Меден компрес за кашлица за деца и възрастни

Налице е прекрасно средство за лечение на заболявания на дихателните пътища, това е мед. Лекарите отбелязват, че меден компрес от кашлица притежава редица предимства в сравнение с други начини на лечение.

 

Меден компрес за кашлица

За начало компрес от кашлица с мед помага в тези трудни случаи, когато заболяването е съпроводено от не един покашливаниями, а на дълги пристъпи. Разбира се, става дума за заболявания, които са на средна етап. Освен това, помага на мед и при отделянето на храчки. За разлика от медикаментозно лечение на мед не оказва отрицателно въздействие върху организма, няма странични ефекти, не води до пристрастяване.

Народен подход

Мед също е добър, че да може да се вземе отвън и вътре. Помислете за външно приложение, въпреки, че и пиенето на мед, например, с мляко също е много полезно при бронхит с различна тежест. Народни рецепти се различават доста от тези, които предлага традиционната медицина, но на тях също трябва да се отдаде дължимото внимание. За повишаване на ефективността на мед се добавя сок от ряпа или настърган хрян. Но това в никакъв случай не се отнася до деца, тъй като този състав може да навреди на деликатната кожа. Също така трябва да бъдат внимателни момичета.

Всички меден компреси при кашлица предполага извършването на следните четири действия:

  • гърдите и гърба са удряха състав;
  • наслагва хартия или фолио;
  • на пациента са покрити с одеяло или каре;
  • при завършване на кожата се нанася масло.

Медът е добър, че да може да се вземе отвън и отвътре

Това е интересно:  Маска за лице с мед и сода за хляб

 

Последният елемент, за да се обясни много просто: много формулировки предизвикват дразнене на кожата, тъй като е най-добре да се защитава и прилага масло. Най-добре е в този случай маслината. Друг народен начин – смесете мед с настъргани варени цвекло. Понякога се таксува с такава смес от водка. Има такава рецепта: сок от алое вера, мед, водка в съотношение 1:2:3 (това е една част сок, две части мед и три части водка). Такива опаковки са пуснати на нощ, а на сутринта се отмива с вода.

Компреси за бебето

Да се постави компрес с мед за кашлица на детето – чудесен вариант, но трябва да се съобразяваме с факта, че при някои деца, мед и меден смес причиняват кожно раздразнение. Тук няма да помогне масло. В такива случаи понякога се прилага зеле, листа прилепват върху гърба и гърдите в продължение на няколко часа. Смята се, че зелеви листа оказват положително въздействие върху дихателните пътища. Най-ефективно лечение е съчетаването на тези два начина. Компрес от зеле с мед за кашлица – цялостен и ефективен метод. Препоръчително е преди постановкой компрес все пак да се консултирате с професионалист.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *