Лечение гнилец по пчелите чистотелом

Гнилец — много често и опасно заболяване при пчелите, изискващи специални методи на лечение. За да се разбере точно, че причина за болестта — гнильцовые микроорганизми, трябва да се възползвате от ветлаборатории. Но по-добре е да се спазват мерки за превенция, като например укрепване на семейства, осигуряването на нормалното зимуване на пчелите с достатъчно количество мед и прашец, редовна проверка на пчелина, обработка. Защото това заболяване е много трудно тече с пълна смъртта на пчелите.

Лечение на пчелите гнилец

За да пчелин не е бил впечатлен от тази болест, трябва да съдържа в сухо място. Пчелите трябва да има достатъчно количество храна и условия на техните местообитания трябва да бъдат максимално идеални. В случай на откриване на проблеми извършва лечение на пчелите от гнилец с прилагането на различни методи и подходи. В това време на пчелина се отделят и се поставя в карантина.

Източник на заболяването, обикновено труповете на ларвите. С оглед на това, че изчистването на сот се занимават с пчелите работнички, те контактируя с трупным материал, са преносители на заболявания. За да отърве семейството си от болестта, трябва да се предприемат като превантивна и лечебна работа. За тези цели е добър „Санапин“, които лекуват и други заразни болести по пчелите.

Такъв проблем, тъй като гнилец, че е силно заразно, затова се използва само „Санапина“ не е достатъчно. За тези цели е по-добре да се използват всички познати методи. Препоръчва се редовно четене на литература, гледане на видео, както и други материали, за да научите за нови начини за справяне с проблема, което е много опасно. Така, днес е много популярно е народен начин — лечение гнилец по пчелите чистотелом. Това се прави по следния начин: когато стане последната през лятото изпомпване на мед, се извършва превантивна работа с кошера това народно лекарство. Също така се препоръчва процедурата да се повтаря през пролетта. Инфузия се приготвя по следния начин: 100 г жълтурчета, се вари в 2 л вряща вода и се накисват за около половин час. Получената течност се поставят в пулверизатор и да се лекуват с него като насекоми, така и работни повърхности.

Това е интересно:  Пчела ухапан от куче, какво правиш?

Лечение на гнилец могат да бъдат различни начини

Как за лечение на пчелите от гнилец, решаване на пчелар. Някои се използват антибиотици, други действат радикално и да унищожи семейството. Но всички тези начини не сме идеални, защото първият вреди и насекоми, и човек (лекарства могат да влязат в мед), а вторият икономически невыгоден. Народни същите подходи към лечението, като например използването на жълтурчета, — това винаги е най-добрата алтернатива на всички лекарства и схеми.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *