Мед екстрактори Грановского: препоръки

Независимо от размера на пчелина за бърза и качествена изпомпване на мед задължително се изисква мед екстрактори. Ако пчелин се състои от малък брой пчелни семейства, а на собственика му ще организира космос, които имат проста конструкция, например, в две рамки.

Мед Екстрактори Грановского

Но колкото повече пасечника кошери, толкова повече ще интензивността на работа, така че прости модели ще бъдат нерентабилни. Мед екстрактори Грановского е един от най-изгодните варианти за работа с голям обем откачиваемого мед.

Устройство екстрактори мед Грановского

Съществуват различни варианти на тази электромедогонки, които се различават помежду си по броя на интерполация в нея кадъра (за рамки „Дадан“ те могат да бъдат 6 или 8-рамочными, за рамки тип „Рут“ – на 8 кадъра). Изработени мед екстрактори от неръждаема стомана. Вътрешен барабан е изработена от същата стомана или от метал със специално полимерно покритие. Който има, в зависимост от модела, работи от мрежа 220 V.

 

На ротора вътре в барабана се върти на лагери. В неговата основа се използва за ролкови радиално-упорит лагер, а горе — обикновен закрит сачмен лагер. За сметка на защитни чаши и специални „крилца“ на спиците на лагерите са защитени от пряк контакт с мед. Касета вътре екстрактори мед Грановского са разположени на ротор така, че пружинен механизъм дава възможност за мобилизиране на всички тях едновременно. При тази касета не залипают, така че мед с рамки се изпомпва целият. След приключване на работа екстрактори мед пружини връщат касети в първоначална позиция. За да имате по-точна представа за устройството на екстрактори мед Грановского, можете да се запознаете с нейната снимка.

Това е интересно:  Инструкции и планове за самостоятелно приготвяне на кошера от стиропор

Режими на работа

Възможни са два основни режима на работа: ръчен и автоматичен. В ръчен режим, след изпомпване на една страна рамка ротор се спира, се извършва обрат касети и започва изпомпване в обратна посока. В режим на автоматика пълно спиране на ротора ще се случи само след изпомпване на двете страни на рамката.

Възможна е ръчна и автоматична работа екстрактори мед

 

В настройките на работа екстрактори мед се регулира от време на работа, скорост на въртене на барабана, а е избран режим, автоматично или ръчно. Допълнително се задава сигнал за края на изпомпване на мед, а при работа в автоматичен режим се регулира от време на пауза, необходима за обръщане на лентата. Като само един път автоматичен режим, пчелар само ще трябва да се справи навреме да инсталирате рамка.

Принцип на работа

Както и тези на конвенционалните радиална екстрактори мед, касети, разположени в радиус. Рамка са заредени касети, и мед екстрактори, се стартира. Ротор плавно (до 15 сек) набира скорост до зададената скорост. При изпомпване касети разположени хордиально, което ускорява процеса на изпомпване 4 пъти, ако се сравни с радиальными медогонками. Когато цикъла на изпомпване е завършен, започва плавно спиране до пълен покой.

Предимството на работа екстрактори мед Грановского

Тази электромедогонка има редица предимства пред него аналози, за което говорят положителни отзиви от други купувачи. Това е:

  • компактни размери;
  • сравнително малка маса на конструкцията;
  • удобство при транспортиране;
  • изработени от неръждаема стомана;
  • удобен за поддръжка (автомивка и почистване);
  • работа с големи обеми;
  • не чупене на пресни пити.
  • ремонт могат да бъдат със собствените си ръце.
Това е интересно:  Инструкция за изготвяне на кошера шезлонга на 24 рамки с рисунки

Както можете да видите, тази электромедогонка има редица преимущества, които го правят по-ефективно в сравнение с други подобни устройства. С помощта на изпомпване на мед могат да бъдат не само постоянно, но и с отклонения в полето, тъй като тя се транспортира без проблем. Тази электромедогонкой се ползват и малки пчелина, пчелините, занимаващи се с добив на мед в промишлени мащаби.

Че пчеларите за медогонке Грановского

На различни форуми пчеларите могат да се срещнат положителните отзиви за работата екстрактори мед Грановского със снимка на специфични звена. Пчеларите казват, че е по-добре по своята функционалност, отколкото нейните партньори. Нейните размери, конструкция и принцип на действие ви позволяват да се увеличи скоростта на изпомпване на мед, което е важно за големи пчелини. Заслужава да се отбележи, че с течение на времето мед екстрактори Грановского, по-специално, на фирма „Бипром“, се ремонтира, така че те стават все по-практични и лесни за експлоатация. Дори някои пчелари подобряване на екстрактори мед със собствените си ръце, регулиране ги под техните изисквания.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *