Като потопяване на восък без воскотопки в домашни условия

Восък – ценен продукт в пчеларството, който се използва за лечение на много заболявания. Ако имате малък пчелин или просто започват да се размножават пчелите, след закупуване на воскотопки не са ви по джоба. Това е скъп уред, така че е съвсем възможно е да получите продукт без него. Като потопяване на восък без воскотопки? За това са ви необходими само две тенджери, вода, марля и малко търпение.

Като потопяване на восък без воскотопки

Инструкция за перетапливанию восък без воскотопки

В началния етап трябва да се подготвят суровините. Това забрус, восък и стари рамки. От време на време се опитват актуализиране на рамка, за да не се отглеждат червеи и други паразити. Когато суровината е готово, вземете голяма тенджера или казан. Изсипва се в контейнер кофа с вода и сгънете на суровини. Сложете сместа на огъня.

Трябва да се внимава, за да може сместа да не е избягал. По време на загряване със смес се случва нещо, което е подобно на процеса на варене на мляко. На повърхността се образува гъста пяна, която може да се отбие от нищо.

Никъде не излизат от тигана. Докато сместа се загрява, пригответе резервоарът е два пъти по-малко и вратовръзка я с марля или чул. Опитайте се да тъкан е добре закрепено. След завиране на течността в голяма тенджера, налива си в малка купа с марля. По този начин целият боклук да остане на чул. Виси торбичка, за да в тенджера стекли остатъци от продукта.

Този капацитет на замотайте фуфайками или старо одеяло и се оставя за един ден. След време в тенджера се образува твърда бучка. Извадете го от капацитета и отрязани отдолу слой с боклуци. Ако продуктът е много мръсни, повторете процеса перетапливания.

Като перетопить восък без воскотопки?

По този начин по-лесно и не предполага използване на вода. За процеса на перетапливания ви е нужно:

  • 2 отделение с еднакъв размер;
  • марля;
  • огън.

Ако не знаете, как вытопить восък от сот, а след това трябва внимателно измиване на суровините и го смила. Сгънете суровини в тенджера. В друг съд сипете вода и се довежда до точката на кипене. Сложи тиган с суровина на водна баня. След това, вратовръзка тенджера с кола маска с марля и завъртете в съд с вряща вода. Завържете две корита и оставете да къкри на огън за 2 часа. Оставете докато изстине. На вас остава само да се извлече готов восък.

Като се стопи пчелен восък в домашни условия, ако суровините, на мръсно?

Ако използвате по-стари пити за готвене восък, а след това трябва внимателно да следят за почистване на продукта. За това трябва да се счупи клетката и сложете ги в тенджера с вода. Загрейте сместа до кипене. Всички отпадъци ще се окаже във водата, за да го премахнете от съда, може да се прилагат воден филтър.

В противен случай може да се наложи няколко пъти да се нагрява и да прецеждам восък през тензух и почистване на дъното на брикета от боклук. Може да се направи воскотопку себе си. За да научите как да направите това, можете да видите видео.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *