Мед с пчелно млечице молочком: полезни свойства, приложение, как да се направи разграничение на фалшифициране

Полезни свойства на меда са известни отдавна и всичко. Човек използва продукти на пчеларството, като панацея за всички заболявания. В момента активно се проучват и вече се прилагат свойства на тези продукти, произведени пчелни семейства, като пчелно млечице.

Мед с пчелно млечице молочком

Това, че мед с пчелно млечице молочком има много хранителни компоненти за човека е известно отдавна, но досега неговите ценни качества, които не са определени до края и да предизвиква интереса на учени, лекари и народни лечители.

Стойност на продукта

Пчелно млечице – това е тайната на слюнчените жлези, произведени от пчелите-кормилицами. Тази тайна се откроява в клетки, в тях живеят и се развиват на матката. И впоследствие, когато матката се занимава с откладыванием яйца, пчелите медицинска сестра изсипете яйцата на тази способност.

Е формирането на нови клетки, благодарение на генното материя, която се съдържа в молочке. Същият този процес се случва в човешкото тяло, ако се консумират от този ценен продукт, дублирани на ДНК-клетките.

Това е субстанция, която е бяла на цвят, е храна за пчелното на матката, и благодарение на това, че кралицата може да живее до 7 години, след като пчелите, които събират нектар, живеят само за малко повече от месец.

Това е продукт на пчеларството, богати на глюкоза, фруктоза, белтъчини, минерали, хормони (естроген, прогестерона, тестостерона), съдържа огромен брой хранителни вещества, оказва лечебно действие върху организма и помага за премахване на самия източник на многобройни здравословни проблеми.

Например, използването на пчелно млечице в смес с мед като спомагателен продукт при облекчаване на симптомите на захарен диабет, допринася за изработване на панкреаса известно количество инсулин, благодарение на наличието в него на мастни органични киселини.

Смес — мед с пчелно млечице молочком

За да приготвите сместа трябва да приемате пчелно млечице (10 г) и мед (1 кг). Това е малко количество млечице е доста трудно да се съберат пчелари, тъй като пчелите не трябва да бъдат оставяни без храна. В пчелина събиране на този продукт на пчелите може да започне само тогава, когато нейното количество ще достигне 250 г в кошера.

Това е интересно:  Ползи маски от банани и мед за лице и рецепти за тяхното приготвяне

Ценни свойства

Мед с пчелно млечице молочком има мощно имуностимулиращо свойства

 • Мед с пчелно млечице молочком пчелите-кормилиц и прилагането му за нормализиране на работата на системата на кръвообразуване помага при заболявания на кръвоносната система, при понижено ниво на хемоглобин в кръвта и по време на резки промени в кръвното налягане.
 • Този хранителен продукт се прилага при психични разстройства, за да се нормализира работата на нервната система, въпреки че в този случай, прилагането на тази смес има своите ограничения. Тя трябва да се използва само през деня, тъй като употребата на този активен продукт с пчелен мед през нощта може да се подпомогне и да възникнат проблеми със съня.
 • В комбинация с пчелно млечице молочком мед може да стреля неприятни прояви на токсикоза по време на бременност при жените. Но ако този хранителен продукт помага да се прехвърля тежестите на бременност, употребата му трябва да се извършва с повишено внимание, поради алергични свойства. А това може да навреди както на майката, така и детето, който трябва да се появи на светлината.
 • Мед с пчелно млечице молочком прави незаменим за използването на полезна способността да се поддържа жизнеността на гръдните на недоносени деца. С помощта на такива деца започват да нарастват бързо, като ги доношенные връстници. Но тук трябва да е под контрола на апитерапевта и педиатър, за правилното изчисляване на дозата и правилно използване на пчелното млечице и мед.
 • Пчелно млечице и мед се използва за лечение на остеоартрит като допълнение към другите методи на лечение.
 • Мед с пчелно млечице молочком намерил приложение в козметологията. На базата На тази хранителна смес се създават анти-стареене кремове и маски, които подобряват еластичността на кожата и имат ефект на обезмасляване. Прилагането на кремове и маски трябва да бъдат придружени от предварителни распариванием на кожата с помощта на горещ компрес за по-добро проникване на витамини пчелно млечице и мед.
Това е интересно:  Лимон с мед за отслабване: препоръки

В рекламни издания можете да намерите много фото – и видеокурсов, се описва къде и как се прилага мед с пчелно млечице молочком, а именно в козметиката, лекарствата апитерапия и в народните рецепти.

Противопоказания за приложение на

Освен, че пчелното млечице и мед — силни алергени и трябва с повишено внимание да се прилага на деца и аллергиками, не си струва да използвате тази смес при открит дисфункция на надбъбречната жлеза, както и при възникване на остра инфекция.

Внимание! Преди да се прилагат пчелно млечице и мед за лечение на заболявания, необходима е задължителна консултация с лекар!

Рецепти

Пчелното млечице е в сухо състояние и в разтвор винаги фалшив, продукт на недобросъвестни търговци

 • При лечение на неврози, трябва да приемате пчелно млечице и мед в количество 1 мл на 100 мл, съответно по 3 мл преди закуска и преди вечеря, в продължение на 3 часа преди лягане. Лечението да продължи един месец, след това се даде почивка на тялото ви в продължение на три седмици и отново, за да продължи лечението. Мед с пчелно млечице молочком облекчава невроза при менопауза при жените, вегетативно неврози и неврастению, депресия.
 • При анемия също така можете да използвате сместа, приготвена по този начин. При две-трехразовом дневния прием трябва да се държи смес в устата до пълното резорбция.
 • За облекчаване на симптомите на климакса при жените. Да се готви однопроцентную смес от мед с пчелно млечице молочком, да вземе 10 мл за ½ час преди закуска, в продължение на един месец. В резултат на това лечение на раздразнителност се отстранява, сънят става по-здрав, нормализира състава на кръвта, подобрява кардиограмма, натиск идва в необходимата норма.
 • При нарушения в работата на черния дроб. Приготвя се смес — пчелно млечице и пчелен мед, 20 и 50 мл съответно, вземете една чаена лъжичка смес под езика до резорбция. Използвайте този рецепта в продължение на един месец.
 • При язва на стомаха. Пригответе 2% смес от хранителни продукти, разбърква се добре в порцеланов хаван. Вземете една супена лъжица преди закуска, обяд и вечеря в продължение на полумесец.
 • При заболявания на гърлото. Однопроцентную смес — пчелно млечице и мед — нанесете върху памучен тампон и смазване на задната повърхност на гърлото. Може да се прилага под формата на инхалации воден разтвор: 1 част от сместа на 5 части топла вода.
Това е интересно:  Банан с мед за кашлица: рецепта

Съхранение

Пчелното млечице запазва полезните свойства при съхраняването му в закристаллизованном мед в пропорция 1 мл : 100 мл или 1 мл : 200 мл мед. За съхранение понякога се използват и водка: 1 г от сместа се разтваря в 10 мл водка. В никакъв случай не трябва да се допуска навлизането на въздух.

Как да се направи разграничение на фалшифициране

Този хранителен продукт е с по-голяма стойност, така че често фалшифицираните.

При все това се разрежда с крема, се разбърква с от ларви на пчели за увеличаване на обема.

Има начин за определяне на фалшификати, напълно достъпен за домашна употреба. 30 мл пчелно млечице се разбърква добре с една супена лъжица дестилирана или преварена вода. Вземете 2 мл разтвор на взетия и добавете 1 мл купоросного масло. В сместа се въведе 1 капка розов разтвор на калиев перманганат. Изчакайте няколко секунди. Ако се случи промяна на цвета на сместа, а след това на продукта не е фалшив.

В молочке могат да присъстват, тъй като ларвите на пчелите, така и парчета на восък-всичко това е доказателство за неговата натуральности.

Съвет! Този хранителен продукт на пчеларството е най-добре да се купуват директно на пчелините, от първа ръка, но това рядко се получава.

Заключение

Пчелно млечице – ценен продукт, а в смес с мед той получава допълнителна хранителна стойност в употреба. Нищо чудно, че природата е наредил да го използват за храна на ларвите и младите пчели. Кралицата пчела, вскормленная на маточном молочке, има дълъг жизнен цикъл, не напразно я наричат кралицата на пчелите.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *