Лечение гнилец по пчелите чистотелом

Гнилец — много често и опасно заболяване при пчелите, изискващи специални методи на лечение. За да се разбере точно, че причина за болестта — гнильцовые микроорганизми, трябва да се възползвате от ветлаборатории. Но по-добре е да се спазват мерки за превенция, като например укрепване на семейства, осигуряването на нормалното зимуване на пчелите с достатъчно количество мед и прашец, редовна проверка на пчелина, обработка. Защото това заболяване е много трудно тече с пълна смъртта на пчелите.

Лечение на пчелите гнилец

За да пчелин не е бил впечатлен от тази болест, трябва да съдържа в сухо място. Пчелите трябва да има достатъчно количество храна и условия на техните местообитания трябва да бъдат максимално идеални. В случай на откриване на проблеми извършва лечение на пчелите от гнилец с прилагането на различни методи и подходи. В това време на пчелина се отделят и се поставя в карантина.

Източник на заболяването, обикновено труповете на ларвите. С оглед на това, че изчистването на сот се занимават с пчелите работнички, те контактируя с трупным материал, са преносители на заболявания. За да отърве семейството си от болестта, трябва да се предприемат като превантивна и лечебна работа. За тези цели е добър „Санапин“, които лекуват и други заразни болести по пчелите.

Такъв проблем, тъй като гнилец, че е силно заразно, затова се използва само „Санапина“ не е достатъчно. За тези цели е по-добре да се използват всички познати методи. Препоръчва се редовно четене на литература, гледане на видео, както и други материали, за да научите за нови начини за справяне с проблема, което е много опасно. Така, днес е много популярно е народен начин — лечение гнилец по пчелите чистотелом. Това се прави по следния начин: когато стане последната през лятото изпомпване на мед, се извършва превантивна работа с кошера това народно лекарство. Също така се препоръчва процедурата да се повтаря през пролетта. Инфузия се приготвя по следния начин: 100 г жълтурчета, се вари в 2 л вряща вода и се накисват за около половин час. Получената течност се поставят в пулверизатор и да се лекуват с него като насекоми, така и работни повърхности.

Лечение на гнилец могат да бъдат различни начини

Как за лечение на пчелите от гнилец, решаване на пчелар. Някои се използват антибиотици, други действат радикално и да унищожи семейството. Но всички тези начини не сме идеални, защото първият вреди и насекоми, и човек (лекарства могат да влязат в мед), а вторият икономически невыгоден. Народни същите подходи към лечението, като например използването на жълтурчета, — това винаги е най-добрата алтернатива на всички лекарства и схеми.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *