Летковые заградители за кошери: местоположение, размери, снимка


Летковые заградители стомана за съвременната пчелина задължителен елемент. Много задават въпроси, колкото отвор трябва да бъде в кошера (или безделник) и какво е разположението на отвор в кошера. Но преди да отговори, трябва да се определят с функция на устройството. Размер на кошер в кошер (вход за пчелите) може да бъде различен и в някои случаи възниква необходимост от затваряне на входа. Има вариант да се направи летковые заградители за кошери със собствените си ръце.

Местоположение на отвор в кошера-безделник

Факт е, че в някои случаи, когато вятъра или температурата навън падне, пчелите могат да бъдат ремонтирани преминаване себе си с помощта на прополис, но този вариант е лошо това, че вътре влиза малко въздух, по този начин, влажност на въздуха се повишава. А то е изпълнено: може да се появят гъбички или завестись паразити, това за пчелите е неблагоприятна среда.

Заградитель е необходима, за да не се затвори напълно, а това, което е важно, е да регулирате просвет. Общо има два вида устройства. И така, основните видове:

  • правоъгълен;

  • кръг.

Първият вид се счита за остаряла, второ – модерни, и двамата можете да ги видите на снимка. Те се различават не само форма, но и използваните материали. Във втория случай се използва метал, в първото дърво. Трудно е да се каже кой е най-добър, но в модерно време всички специалисти препоръчват през цялата вариант, тъй като той има няколко режима: прескочи и вентилирования.

Общо има два вида устройства

Още повече, че поведението на пчелите на летке в този случай много по-добре. Не е необходимо да се прилагат дадан за пчелите. За правоъгълен варианта понякога се използват алуминиеви плочи, но все пак конструкция се получава малонадежной, тя ще продължи дълго. Лошо е, когато пчелите седят на летке.

Модерен заградитель

Задължително трябва да не забравяме, покриване метални отгоре емайл. При устройството има четири режима. Ще Опишем всеки един от тях. Първият за вентилация, нормализира влажност на въздуха вътре в кошера, пчелите през него не могат да се измъкнем. Прилага се и при лошо, но не студено време. Втората кошера се затваря плътно. Се прилага, когато студ и вятър. В този случай е по-добре да не се рискува семейството си. Третият режим е напълно отваря насекоми вход, това е стандартно положение (вижте снимката).

Последният режим ви позволява намаляване на размера на кошера и в кошера, т.е. да се ограничи количеството на пчелите, които напускат и залетающих в кошера. В редица случаи това помага много. Но съветват да прилагат този режим, само в случай, ако вие сте опитен пчелар. Тъй като, ако заградитель ще остане за постоянно в такова положение, семейство, в безделник може да отслаби и да намалеят.


Това е интересно:  Парна воскотопка собствените си ръце: чертежи

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy