Кошер на Състезанията: снимка


Петър Иванович Прокопович е родом от Чернигов региона, по-известен като човек, изобретший първи разборный кошер на кошер на Състезанията. Той е роден през 1775 г. в семейството на духовник. Отец е дал на сина си отлично образование, но мечтата на пчеларя до края не се сбъдна. Той искаше да се запишат във висше учебно заведение, но го взеха за услугата. Поради влошаване на състоянието на здравето си, човек се е уволнил от армията и се завръща в родното село.

Кошер На Състезанията

Той след завръщането си започна активно възстановен пчелина и да се разработи новия кошер. Факт е, че преди изобретяването при добив на мед от бочкообразных са неотделими кошери голяма част от насекоми загинали. Съответно, трябваше отново и отново да се отглеждат нови пчели и получаване на минимална доходност.

Прокопович е ангажиран в изобретяването на новия кошер, който да позволи да добиват нектар без смъртта на пчелите. И той успя. През 1814 г. пчеларят е изобретил кошер на Състезанията. Това е първият правоъгълна рамка кошер, който може да е разглобяват. Съответно, сега се елиминира необходимостта да се убиват насекоми. Разборный кошер позволяваше безпрепятствено да проникне вътре и да се грижи за труженицами.

Предната стена на кошера се състои от четири втулок. Именно към него са рамка. Освен това, Прокопович пръв предложи да се разделят майката и трутневой гнезда. Той забелязал, че търтеите често ядат „забранени“ мед, който им е да се консумират не може да бъде. Това устройство е станало притежава своеобразна разделителна решетка, вярно е, изглеждаше малко по-различна, отколкото е сега.

Съставни части на кошера на Състезанията

  • дървена рамка сечение на правоъгълен;
  • магазин;
  • други втулка;
  • разделителната дъска.

Прокопович подселял пчели нагоре кошера. При това по отношение на изграждането на питите и ги изпълва с мед е осъществило выдвигание долните заслонок. По този начин пчелите постепенно заемаше целия кошер. По време на основната подкуп пити с мед вынимались.

Когато всички рамки са пълни с мед, Прокопович обръща кошер с главата надолу. По този начин пчелите, които по-рано са били долу, са попадали в горната си част. Сега те са ангажирани попълване на магазин, който се състои от подвижни повдигащи втулок.

Разбира се, сега е кошер на Състезанията не се използват, тъй като в него участва само в тези рамки, които са били в магазина. Но точно този пчелар тласна изобретатели на създаването на нови и удобни на кошерите. Втулочный рамков кошер сложи край на роебойной система за получаване на мед. Това позволи съживяване на пчеларството и да я направи печеливша.

Но втулочный кошер не е единственото постижение на Състезанията. В това време на пчелина пчелар удари гнилец. Мъж е разработил радикална мярка за борба с тази болест е, че с глад. Този начин на лечение на пчелите все още се използва и се смята за най-ефективен.


Това е интересно:  Какво количество мед трябва да пчелите за успешното зимуване?

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy