Изключителни лечебни свойства уникален мед Сибирския кадифе


Един от най-ценните за здравето на пчелните продукти се счита за мед амур корк, лечебни свойства, които е трудно да се надценяват. Това е почти екзотичен продукт, който е доста трудно да се получи. Но ако го намерите, тогава донесе огромни ползи на тялото, като се прилагат и за медицински цели.

Произходът на ценния продукт

Мед Кадифе Сибирския не само изключително ценен продукт, но все още и е изключително рядък. И всичко това е заради това, което са събрани неговите пчели с дърво, което е малко разпространена. Расте кадифе сибирския само в Хабаровском и Амурском редици. Повече на този ценен медоноса вие няма да намерите никъде другаде. Цъфтят започва в края на юни и продължава не повече от две седмици. Но за този кратък период пчелите успяват да се съберат от порядъка на 20 – 28 кг ценен продукт!

Цветя, дърво, макар и да не са по-различни ярки нюанси, но за тружениц достатъчно зашеметяващ аромат, който те излъчват. Но тъй като най-често този мед е чист, без примеси. В края на краищата, когато цъфти амур корк, насекоми не се забелязват никакви други медоносы.

И само в дъждовно време, тези цветя не отделят нектар. Самото дърво е изключително полезно. Лечебните му свойства се използват в народната медицина, и с тези цели се използват почти всички части на растението – от корените до листата.

Как да разберете сибирския кадифе

Вкуси поне веднъж мед амур корк, можете без затруднения да го научите на тезгяха.

Това е интересно:  Лечение на очите с мед в домашни условия

 1. Цветът му първоначално наситено жълт, кехлибарен. Може да е зелен или бял цвят. По степен на кристализация, той става по-светъл.
 2. Кристализация се случва само половин година след получаване на продукта. При него цветът изсветлява, а консистенция става подобна на крем или масло.
 3. На Вкус не е ясен, но той е доста сладък. Много такива екстри можете да ядете няма да можете. При това той е лек и като че ли се топи в устата. След него дълго време остава приятен вкус на мед нотки.
 4. Невероятен и запомнящ се, ярки и наситени – ароматът на меден кадифе. Аромат-интензивен и много вкусна.

Невероятните свойства на меда

За ползите от меда Сибирския Кадифе може да се слагать легенди. Буквално визитка му се превърна в способността да лекува една от най-опасните човешки болести – туберкулоза. Но и освен това се препоръчва да се използва за медицински цели:

 • Освен туберкулоза, той може да лекува всички видове ОДИТИ и настинки, чак до възпаление на белите дробове.
 • Премахва възпаление на гърлото и на други органи.
 • Понижава температурата, помага да се справят с плам.
 • Богат на витамини и летливи този мед е особено ценен за възстановяване на силите, вдигане на хемоглобина и лечение на бери-бери.
 • Лесно и ефективно елиминира токсините и премахва последиците от радиоактивно лъчение.
 • Стабилизира нивото на захар в кръвта.
 • Помага за нормализиране на налягането. Особено е добър при високо си ниво.
 • Помага за изчистване на желчевыводящие пътя и дори възстановява клетките на черния дроб.
 • Изключително благоприятен ефект върху нервната система – облекчава последиците от стреса, успокоява и нормализира съня.
 • Стабилизира работата на ендокринната и хормоналната система.
Това е интересно:  Планински мед: полезни свойства

Важно е да не забравяме да се използват и лекарствата, особено за лечение на сериозни заболявания. Защото каквато и да е ценен продукт, ефектът му ще бъде много по-добре в комбинация с определени лекарства.

Противопоказания за консумация

И все пак, каквато и да е забележителен и полезен velvet мед, някои категории хора е добре да се избягват:

 1. Хората с алергична реакция към мед или цветен прашец.
 2. Бременни жени и деца до седем години.
 3. При заболявания на вътрешните органи в остър стадии.
 4. За възрастните хора.
 5. Онкобольным.

Да и не си струва да се отдадете на самолечение без консултация с лекар при всички случаи.

Видео: амурска кадифе.

Някои функции и нюанси

За да получите невероятната полза от самото растение и мед от него, трябва да разберем принципите на неговото използване. Така:

 • Да се съхранява мед на всеки сорт, включително и амур корк, се препоръчва строго в стъклен съд, на тъмно и малко хладно място.
 • От дълъг, но правилното съхранение на такъв мед не губи своите лечебни свойства. Важното е, че в него не се виждат дълго време на слънчевите лъчи, и в никакъв случай да не се загрява продукт.
 • При контакт с метал, той губи своите полезни качества.
 • Не използвайте го просто като лакомство. Близо до този продукт, като до медицински эликсиру. Защото в него освен полезни вещества има и отровни елементи, които при по-големи дози може да навреди на здравето. Една – две супени лъжици на ден е достатъчно, за да се почувствате по-добре.
 • Важно е да се разграничи качеството на продукта на външни характеристики, както и при закупуването му проверяват сертификати за качество от продавачи. Защото днес доста имитации на пчеловодческом пазара. И за да се получи наистина очаквания ефект, трябва да се купуват само натурален продукт.
 • Освен бархатного мед можете да се консумират за здравето и различни отвари и настойки от всички части на самото дърво – неговите лечебни свойства, които ще ви помогнат да се отървете от голям брой проблеми със здравето. Това дърво се смята за еликсир на младостта и нормализира работата на всички вътрешни органи, благодарение на което вие ще станете много по-силни и по-активни.
Това е интересно:  Какво е медена роса пчелен мед и неговите ползи за човешкото тяло


You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy