Кедровият мед: полезни свойства

Ако искате да намерите истински продукт, добит от цветовете на кедър, тогава няма да успее да го намери. Има няколко вида с името кедрови мед. Въпреки същото име, тези видове на продукта на пчеларството имат различни свойства и вкус.

Кедровият мед

Видове лекарствен продукт

Кедровият мед — продукт, получен от смола служи на дървесна кора. Живица действа само при контрастни промени в температурата през летния период. Характеристика на кедрово мед е липсата на обичайното нектар от цветята, но този факт не го прави по-малко ценна.

Полезни свойства, свързани с антибактериален ефект. Наличието на голям брой витамини, минерални вещества, което го прави чудесен лекарство. В продажба се среща и друг вид кедрово мед — продукт, добит от цветовете на сибирски билки с добавка на смола сибирски дърво.

Живица изключително благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Тя е полезна при заболявания на сърдечния мускул, органите на храносмилането. Благодарение на живице чрез кедрово мед можете да винаги разреждане на лимфата, подобряват притока на кръв, а също и за почистване на организма от шлаки, токсини от различен вид. На голяма популярност се радва на мед с кедрови ядки.

Много по-лесно да купуват от кедровия мед с добавка на смола. Това е деликатес с орехи може да се приготви в домашни условия. Той ще бъде изключително полезен за здравето. В него се съдържа голямо количество аминокиселини, ненаситени мастни киселини, витамин Е. Освен на този продукт ядки, кедрово активно използват за приготвяне на различни ликьори.

Това е интересно:  Използва ли козе rue като медоноса и какви са неговите полезни свойства?

Няколко полезни свойства на кедрово мед

Живот дава сила сибирски кедър и оздравителен ефект рециклирана сибирската цветен прашец, може малки деца е по-лесно да се справят със сезонните настинки. Тя действа на тялото само положително, повишава съпротивителните сили на различни вируси, подобряване на защитните функции на имунната система. Родителите ще забравите за такива заболявания, като ангина, ларингит, грип.

Високо съдържание на йод в кедровом меда помага на децата по-бързо се развива умствено

Йодът подобрява мозъчната активност при хора от всяка възраст, нормализира защитните функции на щитовидната жлеза. Освен засилване на имунитета и предпазване от ОРИ кедрови мед е в състояние да помогне при лечение на такива заболявания, като:

  • възпаление на бъбреците;
  • проблеми с нервната система;
  • тромбоза и варикоз;
  • разстройство на храносмилателните органи.

Към първото приемане на продукта си струва да се отнасяме с повишено внимание, защото може да се окаже алергичен към един от компонентите. Препоръчително е да се използват лечение на хора със силно изчерпани от организма или в период на възстановяване след хирургични интервенции.

Нисък процент на глюкоза ви позволява да се ядат продукт на хората, страдащи от захарен диабет. Освен това е полезно не само да е вътре, но и обработка на рани, порязвания, ухапвания от различни насекоми. Използването на козметика помага да се подмлади кожата, да се отървете от акне.

Как изглежда кедрови мед

Ясно определяне на цвета, консистенцията на кедрово мед няма. Има няколко точки, по които може да се определи истински ли е пред вас продукт на пчеларството. Тя е с тъмен оттенък, понякога с малко кехлибар отлив. Последователността е следната: доста гъста продукт с подобни фини гранули, еднакви по размер.

Това е интересно:  Бяло чудо-нектар или полезни свойства аккураевого мед

Във вкуса може да се различи кисели нотки с лека терпкостью. Разберете повече за качеството на кедрово мед може, след като говорите с продавача. Ако той ще ви каже, че кедрови мед добит от цветовете на дървото, не си струва да се доверят на такъв продавача.

Ползи бяло кедрово мед

Отделен продукт с по-голям набор от полезни свойства е нежен с бял цвят. То е полезно факта, че основният продукт, добит от цветовете на липа, акация, бяла детелина или детелина. Такова оцветяване се среща рядко, поради наличието на примеси на други медоносни цветя. Към този продукт е добавен смола (пса) на дървото.

Фин аромат на бяло кедрово мед помни дълго време. Ако намерите този продукт на пчеларството, непременно купете го.

Ако искате да останете силни и да издържат на всички болести, тогава определено си струва да се знае цялата мощ на живителна сила сибирски дърво. Никакви заболявания през есенно-зимния период, което няма да се страхуват. Можете да забравите за осипшее гърлото или запушен нос.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *