно за двете страни). След това се налива разтвор в пулверизатор и да се лекуват с пчели, като се обръща специално внимание нов рак се определя от потомство в софия.

За приготвяне на смеси за опудривания, окситетрациклин хидрохлорид се смесва с нишесте, пудра захар или брашно, което се използва като пълнител. За обработка На една рамки кошер обикновено се нуждаят от около 6 грама.

За лечение на насекоми чрез кърменето им на антибиотик е необходимо 0,05 грама наркотик на рамката на пчелите. До порошку долива малко топла вода (преварена), след което се добавят 50-процентен сироп от захар. Една рамка за пчелите се нуждае от 0,1 литра минерална смес. Лечебна трапези дават на насекоми през деня.

Това е интересно:  Какви характеристики притежава мед хималаите гигантски пчели?

Провеждане на лечението трябва да се веднъж седмично, докато не изчезне признаци на заболяване. Лечение на пчели е придружен от замяна на матката, дезинфекцией съоръжения, изгарящи отпадъци от пациента на кошера. Мед, който е получен от пчели, преработени лекарство, може без опасения да се използват за храна.

За лечение на террамицином трябва да се прилага до 0,2 грама вещество на едно семейство. За получаване на такава маса се използват до 45 грама на смес ТМ10 или ТМ25.

Съвременно средство – „Оксивит“, което е направено въз основа на окситетрациклин хидрохлорид, често се прилага на пчелините. Като полезни добавки на лекарството производители използват витамини за пчели. Оксивит позволява значително да се ускори лечението на насекоми, както и за укрепване на имунната им система. Това лекарство се използва за профилактика на болести.

Видео: заболявания на пчелите гнильцом, мешотчатым потомство.

Факти

Повечето пасечников, пред които е изправен с появата на гнилец в някои кошери, които се използват за лечение на окситетрациклин. Пчеларите казват, че най-ефикасен начин е пръскане на лекарствената смес всяка рамка къщички от двете страни. На второ място по ефективност на заема хранене сироп с данни медикаментом.

При навременното началото на лечението, възстановяване на квалификацията се случи бързо, при средна тежестта на заболяването трябваше да повтори процедурата за обработка на 3-4 пъти. Подходящ за лечение на вирусни парализа на пчелите. Според пчеларите, основното предимство на прилагане на това лекарство е, че той по никакъв начин не е повлиял на качеството на меден продукт. Аз мед не се влошава, нито вкус, нито химични свойства.

Това е интересно:  Какви последици е изправен пред изчезване на пчелите, на човечеството?

Хидрохлорид окситетрациклин добре, доказа при лечението не само на много заболявания на човека, но и животни, включително насекоми. Препаратът е особено ефективен по отношение на гнилец пчелите – заболяване, от което може да умре жителите не само на отделен кошер, но и на целия пчелин. Компетентна (и навременна!) работа с болни пчели ще се запази броят на пчелен стопанство, а заедно с нея голям добив на мед.


You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy